Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο: Σπάνιες φωτογραφίες με την οικογένειά του

H άγνωστη πλευρά του αείμνηστου συνθέτη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή, στις 28 Δεκεμβρίου 2019, αφήνοντας πίσω του μία μεγάλη πολιτιστική κληρονομία και θλίψη για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν. Η μνήμη του παραμένει σήμερα ζωντανή όσο ποτέ, τόσο μέσα από τον αδερφό του, Αντρέα Μικρούτσικο, αλλά και μέσα από τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε στα 72 του χρόνια.

Η δεύτερη κόρη του, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του, δημοσίευσε μία φωτογραφία του στο προφίλ της στο Instagram που τραβήχτηκε 14 χρόνια πριν. Ο Θάνος Μικρούτσικος κρατάει στην αγκαλιά τον εγγονό του, που απέκτησε εκείνη με τον Χρήστο Θηβαίο και πήρε το όνομα του παππού του. Μπορεί μάλιστα η Κωνσταντίνα Μικρούτσικου να ακολούθησε έκτοτε χωριστούς δρόμους με τον τραγουδιστή, αλλά οι σχέσεις μεταξύ τους παραμένουν φιλικές.

Δείτε επίσης: «Θα δω αν θα πάω! Αν έχω καλεστεί;» - Ερωτηματικά με την αντίδραση του Ανδρέα Μικρούτσικου για την εκδήλωση στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Ο Θάνος Μικρούτσικος με την κόρη του Σεσίλ και την εγγονή του
Ο Θάνος Μικρούτσικος με την κόρη του Σεσίλ και την εγγονή του
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Η αδυναμία του Θάνου Μικρούτσικου στην οικογένειά του

Σπάνια αναφερόταν στην προσωπική του ζωή, αλλά ήταν γνωστό πως αγαπούσε βαθιά την οικογένεια που είχε δημιουργήσει. Ως απόδειξη έχουν μείνει οι φωτογραφίες που κατά καιρούς μοιράζεται η Κωνσταντίνα μέσα από το προφίλ στο Instagram, όπου ο Θάνος Μικρούτσικος ποζάρει περήφανος με τον εγγονό του, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά του. Από τον γάμο με την ηθοποιό Ειρήνη Ιγγλέση απέκτησε την Κωνσταντίνα, μαζί με την πρωτότοκη Σεσίλ, ενώ με την δημοσιογράφο Μαρία Παπαγιάννη απέκτησε την Αλεξάνδρα και τον Στέργιο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος «έφυγε» πριν από τέσσερα χρόνια, μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο, στα 72 του χρόνια. Σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να γνωρίσει χαρές, την επαγγελματική καταξίωση, και ένα γεμάτο σπίτι από παιδιά κι εγγόνια. Γι' αυτό στα 70ά του γενέθλια, όταν έσβηνε τα κεράκια του περιτριγυρισμένος από δικούς του ανθρώπους χαμογελούσε πλατιά και ας περνούσε τον προσωπικό του Γολγοθά. Η αγάπη τους ήταν ικανή να επισκιάσει τα πάντα.