Καίτη Γαρμπή – Διονύσης Σχοινάς: Η αποκάλυψη της τραγουδίστριας για τον χωρισμό τους

Οι αναμνήσεις από τα σημαντικότερα τραγούδια στην καριέρα της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Κάθε επιτυχία έχει τη δική της ιστορία, με την Καίτη Γαρμπή να θυμάται στον αέρα του «Καλύτερα δεν γίνεται» άγνωστες πτυχές από τη «γέννηση» ορισμένων κομματιών που έμειναν στη συνείδηση του κοινού. Η αγαπημένη τραγουδίστρια ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και ανέσυρε χαρακτηριστικές στιγμές από τις συνεργασίες της, μεταξύ άλλων και με την παρουσιάστρια της εκπομπής Ναταλία Γερμανού.

Ξεκινώντας, αίσθηση έκανε το γεγονός ότι με τον Διονύση Σχοινά ήταν χωρισμένοι όταν τραγουδούσαν το «Ζήσαμε», κάτι που γνώριζε ο Φοίβος, γι' αυτό και το κομμάτι μιλάει για ένα ζευγάρι που βρισκόταν στα τελευταία του. Η Καίτη Γαρμπή δήλωσε: «Θυμάμαι ότι στο “Ζήσαμε” κάναμε ένα καταπληκτικό βίντεο κλιπ με τον Διονύση, τότε δουλεύαμε μαζί στον Διογένη, πάρα πολλές ώρες και είχε και σκηνές λίγο ακατάλληλες. Το θέμα όμως είναι ότι εγώ με τον Διονύση εκείνη την εποχή ήμουν χωρισμένη. Δεν ήμασταν μαζί. Το τραγούδι ο Φοίβος το έγραψε ενώ ήξερε ότι είχαμε χωρίσει και, παρόλο που θα έπρεπε να νιώθω λίγο άβολα, ένιωθα μια χαρά με τις σκηνές».

Δείτε επίσης: Κάνουν τρομερή αντίθεση με τα πράσινα μάτια της - Ενθουσιασμένη η Καίτη Γαρμπή με την αλλαγή στα μαλλιά της

Οι ιστορίες πίσω από τις επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή

Η τραγουδίστρια ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Δείτε τι αποκάλυψε στη συνέχεια για τις επιτυχίες της η Καίτη Γαρμπή:

  • «Πες το μ' ένα φιλί»: Ήμασταν στον στούντιο, έχουμε τελειώσει τον δίσκο «Του φεγγαριού αναπνοές» και μας λείπει ένα τραγούδι. Έχουμε τη μουσική του Νίκου Τερζή, αλλά δεν έχουμε τον στίχο, και είχε την ιδέα να πάρουμε τηλέφωνο την Ναταλία Γερμανού. Να 'ναι καλά, και ας κάνουμε πλάκα για το κομμάτι, την ευγνωμονώ. Μας έγραψε το «Πες το μ' ένα φιλί», μας είπε τους στίχους από το τηλέφωνο για να το ηχογραφήσω και ήταν το τραγούδι που έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία στο δίσκο αυτό
  • «Δώρο Θεού»: Το βίντεο κλιπ για το «Δώρο Θεού» το κάναμε όταν ήμουν έγκυος. Κάναμε μια πρόταση στον σκηνοθέτη να το κάνουμε ασπρόμαυρο και πραγματικά έβγαλε μια γλύκα η φωτογραφία αυτή, μια τρυφερότητα. Απλά δεν φαινόταν πως ήμουν έγκυος, εγώ το είπα.
  • «Καλύτερα οι δυο μας»: Το «Καλύτερα οι δυο μας», το έγραψε ο Νίκος Καρβέλας για την Άννα Βίσση κι εμένα, επειδή τότε είχαμε συνεργασία. Κάναμε γυρίσματα στο σπίτι τους, ήταν απ' τα ωραιότερα που είχα κάνει ποτέ σε βίντεο κλιπ, ατέλειωτες ώρες. Παίζαμε, γελάγαμε, τρώγαμε, η μια τραβούσε τα μαλλιά της άλλης. Θυμάμαι μια σκηνή που της πετάω στο κεφάλι ποπ κορν και τη χτυπάω, και είχε ξελιγωθεί από το γέλιο. Ήταν απ' τις πιο ωραίες μας δουλειές.
  • «Εσένα μόνο»: Το «Εσένα μόνο» είναι ένα τραγούδι σε στίχους του Νίκου Γρίτση και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου. Θυμάμαι πως όταν το πήρα στα χέρια μου και διάβασα τους στίχους άρχισα να κλαίω ασταμάτητα. Το είπα μια φορά το κομμάτι, αυτό που ακούτε δηλαδή μέχρι σήμερα, και τους είπα: “Σταματάω, δεν μπορώ να συνεχίσω”. Ό,τι ακούτε, είναι όπως βγήκε από την πρώτη φορά που το είπα. Πιστεύω ότι είναι ένα ερωτικό κομμάτι και δεν ήξερα ότι ο Νίκος το είχε γράψει για την μητέρα του, την οποία είχε χάσει πρόσφατα.
  • «Ασφαλώς και μπορώ»: Είναι το τελευταίο μου τραγούδι. Θυμάμαι ότι πήρα πριν από δύο καλοκαίρια τον Νίκο Τερζή και του είπα ότι έχω τρελαθεί με τον Σασμό, θα ήθελα να μου γράψει ένα τραγούδι. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα έναν χρόνο μετά, άκουσα αρκετά τραγούδια, αλλά ήθελα πολύ να είναι χασάπικο. Πήρε ο Νίκος αυτή τη γραμμή και μια μέρα μου έφερε το «Ασφαλώς και μπορώ», όπου είχε γράψει τους στίχους ο Γιάννης Κότσιρας. Ήξεραν ακριβώς τι ήθελε η καρδιά μου.