Γιάννης Καλλιάνος: «Τζούφιος ο χιονιάς! Αν έχετε τόση ανάγκη να ακουστεί το όνομά σας, μπορείτε να κάνετε αίτηση σε κάποιο τηλεοπτικό show»

"Κόλαφος" ο μετεωρολόγος για τους συναδέλφους του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Γιάννης Καλλιάνος ξέσπασε μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κατά των συναδέλφων του, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έκαναν λόγο για χιονιάδες και έκτακτα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και ημέρες, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όσους επέλεξαν να μείνουν ουδέτεροι ή να μιλήσουν με επιφύλαξη, ωστόσο για τους υπόλοιπους ήταν αρκετά αιχμηρός, πετώντας σπόντες και δηλώνοντας πως ο τρόπος που επιλέγουν να ακουστεί το όνομά τους είναι λανθασμένος.

Δείτε επίσης: Διέρρηξαν το σπίτι του Γιάννη Καλλιάνου: «Η γυναίκα μου ούρλιαζε και το παιδί μας έκλαιγε» - Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία

Η ανάρτηση "κόλαφος" του Γιάννη Καλλιάνου

«"Τζούφιος" ο χιονιάς της Αττικής - Συγχαίρω τον κ. Ζιακόπουλο που κράτησε "μικρό καλάθι".

Προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσοι έσπευσαν -για άλλη μια φορά- να ενημερώσουν εδώ και μέρες ότι το Σάββατο στην Αττική θα χιονίσει πολύ χαμηλά και ότι θα έρθει "πολικός αρμαγεδδώνας", σας ενημερώνω ότι οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό από τα 450-500 μέτρα και υψηλότερα.

Στο Πήλιο και στην Εύβοια θα χιονίσει σίγουρα πιο πυκνά και περίπου από τα ίδια υψόμετρα και πάνω. Επίσης, από τα 500 μέτρα περίπου, θα χιονίσει πρόσκαιρα και στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία, ενώ στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 900-100 μέτρα και υψηλότερα.

Ανακεφαλαιώνοντας. Σεβαστείτε την επιστήμη που υπηρετείτε. Αν έχετε τόση ανάγκη να ακουστεί το όνομά σας ρισκάροντας και δίνοντας λανθασμένες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε αίτηση σε κάποιο τηλεοπτικό show και όχι να ενημερώνετε δημόσια την κοινωνία, είτε ως επαγγελματίες Μετεωρολόγοι, είτε ως ερασιτέχνες.

Συγχαρητήρια ειλικρινή στους συναδέλφους που κράτησαν μικρό καλάθι και δεν επιχείρησαν να δώσουν λεπτομέρειες όταν δεν ήταν σίγουροι. Συγχαίρω ειδικά τον κύριο Ζιακόπουλο ο οποίος εξήγησε από νωρίς ότι δεν αναμένεται κάτι σοβαρό στην Αττική και "κράτησε μικρό καλάθι".

Προσοχή και στις σοβαρές σελίδες του διαδικτύου από ποιούς ζητούν τη γνώμη για να τους δώσουν μια καιρική εξέλιξη. Η πρόγνωση του καιρού είναι επιστήμη σοβαρή και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων.

Ας μη βιαζόμαστε να δώσουμε την είδηση αν δεν είμαστε σίγουροι. Οι διάττοντες αστέρες εξαφανίζονται γρήγορα. Αντοχή στο χρόνο έχουν μόνο όσοι σέβονται τον εαυτό τους και την επιστήμη που υπηρετούν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε αιχμηρές δηλώσεις, ωστόσο έχει κάνει λάθη και έχει απολογηθεί γι' αυτά.

"Τζούφιος" ο χιονιάς της Αττικής - Συγχαίρω τον κ. Ζιακόπουλο που κράτησε "μικρό καλάθι" Προς γνώση και συμμόρφωση όλων...

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Wednesday, January 10, 2024