Σοφία Ζαχαράκη: «Aυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη...» - ''Λύγισε'' στον αέρα του Action 24 για τη γυναικοκτονία της Γεωργίας Μουράτη

«Πρέπει να ξέρει όποιος μας ακούει αυτή τη στιγμή...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σοφία Ζαχαράκη: «Aυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη...» - ''Λύγισε'' στον αέρα του Action 24 για τη γυναικοκτονία της Γεωργίας Μουράτη

Την Τρίτη 9/1 η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action 24 με τη γυναίκα να συγκινείται φανερά στο πλατό ''λυγίζοντας'' για την νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για την 41χρονη Γεωργία Μουράτη, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύντροφό της. Να τονίσουμε εδώ, πως η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα ενός παιδιού και μάλιστα κυοφορούσε το δεύτερο.

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 41χρονης Γεωργίας

Η Σοφία Ζαχαράκη μέσα από το ρόλο της ως Υπουργός εκμεταλλεύτηκε το δημόσιο βήμα, που της δίνεται και τόνισε με συγκίνηση τα μέτρα και το πλαίσιο της πολιτείας για την εξάλειψη νέων γυναικοκτονιών και κάθε μορφής βίας των γυναικών.

Η συγκίνηση της Σοφίας Ζαχαράκη στον αέρα του Action 24

«Θα περιμένουμε τις λεπτομέρειες, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα και κανενός είδους βία δε μπορεί να γίνεται ανεκτή. Η κοπέλα που έχασε τη ζωή της ήταν μητέρα!

Για αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Για αυτά που είναι εδώ κοντά μας και μπροστά μας πρέπει να ξέρει όποιος μας ακούει αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει αυστηρό πλαίσιο. Αυτό οφείλω στη κοινή γνώμη και στο δημόσιο διάλογο και αυτό είναι το χρέος μας», είπε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η στιγμή που ο πρώην σύντροφος της 41χρονης εγκύου μαθαίνει από δημοσιογράφο για τη δολοφονία της

Ο πρώην σύντροφος της Γεωργίας με τον οποίο ήταν σε σχέση πριν από περίπου 4 χρόνια μίλησε στο Πρωινό και στη δημοσιογράφο Ελένη Παπαδόγια, από την οποία πληροφορήθηκε και τη δολοφονία της!

«Τι λέτε τώρα; Δολοφονημένη; Τι μου λέτε τώρα; Πότε βρέθηκε; Ω Παναγία μου. Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Πωπω κρίμα… Αν είναι δυνατόν. Μία χαρά ήταν η γυναίκα, με τη δουλειά της, την οικογένειά της… Δεν μου είχε παραπονεθεί για κάτι».