Θάνος Καλλίρης: «Ήταν συγκλονιστικό να ακούω τον Αργυρό να τραγουδάει Παντελίδη»

Η διαφορετική κουβέντα με τον τραγουδιστή

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Θάνος Καλλίρης: «Ήταν συγκλονιστικό να ακούω τον Αργυρό να τραγουδάει Παντελίδη»

Καλεσμένος της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» την Πέμπτης 4 Ιανουαρίου ήταν ο Θάνος Καλλίρης. Ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε με τους παρουσιαστές Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά, για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και για τον τρόπο που φαίνεται να αλλάζει σταδιακά τον κόσμο της μουσικής.

«Τώρα πια με το ΑΙ λες “Γράψε μου ένα τραγούδι” και το κάνει. Γενικά παρακολουθώ από πολύ κοντά το θέμα, είναι ασύλληπτο το τι θα δούμε στο πολύ εγγύς μέλλον. Είναι καταιγιστικό και τόσο μεγάλη αυτή η “χιονόμπαλα” που κατρακυλάει, δεν υπάρχουν ακόμα οι νόμοι παγκοσμίως να το “δέσουμε” κάπως», ανέφερε αρχικά ο Θάνος Καλλίρης, για να συμπληρώσει: «Το πρώτο «μαγικό» πράγμα στη μουσική ήταν το κουρδιστήρι της φωνής, το autotune που λέμε. Μπορείς να είσαι... καράφαλτσος, μόλις βάλουν τη φωνή σου εκεί, θα βγεις σαν τη Mariah Carey. Αλλά δεν θα βγεις ποτέ να τραγουδήσεις ζωντανά. Θα έχεις ένα στουντιακό προϊόν. Στην αρχή το φοβόντουσαν, το πολεμούσαν, το κορόιδευαν και τελικά έγινε ένα standard της δουλειάς. Νομίζω ότι έρχονται και τα επόμενα standards, πρέπει κάποιοι σοφοί άνθρωποι να μας προφυλάξουν».

Δείτε επίσης: Θάνος Καλλίρης: «Μου το είχες πει αυτό το παραμύθι...» - Σάστισε η Τζένη Μελιτά με το παράπονο του τραγουδιστή για τον γάμο της

Οι απορίες των παρουσιαστών στον Θάνο Καλλίρη

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν εκείνος που ρώτησε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φωνή τραγουδιστών που έχουν φύγει από τη ζωή, για να «ντύσει» νέα κομμάτια, με τον Θάνο Καλλίρη να σημειώνει: «Υπάρχει ήδη Beatles AI, τραγούδια που δεν έχουν πει οι Beatles, αλλά είναι οι τέσσερις φωνές τους. Έχω ακούσει τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό. Ήταν λίγο τρομακτικό αλλά ήταν συγκλονιστικό, σαν να είχε πάρει μία κιθάρα ο Παντελίδης και να έλεγε ένα τραγούδι του Αργυρού».

«Έχουν γίνει ήδη μελέτες πάνω σε αυτό και θα χαθούν εκατομμύρια δουλειές τα επόμενα χρόνια λόγω του ΑΙ. Οι κυβερνήσεις ήδη εκπονούν διάφορα σχέδια για να δουν τι θα κάνουν, γιατί μένει πολύς κόσμος εκτός απ' αυτό το τρένο δυστυχώς. Θα “κουφαθείτε”. Αυτό με τον Παντελίδη ήταν συγκλονιστικό, κάποιος έδωσε σε ένα πρόγραμμα εντολές και έγινε αυτό», κατέληξε ο Θάνος Καλλίρης, κλείνοντας έτσι αυτή την διαφορετική κουβέντα για την τεχνητή νοημοσύνη.