Λεωνίδας Κακούρης: «Δεν αντέχω άλλο τους τοξικούς ανθρώπους» - H ανάρτηση που εξαφανίστηκε από τα social

Αδιευκρίνιστοι οι λόγοι της αποχώρησής του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Λεωνίδας Κακούρης στον Βασιλιά Ληρ Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Έλλη Πουπουλίδου
Ο Λεωνίδας Κακούρης στον Βασιλιά Ληρ Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Έλλη Πουπουλίδου

Ερωτήματα προκάλεσε η ξαφνική αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από το θεατρικό έργο «Ο Βασιλιάς Ληρ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3/1, ενώ μάλιστα είχαν ανέβει και μερικές παραστάσεις με εκείνον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε επικοινωνία μας μαζί του δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο, ενώ σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο αναφέρει πως παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους» που ωστόσο δεν διευκρινίζονται.

Δείτε επίσης: Λεωνίδας Κακούρης: Αποχώρησε την τελευταία στιγμή από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε στο Εθνικό Θέατρο - Τι συνέβη

Σε αυτά τα ερωτήματα ήρθε να προστεθεί και μία ανάρτηση που έκανε ο Λεωνίδας Κακούρης στο Instagram, για να υποδεχτεί τον νέο χρόνο, και να την διαγράψει μόλις λίγες ώρες αργότερα. Σε αυτήν, σύμφωνα με την lifo, έδειχνε ένα ανάστατο σπίτι και έγραφε: «Προς φίλους και όλους τους νέους φίλους που θα κάνουμε μέσα στο 2024 και όσους πέρασαν καλά στη γιορτή που έκανα για να γιορτάσω την επιστροφή μου στη ζωή μετά από 4 μήνες ασκητικής για να καταφέρω να αρθρώσω τον βαρύ και αθάνατο λόγο του Βασιλιά Ληρ. Δήλωσα πίστη σε έναν πολύ σκληρό και άτεγκτο Σκηνοθέτη (πλην όμως σπουδαίου και κατά βάθος παιδιού που ψάχνει στοργή και αγάπη ) Αυτά! Και απόψε μη πιείτε πολύ. Και σταματήστε να παίρνετε στο λαιμό σας αθώες ψυχές. Καλή μας Χρονιά!»

Ο Λεωνίδας Κακούρης στον Βασιλιά Ληρ
Ο Λεωνίδας Κακούρης στον Βασιλιά Ληρ
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Έλλη Πουπουλίδου

Αδιευκρίνιστοι οι λόγοι της αποχώρησης του Λεωνίδα Κακούρη

Ο ηθοποιός ακουγόταν να λέει πως δεν αντέχει άλλο τους τοξικούς ανθρώπους, πως προτιμά τους φίλους και το σκυλάκι του, ενώ έκλεινε την εξομολόγησή του με τα εξής λόγια: «Η ψυχή μου γαρύφαλλο. Την έχω ανοίξει στους πάντες. Αυτά είναι αποτελέσματα 5 ημερών. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Δεν αντέχω άλλο τους τοξικούς ανθρώπους. Θα μαζευόμαστε οι φίλοι, θα έχουμε τον καλύτερο ήχο, την καλύτερη τηλεόραση, τα καλύτερα γλυκά και τους καλύτερους ανθρώπους δίπλα μας. Και να χ@@ω και τα Μέσα και όλα». H συγκεκριμένη ανάρτηση έχει διαγραφεί από τα social, με τα ερωτήματα να παραμένουν.

Η ανακοίνωση από το Εθνικό Θέατρο

Με μία λιτή ανακοίνωση μόλις 44 λέξεων, το Εθνικό Θέατρο επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» πίσω από την του Λεωνίδα Κακούρη: «Ανακοινώνεται ότι στην παραγωγή «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, μετά από παραίτησή του για προσωπικούς λόγους ο Λεωνίδας Κακούρης αντικαθίσταται από τον Γιάννη Νταλιάνη. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις 13 Ιανουαρίου».