Πάνος Μουζουράκης: «Μία φωνή μου είπε “Θα σου ανοίξω το διακοπτάκι της τρέλας για 20 λεπτά”»

Η εξομολόγηση του καλλιτέχνη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Πάνος Μουζουράκης: «Μία φωνή μου είπε “Θα σου ανοίξω το διακοπτάκι της τρέλας για 20 λεπτά”»

Με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Christmas Theater, στην παράσταση Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll, ο Πάνος Μουζουράκης κάθισε στον καναπέ του «Πάμε Δανάη» το πρωί της Πέμπτης 4/1 και μοιράστηκε τις δικές του αλήθειες. Ανάμεσα στα όσα εξομολογήθηκε ήταν τα κοινά που έχει με τον ρόλο του, οι αλλαγές που βιώνει σταδιακά το τελευταίο διάστημα, και η στιγμή που άγγιξε την τρέλα.

Ο καλλιτέχνης μπήκε στο στούντιο υπό τους ήχους του νέου του κομματιού «Τρυφερά», σε μουσική και στίχους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου αντίστοιχα, που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο σε δίσκο και είπε χαριτολογώντας ότι θα έπρεπε να... διδάσκεται μαζί με τα κάλαντα. Όμως το αιτιολόγησε κιόλας: «Το 2023 ήταν πάρα πολύ ωραίο για εμένα, οπότε το “Γέρε χρόνε φύγε τώρα” δε μ' αρέσει, προτιμώ κάτι αισιόδοξο». Όπως συμπλήρωσε για το κομμάτι: «Το ζήτησα από το σύμπαν και εκείνο μου έφερε δύο καταπληκτικούς δημιουργούς».

Δείτε επίσης: Πάνος Μουζουράκης & Μαριλού Κόζαρη: Αυτό το όνομα θα δώσουν στην κόρη τους - Πότε θα γίνει η βάφτιση

«Για 20 λεπτά ήμουν τρελός»: Η εξομολόγηση του Πάνου Μουζουράκη

Ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης τον ρώτησε αν υπάρχει στιγμή που ένιωσε να χάνει τον εαυτό του, με τον Πάνο Μουζουράκη να συμφωνεί με αυτήν την παρατήρηση. «Υπήρξε η στιγμή που το φοβήθηκα. Ξύπνησε μία φωνή που μου λέει “Τώρα που είμαστε μόνοι μας, θα σου ανοίξω το διακοπτάκι της τρέλας για 20 λεπτά, για να δεις πώς θα είναι τα πράγματα αν συνεχίσεις έτσι”. Για 20 λεπτά ήμουν τρελός. Το επικίνδυνο με αυτές τις εμπειρίες και να τις μοιράζεσαι είναι ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να συνειδητοποιήσεις τι επίδραση έχουν πάνω σου, να δεις μακροχρόνια πώς συνεχίζουν. Τα υπόλοιπα θα τα γράψω σε βιβλίο, αν δω ότι καταλήγω σε κάτι που είναι άξιο να μοιραστώ».

«Το σώμα μου δεν άντεχε την παλιά μου ζωή»

Ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε και σε πολλά πράγματα που έχουν αλλάξει στη ζωή του, που πλέον έχει γεμίσει τρυφερότητα μετά τον γάμο του και τον ερχομό της κόρης του, ενώ όπως συμπλήρωσε σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παράσταση που πρωταγωνιστεί. «Ο Scrooge ήρθε και με άλλαξε, με έκανε έναν άνθρωπο που θέλει πιο πολύ να δοκιμάσει και κάτι άλλο, να ζήσω ως φλώρος την υπόλοιπη ζωή μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν άντεχε και το σώμα μου την παλιά μου ζωή. Δεν μου είναι δύσκολο να παίζω έναν στριφνό άνθρωπο, γιατί ήμουν. Όλοι έχουμε τα πάντα μέσα μας και υπό τις σωστές συνθήκες μπορούν να βγουν προς τα έξω, είναι όπως στη χημεία»