Παντελής Καναράκης: «Ίσως ειπώθηκαν παραπάνω απ΄ όσα χρειαζόταν...» - Όλα όσα δήλωσε για τη νέα του παράσταση

«Και, φυσικά, νιώθω πάρα μα πάρα πολύ τυχερός»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Παντελής Καναράκης στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών, με αφορμή την παράσταση που συμμετέχει "Βίρα τις άγκυρες". Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την δύσκολη εποχή που ζούμε.

Ωστόσο, ο Παντελής Καναράκης αναφέρθηκε και στην παράσταση, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και τα συναισθήματα του για τη συγκεκριμένη δουλειά και μάλιστα δήλωσε ότι νιώθει αρκετά τυχερός.

Οι δηλώσεις του Παντελή Καναράκη

«Αυτόν τον καιρό με βρίσκετε απόλυτα χαρούμενο και γεμάτο. Τόσο που δεν θέλω να μιλάω για στενάχωρα πράγματα. Εξάλλου, έχουν ειπωθεί πολλά. Ίσως παραπάνω απ΄ όσα χρειαζόταν. Κι εγώ θέλω να στέκομαι στο καλό, στο θετικό, στο φωτεινό που πάντα υπάρχει».

«Στη Θεσσαλονίκη νιώθω σαν το παιδί που του λες ότι δεν θα πάει σήμερα σχολείο, αλλά θα παίξει με τους φίλους του στην παιδική χαρά όσο θέλει. Και δίπλα σε αυτό βάλτε και έναν τεράστιο όγκο συγκίνησης. Και, φυσικά, νιώθω πάρα μα πάρα πολύ τυχερός».

Δείτε επίσης: "Κόλαφος" ο Παντελής Καναράκης - «Ύστερα μου λέτε γιατί δεν βγαίνω πιο συχνά στην τηλεόραση»

«Γιατί στη δύσκολη εποχή που ζούμε είναι σπάνιο να συμμετέχεις σε τέτοιες παραγωγές. Γιατί μιλάμε για εκατοντάδες κοστούμια και περούκες, για δεκάδες σκηνικά, ζωντανή ορχήστρα, γύρω στα σαράντα άτομα επί σκηνής, για προβολές, σπάνιες ηχογραφήσεις και συντελεστές κορυφαίους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παντελής Καναράκης.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Η αποκάλυψη του για την νευρική ανορεξία

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο περιοδικό ''ΕΓΩ'' και στο δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου είχε μιλήσει για τις εξαντλητικές δίαιτες, που έκανε ο ίδιος στην προσπάθειά του να χάσει κιλά και να έχει το τέλειο σώμα, φτάνοντας έτσι στο σημείο να αγγίξει τα όρια της νευρικής ανορεξίας.

Στο παρελθόν φλερτάρατε με τη νευρική ανορεξία;

Βέβαια και φλέρταρα. Κάνω συνέχεια δίαιτες γιατί μου αρέσει το σώμα μου είναι αδύνατο. Στα νεαρά χρόνια που το μυαλό δεν έχει πήξει ήμουν στο τσακ να πάθω νευρική ανορεξία, αλλά επειδή είχα μια σχετική ωριμότητα ως έφηβος κατάλαβα ότι είναι επικίνδυνο και το σταμάτησα.

Μπορεί να περνούσε μια μέρα και να μην φάτε τίποτα;

Ναι, κάποια στιγμή έφτασα 53 κιλά. Άρχισε να με πονάει το πόδι μου και είχα πάει σε έναν γιατρό και εκείνος μου είπε να αφήσω τις βλακείες και να τρώω κανονικά. Και τώρα μπορεί να περάσει μια μέρα και να μην φάω τίποτα. Μετά όμως, όταν ασχολήθηκα με τη γυμναστική, έμαθα περισσότερα για τη διατροφή και τώρα προσέχω πολύ. Τότε πάντως είχα καταλάβει ότι άγγιζα τα όρια της ανορεξίας γιατί ως Παρθένος έχω πάντα και μια λογική. Τα έχω όλα σε κουτάκια.

Δύσκολο αυτό;

Πράγματι. Με αγχώνει πολύ, για αυτό και οτιδήποτε σωματοποιείται από άγχος το έχω. Τρίζουν τα δόντια μου, έχω παλινδρόμηση, βγάζω έρπη στα χείλη από άγχος. Είμαι πολύ αγχωτικός από το παιδί.