Ένταση ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον Άκη Παυλόπουλο: «Δολοφονίες μεταξύ ομοφύλων δεν έχουμε;»

«Μπορώ απλά να σε ακούω, δεν με ενοχλεί»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ένταση ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον Άκη Παυλόπουλο: «Δολοφονίες μεταξύ ομοφύλων δεν έχουμε;»

Καλεσμένοι στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα» ήταν σήμερα (10/1) ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, για να μιλήσουν γύρω από το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Τον λόγο πήρε πρώτος ο Πέτρος Τατσόπουλος, ωστόσο δεν άργησαν να ανέβουν οι τόνοι με τον Άκη Παυλόπουλο που του έκανε ερωτήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

«Αυτές τις ημέρες έχουμε δύο τεράστιες υποθέσεις κακουργημάτων, οι οποίες έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη. Στη μία έχουμε έναν φερόμενο μαστροπό, που ήταν επίτροπος της ενορίας στον Κολωνό και από την άλλη έναν φερόμενο δολοφόνο, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είχε φτιάξει δική του προσωπική θρησκευτική σελίδα», ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος για να το αιτιολογήσει: «Αυτό τι σημαίνει; Ότι αυτό που ονομάζουμε παραδοσιακό οικογενειακό πρότυπο, δεν χρησιμοποιείται πάντα στη ζωή ως μπούσουλας, αλλά και ως άλλοθι».

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: «Εσένα αγάπησα!» - Η Πολυξένη κάνει ερωτική εξομολόγηση στην Δαμιανή και πεθαίνει!

Η στιγμή που ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Πέτρο Τατσόπουλο και Άκη Παυλόπουλο

Όπως συνέχισε: «Αυτό εκ των πραγμάτων ακυρώνει την αποτελεσματικότητα του προτύπου. Αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι μία και δύο, είναι πολλές σε βάθος χρόνου. Άνθρωποι που μεγάλωσαν σε ετερόφυλες οικογένειες, με ετερόφυλα πρότυπα δείχνουν αυτή τη συμπεριφορά που μεταφράζεται για τις γυναικοκτονίες».

Εκείνη τη στιγμή οι παρουσιαστές Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος ζήτησαν διευκρινίσεις, με τον τελευταίο να ρωτάει: «Δολοφονίες μεταξύ ομοφύλων δεν γίνονται;». Τότε αντέδρασε από την πλευρά του και ο Πέτρος Τατσόπουλος απαντώντας: «Άκη, αν δεν πω την πρόταση ολόκληρη... Πολλά που θες να πεις θα τα πω εγώ. Αλλιώς μπορώ να σε ακούω, το κάνω κι αυτό, δεν με ενοχλεί». Ο Άκης Παυλόπουλος έριξε αμέσως τους τόνους, δίνοντάς του ξανά τον λόγο, απαντώντας: «Αποσύρομαι».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ολοκλήρωσε τον συλλογισμό του: «Πάνω σε αυτό που ρώτησες, δεν υπάρχει καμία έρευνα διεθνώς αξιόπιστη, που να λέει πως όταν δεν υπάρχει η ετερόφυλη οικογένεια, αλλά υπάρχουν δύο άντρες ή δύο γυναίκες -ή και μονογονεϊκές οικογένειες- δεν έχουμε αύξηση της εγκληματικής συμπεριφοράς. Και οι ετερόφυλοι εγκληματούν και οι ομόφυλοι εγκληματούν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε ισονομία, που θεωρείται εκ των ουκ άνευ στις δημοκρατικές πολιτείες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, να έχουν όλοι τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα. Και δεύτερον, το λέω επειδή είμαι κι εγώ υιοθετημένος, να βάλουμε αυστηρά κριτήρια πού δίνουμε τα παιδιά μας, γιατί στην Ελλάδα “αγοράζουμε” τα παιδιά μας».