Λεωνίδας Κακούρης: Η ηλικία, η καταγωγή και το διαζύγιο από την Ρωσίδα χορεύτρια - Η γυναίκα που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια

Έχει συνολικά τρία παιδιά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Με αφορμή την ξαφνική αποχώρησή του από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε στο Εθνικό Θέατρο και τα όσα έχουν συμβεί μετά, το Youweekly.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ζωή του Λεωνίδα Κακούρη. Ποιος είναι ο αγαπημένος ηθοποιός και τι δεν ξέραμε για εκείνον μέχρι και σήμερα;

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Λεωνίδα Κακούρη

Ο Λεωνίδας Κακούρης έχει γεννηθεί στην Γερμανία στις 11 Σεπτεμβρίου του 1968 και η καταγωγή του είναι από την Ελλάδα. Είναι 54 ετών και από όταν ο ίδιος ήταν στο σχολείο είχε δείξει ιδιαίτερη αγάπη στο θέατρο και την υποκριτική. Έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην παιδική σειρά "Του Κουτιού τα Παραμύθια" το 1987 στην ΕΤ1. Ακολούθησε η δραματική σειρά της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση "Γόβα Στιλέτο" τη σεζόν 1993-1994 και μία συμμετοχή στην σειρά "Έρωτας και Πάθος". Την περίοδο 1995-1996 συμμετείχε στις σειρές "Ο πρίγκιπας" και "Η φυλή των ανθρώπων".


Από το 1996 μέχρι το 1998 ερμήνευσε τον ρόλο του Τίμου Δράκου στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου "Η Λάμψη" έχοντας έτσι πρωταγωνιστικό ρόλο στον 6ο και 7ο κύκλο της σειράς. Τη σεζόν 2000-2001 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δραματική σειρά "Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα" ενώ ακολούθησαν οι συμμετοχές στις σειρές "Απαγορευμένη Αγάπη" και "Μόνη εξ αμελείας".

Την περίοδο 2005-2007 έλαβε μέρος στην δραματική σειρά του Στράτου Μαρκίδη "Της Αγάπης Μαχαιριά". Ακολούθησαν οι σειρές "Ο γητευτής", "Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα" και "Αληθινοί Έρωτες". Παύλος Μελάς: Γράμματα από την Μακεδονία, "Έχω ένα μυστικό",Από το 2009 μέχρι το 2011 είχε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά του ANT1 "Κάρμα". Μετά από τηλεοπτική αποχή 8 χρόνων επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2018-2019 με το ρόλο του Λευτέρη Ανδρέου στην δραματική σειρά "Η Επιστροφή". Τη σεζόν 2019-2022 πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 ''Άγριες Μέλισσες'' ,1821 Οι Ήρωες και Σμύρνη μου Αγαπημένη ενώ μετά προστέθηκαν στο βιογραφικό του και οι σειρές Μαύρο Ρόδο και Το Ναυάγιο στο Mega.

Έκτος από τις τηλεοπτικές του συμμετοχές, έχει δανείσει τη χαρακτηριστική φωνή του σε διάφορες ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων και σε πλήθος διαφημιστικών.

Προσωπική ζωή

Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει συνολικά τρία παιδιά. Από τον πρώτο του γάμο με μία χορεύτρια από τη Ρωσία έχει αποκτήσει ένα γιο και από τον δεύτερο άλλα δύο παιδιά. Η δεύτερή του σύζυγος, Αλίκη Στεφανοπούλου, είναι και η γυναίκα της ζωής του, με την οποία είναι ζευγάρι πάνω από 20 χρόνια.

Η σύζυγος του Λεωνίδα Κακούρη, Αλίκη Στεφανοπούλου

Ο θάνατος του πατέρα του

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε σε κάποιες δύσκολες στιγμές και σε γεγονότα που τον στιγμάτισαν. «Όλων οι ζωές θα μπορούσαν να γίνουν σενάριο. Εξαρτάται ποιος το γράφει», παρατήρησε στην αρχή. «Αντιμετώπισα κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες», υπογράμμισε.

Ο ηθοποιός μόλις έμαθε, πως πέρασε στο πανεπιστήμιο, και πήγε να το πει στον πατέρα του, πληροφορήθηκε το θάνατό του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. «Είναι σα μία ιστορία που την έζησε κάποιος άλλος, πλέον. Τουλάχιστον δεν έχουν μείνει τα απόνερα αυτής της ιστορίας. Νομίζω, τα έχω διώξει».

Εξαιτίας αυτού του περιστατικό φοράει πάντα ζώνη. Μάλιστα, σημείωσε, ότι και ο ίδιος ο πατέρας του, εάν φορούσε ζώνη θα είχε σωθεί, «οι υπόλοιποι σώθηκαν».

«Στην περίπτωση του δυστυχήματος, ας πούμε, του πατέρα μου συνέκλιναν κάποια πράγματα, για να συμβεί αυτό. Δηλαδή έβρεχε καταρρακτωδώς, τον έπιασε λάστιχο, έβαλε μία ρεζέρβα, η οποία ήταν για κοντινές αποστάσεις. Είχε πολύ μικρότερο πέλμα από τα υπόλοιπα λάστιχα, υπήρχε κακή ορατότητα. Και συνέβη ό,τι συνέβη»

Τέλος, κατέληξε, ότι μετέπειτα που έκανε τη δική του οικογένεια, ήταν πολύ πιο προσεκτικός. «Έχεις ευθύνη. Δεν έχεις μόνο τον εαυτό σου, έχεις να σκεφτείς και μία καρδιά που χτυπάει έξω από τοπ σώμα σου... Είναι δυο καρδιές που χτυπάνε έξω από το σώμα σου», είπε ολοκληρώνοντας με πολύ συγκινητικό τρόπο την εξομολόγησή του.