Λευτέρης Γκιωνάκης για τον παππού του Γιάννη: «Είναι ντροπή να προσβάλλεις έναν άνθρωπο που έχει “φύγει”»

«Έλα κράξε εμένα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λευτέρης Γκιωνάκης για τον παππού του Γιάννη: «Είναι ντροπή να προσβάλλεις έναν άνθρωπο που έχει “φύγει”»

Συνέντευξη στην εκπομπή Breakfast@Star και την δημοσιογράφο Λιλή Πυράκη παραχώρησε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λευτέρης Γκιωνάκης, εγγονός του αείμνηστου Γιάννη Γκιωνάκη. Μεταξύ άλλων εκείνος μίλησε για την καριέρα του, και την συμμετοχή στην υποκριτική ανθρώπων που ανήκουν σε άλλους χώρους, καθώς και για τα σχόλια που ακούστηκαν για τον παππού του με αφορμή την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έκανε εκείνος τη δεκαετία του '80.

Ο Λευτέρης Γκιωνάκης υποδέχτηκε την κάμερα στο σπίτι που έμενε ο Γιάννης Γκιωνάκης, το οποίο διατηρεί με την οικογένειά του -ως επί το πλείστον- στην κατάσταση που βρισκόταν, σαν ένα είδος «μουσείου» στην μνήμη του. Μιλώντας για την μεταξύ τους σχέση, δήλωσε: «Για μένα ήταν ο παππούς μου, όχι κάτι παραπάνω. Έχω απομυθοποιήσει τελείως όλη αυτή την ιστορία. Δεν μου έλεγε κάτι το επίθετο Γκιωνάκης όσο μεγάλωνα». Περιγράφοντας καταστάσεις από το παρελθόν, και ιστορίες με τον παππού του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τότε είχαν ταλέντο οι ηθοποιοί, ήταν πραγματικοί σταρ. Σήμερα δεν υπάρχουν σταρ, γιατί υπάρχει η τηλεόραση και έχει απομυθοποιήσει αυτό το κομμάτι. Το star system στην Ελλάδα σήμερα είναι τίποτα».

Δείτε επίσης: Στάθης Σχίζας: "Σταυρώνει" την Κατερίνα Δαλάκα για το Survivor - «Φέτος τι πάει; Να αποδείξει ότι δεν θα ξαναμιλήσει;»

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Τα περισσότερα casting είναι μούφα»

Αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με την μητέρα του Πολύνα Γκιωνάκη στην παράσταση «Έγκλημα Λάθους», όπου εκείνη πρωταγωνιστεί κι εκείνος είναι βοηθός σκηνοθέτη. Όπως προσθέτει, έχει προσαρμοστεί στη συνεργασία μαζί της, ενώ όσον αφορά το επίθετό τους δήλωσε ότι: «Δεν νομίζω ότι μου έχει ανοίξει πόρτες. Το μόνο καλό είναι ότι σε θυμούνται πιο εύκολα. Δεν θεωρώ ότι πήρα δουλειά λόγω αυτού».

Για τους ανθρώπους που μπαίνουν στο χώρο από άλλους χώρους ή με κριτήριο τους followers στο Instagram, ο Λευτέρης Γκιωνάκης ανέφερε: «Δεν με ενοχλεί να μπαίνουν στη δουλειά άνθρωποι από άλλους χώρους. Δεν θεωρώ ότι οι σχολές σου δίνουν κάτι σημαντικό, ούτε τα κάστινγκ είναι κάτι. Τα περισσότερα είναι μούφα άλλωστε, είναι από πριν προδιαγεγραμμένο ποιος θα παίξει. Κι εγώ και η μάνα μου αν έκανε την παραγωγή κι ερχόταν κάποιος με πολλούς followers θα τον παίρναμε, αν τα “έλεγε”. Μου φαίνεται πολύ λογικό, δεν καταλαβαίνω το μίσος».

Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται κατά καιρούς για τον παππού του, με αφορμή την απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε κάνει εκείνος τη δεκαετία του ’80 κατά της συζύγου του, ο Λευτέρης Γκιωνάκης απαντά χαρακτηριστικά: «Δεν με ενοχλεί να αναφέρεται οτιδήποτε. Ό,τι έγινε έγινε, και δεν μπορώ να το αρνηθώ. Το θέμα είναι ο τρόπος που το λες. Ήταν ένα λάθος, που δεν το 'ζησα, έγινε ακριβώς πριν γεννηθώ. Περιμένω από οποιονδήποτε να το πει, αλλά όταν το τραβάς απ' τα αυτιά και προσβάλλεις έναν άνθρωπο που έχει «φύγει» εδώ και 20 χρόνια, είναι ντροπή. Έλα κράξε εμένα».