Διονύσης Σαββόπουλος: «Είναι πολύ ναρκισσιστικό....» - Η τοποθέτηση του για την τραπ μουσική

«Παρόλα αυτά το παρακολουθώ όλο αυτό...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Διονύσης Σαββόπουλος: «Είναι πολύ ναρκισσιστικό....» - Η τοποθέτηση του για την τραπ μουσική

Μια ξεχωριστή εκπομπή, για τη ζωή του Διονύση Σαββόπουλου, προβλήθηκε λίγο πριν υποδεχτούμε το 2024. Ο μεγάλος συνθέτης μίλησε στους Πρωταγωνιστές, και μεταξύ άλλων εξέφρασε τη γνώμη του για την τραπ μουσική που "ανθίζει" στις μέρες μας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε αρχικά για τη ραπ μουσική και το συσχετισμό με τον Όμηρο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με το περιεχόμενο που πραγματεύεται η τραπ μουσική και μάλιστα δήλωσε ότι την παρακολουθεί, παρά τα όσα πρεσβεύει.

Η τοποθέτηση του Σαββόπουλου για την τραπ μουσική

«Το ραπ βγαίνει από το rhapsody, τη λέξη ραψωδία, δηλαδή από τον Όμηρο. Τα πρώτα μεγάλα ραπ διεθνή σουξέ είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Εγώ παρακολουθώ με ενδιαφέρον τους ράπερ και τους τράπερ» ανέφερε.

Δείτε επίσης: «Στέλνω μαντήλια στην Κουμουνδούρου, τα λυπάμαι τα παιδιά» - Ο κακός χαμός στο twitter για τις επιθέσεις στον Διονύση Σαββόπουλο

«Μολονότι το θέμα τους είναι πολύ ναρκισσιστικό. Δηλαδή όλο λιμουζίνες, καλάσνικοφ, ναρκωτικά και εμφανίζονται με κάτι γυαλιά έτσι να πούμε. Χάλια! Παρόλα αυτά το παρακολουθώ όλο αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Λίγα λόγια για τον Διονύσης Σαββόπουλο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός. Θεωρείται ο πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών, οι οποίοι γράφουν μουσική, στίχους και τραγουδούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου 1944, ενώ κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και την Φιλιππούπολη. Το 1963 μετακόμισε στην Αθήνα και εγκατέλειψε τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης προκειμένου να ασχοληθεί με το τραγούδι. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες ημέρες του ως μουσικός και σύντομα έγινε πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Είχε συνδυάσει τη μουσική Αμερικανών μουσικών όπως του Μπομπ Ντίλαν και του Φρανκ Ζάπα με μακεδονική λαϊκή μουσική και πολιτικά διεισδυτικούς στίχους.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1964, και ήταν πολιτικά ενεργός σε όλη τη σταδιοδρομία του στη μουσική, με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μάνο Λοΐζο. Κατά τη διάρκεια της Χούντας φυλακίστηκε δύο φορές για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1967.

Έγραψε τραγούδια με πολιτικό, ρομαντικό αλλά και σκωπτικό περιεχόμενο. Έχει παρουσιάσει ακόμη το 1986-1987 τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι». Τα περισσότερα από τα τραγούδια του είναι γραμμένα από τον ίδιο, σε στίχους και μουσική.

Πηγή: Wikipedia