Γιάννης Μπέζος: «Δεν θέλω να σκοτώνω την ώρα μου για ανθρώπους που μου είναι αδιάφοροι»

«Από νέος ήμουν έτσι»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιάννης Μπέζος: «Δεν θέλω να σκοτώνω την ώρα μου για ανθρώπους που μου είναι αδιάφοροι»

Συνέντευξη στην εκπομπή Στούντιο 4 παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και μίλησαν για τη συνεργασία τους στο θέατρο Βεάκη, για την παράσταση «Αινιγματικές Παραλλαγές», καθώς και για τις ανθρώπινες σχέσεις, που είναι ένα απ' τα κεντρικά σημεία του έργου.

«Οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο αγαπούν. Άλλοτε δυνατά, άλλοτε υστερόβουλα, ανυστερόβουλα. Υπάρχει όμως ένα μυστικό. Η σπουδαία αγάπη, όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Τσαρούχης, είναι να αγαπάς τον άλλον όπως αγαπάς την μοναξιά σου. Αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, γιατί δεν είναι και το πιο απλό να αγαπάς τη μοναξιά σου!», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος, για να καταλήξει: «Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι κοντά οι άνθρωποι. Απλώς κάνουν πιο πολύ θόρυβο τα αρνητικά. Υπάρχουν άνθρωποι που συνομιλούν, φτιάχνουν τις σχέσεις τους, κοινωνικές και ερωτικές. Ακουμπάνε οι άνθρωποι απλώς δεν τους ακούμε πολύ, είναι αθόρυβοι. Και επειδή πολύ θόρυβο κάνουν τα συμπράγκαλα και οι τενεκέδες, ακούμε μόνο αυτά».

«Ο Χίτλερ μπροστά της είναι αρνί...» - "Κόλαφος" για ακόμα μία φορά ο Γιάννης Μπέζος

Όταν τον ρώτησαν για την παράσταση, όπου τα εισιτήρια εξαντλούνται καθημερινά, εκείνος εξέφρασε επίσης την αντίρρησή του με την αγγλική φράση που χρησιμοποιείται: «Δεν μου αρέσει ο όρος sold out, προτιμώ να λέμε “ξεπουλήσαμε”. Δεν μου αρέσει γενικά η χρήση των ξένων λέξεων, ενώ έχουμε πολύ ωραίες ελληνικές. Αντί να πω “ξεπουλήσαμε”, όπως έλεγα τώρα αστειευόμενος, προτιμώ να πω ότι είμαστε γεμάτοι και τελείωσε η ιστορία»

«Κάνω αυστηρές επιλογές με ποιους συνομιλώ»

Στην υπόθεση υποδύεται έναν μοναχικό άνθρωπο, που ζει στα φιόρδ της Νορβηγίας, απομακρυσμένος απ' όλους. «Έχω ελάχιστα κοινά στοιχεία με τον ρόλο μου, με την έννοια ότι δεν μπορώ να επικοινωνώ με όλους τους ανθρώπους και κάνω αυστηρές επιλογές με ποιους συνομιλώ. Αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε ο Γιάννης Μπέζος, για να συμπληρώσει: «Δεν θέλω να σκοτώνω την ώρα μου και να χαλάω τη διάθεσή μου για να επικοινωνώ με ανθρώπους που μου είναι αδιάφοροι. Και από νέος ήμουν έτσι. Επίσης από νέος είχα μια διάθεση πατερναλιστική, δεν ξέρω γιατί, όλοι έρχονταν δίπλα μου. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας αυτό, δεν το έκανα επίτηδες».

Ο πρωταγωνιστής αναφέρθηκε και στις αποτυχίες που τυχαίνουν στην καριέρα κάθε ηθοποιού: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάνει αποτυχία. Είναι μέσα στο παιχνίδι, είναι ένα σκαλοπάτι για να πας παρακάτω, σε βάζει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου και σε χτίζει μέσα σου πιο πολύ σε σχέση με την επιτυχία, γιατί με την επιτυχία πολλές φορές επαναλαμβανόμαστε. Κάνουμε πράγματα που είναι δεδομένα και μετά από λίγο καιρό γινόμαστε “επαγγελματίες” παραπάνω από όσο πρέπει»