Γιώργος Καπουτζίδης - Η άγνωστη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν το έχω πει εδώ και δύο χρόνια»

Αποκαλυπτικός ο δημιουργός για τη ζωή και την καριέρα του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Καπουτζίδης - Η άγνωστη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν το έχω πει εδώ και δύο χρόνια»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης φιλοξενήθηκε στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα, το πρωί της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου. Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης μίλησε για την καριέρα του, αλλά και τη συνειδητή απόφαση που πήρε να την αφήσει σε δεύτερη μοίρα μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά είχαν μία συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την έκκληση που του είχε κάνει στο παρελθόν, ρωτώντας τον «Γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;».

Αρχικά, σε ερώτηση του παρουσιαστή για το επίμαχο νομοσχέδιο και τις διεργασίες που γίνονται μέχρι να έρθει στη Βουλή, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Χαίρομαι πάρα πολύ. Έχω αφήσει την καριέρα μου σε δεύτερη μοίρα και την έχω αφήσει ηθελημένα. Το τελευταίο διάστημα έχω τη χαρά να έχω γνωρίσει τις οικογένειες Ουράνιο Τόξο και να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, να ανταλλάσσουμε απόψεις και γνώμες για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα, το πώς να κινηθούμε, πώς μπορούμε να προσπαθήσουμε παραπάνω και να εντείνουμε την προσπάθεια»

Δείτε επίσης: Η ερώτηση "καρφί" του Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη - "Για ποιο λόγο είμαι άνθρωπος με λιγότερα δικαιώματα;"

Γιώργος Καπουτζίδης: «Μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα ασχοληθώ με την καριέρα μου»

Ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τον δημιουργό και για τη δημόσια έκκληση που έκανε πριν από τρία χρόνια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να αποκαλύπτει ότι είχαν μία συνάντηση: «Δεν το έχω πει εδώ και δύο χρόνια γιατί δεν θέλω να ανακοινώνω κάτι το οποίο έχει να κάνει και με έναν άλλον άνθρωπο, αλλά όντως είχαμε μία συζήτηση γι’ αυτό το θέμα σε κάποια φάση. Έγινε μία πολύ ωραία συζήτηση με δική του πρωτοβουλία».

Παράλληλα μίλησε για την ομοφοβία, καθώς και την ανάγκη να την ξεριζώσουμε από μέσα μας ως κοινωνία. Ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ομοφοβία είναι κάτι με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι μας. Όταν σου φύτεψαν την ομοφοβία σου έμαθαν αυτούς τους ανθρώπους να τους απεχθάνεσαι, κι εμένα που είμαι ομοφυλόφιλος μου έμαθαν να ντρέπομαι και να έχω τύψεις για τον εαυτό μου. Έχουμε να κάνουμε και οι δύο μία διαδρομή, να ξεριζώσουμε ο καθένας την ομοφοβία που έχει μέσα του.

Όσο αφήνουμε αυτή τη διάκριση μέσα στην κοινωνία, κάνουμε κακό στην κοινωνία μας. Όσο αφήνουμε αυτή την ομοφοβία μέσα μας, κάνουμε κακό στον εαυτό μας και κατ' επέκταση θα κάνουμε κακό σε κάποιον συνάνθρωπό μας. Ακούω τέτοιο υβριστικό λόγο απέναντί μας, επειδή ο άλλος αισθάνεται ότι δεν είμαι ένα ισότιμο υποκείμενο δικαίου. Μπορεί να μου μιλήσει ως κάτι κατώτερο ούτως ή άλλως. Κάθε μέρα θα με πει κάποιος “ανώμαλο”, θα με βάλει δίπλα σε παιδεραστές και κτηνοβάτες, κι εγώ δεν επιτρέπεται να αντιδράσω; Μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με την καριέρα μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναγνωρίζω τι έχουν περάσει! Ήταν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού...» - Η ομιλία για το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτή η έννοια γυναικών που μετατρέπονται σε μηχανές παραγωγής παιδιών...» - Η θέση του για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

O Γιώργος Καπουτζίδης αποστομώνει τον Κυριάκο Βελόπουλο: «Υπηρέτησα 23 μήνες στον στρατό»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ως ΛΟΑΤΚΙ άτομο, κάθε μέρα έρχομαι αντιμέτωπος με ανόητες δηλώσεις...» - Το «κατηγορώ» του ηθοποιού εναντίον του Θάνου Πλεύρη

Γιώργος Καπουτζίδης κατά Λιάγκα: «Είναι σαν θεωρητικός της ομοφυλοφιλίας! Άστο ρε φίλε, θα μιλήσει κάποιος άλλος»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία, στεναχωριέμαι για την χώρα μου»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν έχω παράπονο, στις σχέσεις μου είχα...»