Βέφα Αλεξιάδου: «Ήμασταν πολύ αγαπημένες, έχει φύγει βέβαια από τη ζωή...»

Η εξομολόγηση της αγαπημένης μαγείρισσας

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Η Βέφα Αλεξιάδου βρέθηκε καλεσμένη στην κουζίνα του Ανδρέα Λαγού στην εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρική της ΕΡΤ, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο σεφ μαγείρεψε ψητά ελληνικά κυδώνια με κρέμα βανίλιας για εκείνη, με την αγαπημένη μαγείρισσα να συζητάει μαζί του μυστικά της συνταγής, τον τρόπο που διαχειρίζεται γενικά τις συναναστροφές με κόσμο και συναδέλφους, αλλά και στην πρόσφατη απώλεια που έζησε.

Με τελείως διαφορετικό τρόπο ξεκίνησε η κουβέντα πάντως, με τον Ανδρέα Λαγό να ρωτάει την Βέφα Αλεξιάδου για τις παρουσιάσεις των βιβλίων της, κι εκείνη να θυμάται πως ταξίδευαν σε διάφορα κράτη με την συμπεθέρα της. «Παίρναμε μαζί μας την συμπεθέρα μου, την Ρωξάνη. Έχει φύγει βέβαια από τη ζωή εδώ και ένα-ενάμιση χρόνο. Ήμασταν πολύ αγαπημένες, με αγαπούσε, με λάτρευε όπως την λάτρευα κι εγώ, και αγαπούσε πάρα πολύ το κορίτσι μου, τη νύφη της. Πηγαίναμε σε εστιατόρια για να πάρουμε πρωινό και καταλαβαίνεις τι σερβίρουν εκεί. Τρομερά πράγματα. Είχαμε λοιπόν τη συμπεθέρα μου που έλεγε: “Καλά ρε παιδιά, λίγε ελίτσες δεν έχετε;” και γελούσαμε πολύ»

Δείτε επίσης: «Έδερνε τη μητέρα μου και είχα μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Βέφας Αλεξιάδου για τον εθισμό του πατέρα της

Γιατί όλοι οι μεγάλοι σεφ αγαπάνε την Βέφα Αλεξιάδου

Λίγο μετά η αγαπητή μαγείρισσα μίλησε και για την αγάπη που παίρνει από τον κόσμο, σημειώνοντας: «Είναι μεγάλη ευλογία πραγματικά. Το αντιμετωπίζω με απλότητα, ταπείνωση και καλή διάθεση. Δεν πρέπει να κάνεις τον έξυπνο. Κατ’ αρχήν, εάν το προσπαθήσεις και δεν συμπεριφερθείς όπως πρέπει στους ανθρώπους που σε αγαπάνε, θα κάνουν πίσω, θα φύγουν όλοι. Εγώ πάντα σέβομαι τον τηλεθεατή και θα ακούσω την γνώμη του».

«Δηλαδή όταν θα μου πεις κάτι, μια συμβουλή ή μια δικιά σου άποψη, δεν θα την πετάξω αμέσως. Ποτέ δεν απορρίπτεις μια ιδέα που σου λέει κάποιος. Άκουσε την πρώτα και αν δεν σου άρεσε ή βρίσκεις ότι δεν είναι σωστή, πέταξε την. Γιατί να το κάνεις μπροστά σε εκείνον που σου την λέει και να τον προσβάλεις κιόλας; Γι’ αυτό έγινα αγαπητή. Όλοι οι μεγάλοι σεφ της Ελλάδας μου αναγνωρίζουν ότι με αγαπάνε όλοι, γιατί δεν βγήκα να κατηγορήσω κανέναν», κατέληξε η Βέφα Αλεξιάδου.