Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για το ετήσιο μνημόσυνο στο Τατόι

Θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για το αυριανό ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, που είχε γίνει γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Βασίλης Βρυώνης για την εκπομπή Mega Καλημέρα, που βρισκόταν στο σημείο, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση η αντίστοιχη σπουδή με πέρσι, στις εργασίες που θα ολοκληρωθούν μέσα στην ημέρα, καθώς ήταν επιθυμία της οικογένειας να πραγματοποιηθεί μία λιτή και διακριτική τελετή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μνημόσυνη δέηση θα ξεκινήσει στις 11, στο ναό της Αναστάσεως, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου των βασιλικών κτημάτων, ενώ δεν θα παραστούν αρχηγοί κρατών. Κυρίως συγγενείς του τέως βασιλιά θα τιμήσουν φέτος τη μνήμη του, όπως η χήρα του, Άννα Μαρία, οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, Παύλος και Νικόλαος, καθώς και οι αδελφές του, Ειρήνη και Σοφία. Η είσοδος του κοινού στο Τατόι δεν θα επιτραπεί αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ενώ μετά την τελετή αναμένεται να υπάρξει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δείτε επίσης: Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διπλό ετήσιο μνημόσυνο σε Τατόι και Λονδίνο – Οι ημερομηνίες και οι παρευρισκόμενοι

Η ημερομηνία για το δεύτερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αυτή ωστόσο δεν θα είναι η τελευταία κίνηση στη μνήμη του τέως, καθώς την ίδια στιγμή γίνονται προετοιμασίες εκτός συνόρων, ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί μία δεύτερη τελετή στο Λονδίνο. Επειδή υπήρχαν πολλοί αρχηγοί κρατών, που είτε δεν πρόλαβαν να παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου, πέρσι στην μητρόπολη Αθηνών, είτε ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν πιο θερμά αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στην εκκλησία βάσει πρωτοκόλλου, η οικογένεια του αποφάσισε να τελέσει ακόμα ένα, πιο επίσημο μνημόσυνο.

Η εν λόγω τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, παρουσία και του Βασιλιά Καρόλου, που ήθελε να είναι πέρσι και στην κηδεία, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει στενούς δεσμούς με τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο Κωνσταντίνος είχε βαφτίσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ενώ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν Έλληνας.