Μανίνα Ζουμπουλάκη: «Ήταν πρόβλημα όταν έμεινα έγκυος 47 χρονών. Σώθηκα από την Ρίκα Βαγιάννη»

Η εξομολόγηση για τον γιο της και την μητρότητα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μανίνα Ζουμπουλάκη: «Ήταν πρόβλημα όταν έμεινα έγκυος 47 χρονών. Σώθηκα από την Ρίκα Βαγιάννη»

Με αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», η Μανίνα Ζουμπουλάκη μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και την Κάλλια Καστάνη για αυτά τα κριτήρια με τα οποία κρίνονται οι γυναίκες μέχρι σήμερα, για τη δική της σχέση με την μητρότητα που τη βίωσε ακόμα μία φορά σε μεγαλύτερη ηλικία, και για τη σωτήρια παρέμβαση της αδικοχαμένης δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάννη.

«Ο τίτλος του βιβλίου ήταν μία ατάκα που ειπώθηκε σε μία γυναίκα. Η γυναίκα σήμερα κρίνεται ακόμα με βάση αυτά τα τρία πράγματα: Νοικοκυρά, μαγείρισσα και μάνα. Δεν πάει να είσαι η βασίλισσα του Σαβά; Κρίνεσαι με βάση αυτά!», ανέφερε αρχικά η Μανίνα Ζουμπουλάκη για να συνεχίσει: «Κι εγώ κρίθηκα με βάση όλα αυτά, δεν είμαι τουρίστρια μάνα. Πιστεύω ότι η Ελληνίδα μάνα είναι η καλύτερη στον κόσμο, είναι μία πολύ βρώμικη δουλειά, με πολύ κακή ωράριο που δεν έχει benefits. Δεν δικαιώνεσαι ποτέ στην ουσία, δεν ξέρω ακόμα και όταν είσαι μεγάλη, που σου λένε ότι είσαι καλή μαμά, αν είναι αρκετό αυτό».

Δείτε επίσης: Εγκυμοσύνη έκπληξη στον ΣΚΑΙ - Η πρώτη δημόσια εμφάνιση στο πλατό με φουσκωμένη κοιλίτσα

Η εγκυμοσύνη της Μανίνας Ζουμπουλάκη στα 47 και η σωτήρια παρέμβαση της Ρίκας Βαγιάννη

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη δήλωσε στη συνέχεια: «Μετά τα 40 η σχέση με τον εαυτό σου γίνεται καλύτερη, αλλά το σώμα αρχίζει και πάει κατά διαόλου. Δεν συμβιβάζεσαι, όμως τα πας καλύτερα με αυτό που βρίσκεται μέσα στο σώμα σου και γίνονται κάπως πιο ομαλά τα πράγματα».

Κλείνοντας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν έμεινα έγκυος στα δίδυμα ήμουν 47 χρονών. Σώθηκα χάρη στη Ρίκα Βαγιάννη που μου πρότεινε να κάνουμε εκπομπή στην ΕΡΤ. Αυτό που ήταν πρόβλημα, ότι έμεινα έγκυος τόσο μεγάλη, με ό,τι μπορεί να συμβεί στα παιδιά, έγινε πλεονέκτημα. Το δύσκολο κομμάτι της μητρότητας ήταν όταν ο μεγάλος μου γιος περνούσε ταραχώδη εφηβεία, στα 15 του, και είχα δύο μωρά ενός έτους. Βρήκα τον τρόπο να το διαχειριστώ, τον έβαλα να συμμετέχει στη φροντίδα τους για να υπάρχει μία επικοινωνία».