Πύρρος Δήμας - Συγκινημένος για την Αρτέμιδα Θεριάκη: «Δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη»

«Ήταν ένα δυνατό κορίτσι, είχε όνειρα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Πύρρος Δήμας - Συγκινημένος για την Αρτέμιδα Θεριάκη: «Δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη»

Θλίψη στον κόσμο της Άρσης Βαρών έφερε η είδηση πως η Άρτεμις Θεριάκη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 37 ετών, μετά από αγώνα με τη λευχαιμία. Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε ο Πύρρος Δήμας, συγκινημένος για τον αγώνα που έδωσε τους τελευταίους μήνες, ενώ αποκάλυψε ότι πρόσφατα είχε χάσει και τη μητέρα της από καρκίνο.

Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών ανέφερε συγκεκριμένα: «Η κοπέλα έχασε τη μάνα της από καρκίνο. Το πάλεψε. Εγώ θεώρησα, από αυτά που άκουγα, ότι πήγαινε καλά γιατί ήταν μαχήτρια η Άρτεμις. Ξυπνήσαμε το πρωί και μάθαμε τα δυσάρεστα νέα. Πολλά παιδιά από την Άρση Βαρών που την ήξεραν προσωπικά, ήταν συμμαθητές της και το διοικητικό συμβούλιο, όλοι είμαστε συντετριμμένοι. Δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη. Είχαμε μάθει ότι η Άρτεμις κερδίζει, γι' αυτό πιστεύαμε ότι θα κερδίσει και αυτή τη μάχη. Είναι πολύ δύσκολο να χάνονται νέοι άνθρωποι και προσωπικά δεν το ανέχομαι γιατί δεν έχουν ζήσει τη ζωή τους, με πειράζει και με ενοχλεί ότι δεν έχουν προλάβει να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Δείτε επίσης: Αφροδίτη Σκαφίδα: Με στενό μαύρο φόρεμα στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της - Έχει φουσκώσει πολύ η κοιλίτσα της

Στο πλευρό της Αρτέμιδας Θεριάκη μέχρι το τέλος ο σύντροφός της

Ένας από τους ανθρώπους που της στάθηκαν σε αυτή την άνιση μάχη που έδινε ήταν και ο σύντροφος της 37χρονης αθλήτριας, Κώστας Πιέρρος που μίλησε ζωντανά για εκείνες τις μέρες, καθώς και για τον Γολγοθά που ανέβαινε εκείνη μαζί με τη μητέρα της. «Ήταν από κάτω η μητέρα της, από πάνω η Άρτεμις στο νοσοκομείο του Ρίου. Την αλήθεια την είπαν λίγο ψυχρά οι γιατροί που της είπαν ότι έχει οξεία λευχαιμία. Έπρεπε να πάνε με έναν ψυχολόγο πρώτα».

Όπως συμπλήρωσε: «Η μητέρα της “έφυγε” πριν από δύο μήνες. Η Άρτεμις βγήκε από το νοσοκομείο και στην κηδεία, και στο μνημόσυνο. Την προβλημάτισε λίγο ότι θα χάσει τα μαλλιά της. Εγώ τη γνώρισα στο νοσοκομείο. Νοσηλευόταν η κόρη μου στο Ρίο και μου έστειλε ένα μήνυμα για περαστικά. Ήμασταν μαζί 25 μέρες και κάθισα δίπλα στο κρεβάτι της για 70 μέρες. Κάναμε όνειρα, πήγαμε για μπάνιο, ήθελε να γίνει προπονήτρια. Αυτό ήταν το μαράζι της το μεγάλο, που ζήταγε από την Άρση Βαρών. Ήταν ένα πολύ δυνατό κορίτσι, είχε να δώσει πολλά ακόμα, είχε όνειρα».