Eλισάβετ Σπανού: «Έχουν περάσει τρία χρόνια από τη συντήρηση ωαρίων» - Η πρώτη συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της

«Τα χρονιά περνούσαν και το βιολογικό ρολόι...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Eλισάβετ Σπανού: «Έχουν περάσει τρία χρόνια από τη συντήρηση ωαρίων» - Η πρώτη συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της

Λίγο μετά την ευχάριστη ανακοίνωση, πως η Ελισάβετ Σπανού είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί (δείτε εδώ την τρυφερή ανάρτησή της) προβλήθηκε την Παρασκευή 12/1 σχετική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε ανοιχτά στην συντήρηση ωαρίων, που έκανε πριν από περίπου τρία χρόνια δίνοντας το δικό της μήνυμα ως γυναίκα στο πόσο σημαντική και απελευθερωτική είναι η δυνατότητα του να ''παγώσεις'' τον χρόνο.

Η Ελισάβετ Σπανού μπορεί να μην έκανε στην παρούσα φάση αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή και την εγκυμοσύνη της, ωστόσο παραδέχτηκε πως μετά την συντήρηση ωαρίων άρχισε να κάνει πολύ διαφορετικές επιλογές συντρόφων.

Οι δηλώσεις της Ελισάβετ Σπανού για την κατάψυξη ωαρίων

«Δέχτηκα πολλά μηνύματα όταν μίλησα για την κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά και για την κατάψυξη ωαρίων. Πάρα πολλές κοπέλες και κυρίως από επαρχία επικοινωνούσαν μαζί μου. Λυπάμαι που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσουμε όλες εμείς οι γυναίκες το πολύ δυσάρεστο πράγμα που υπάρχει για την βία. Υπάρχει βία και μισογυνισμός. Εύχομαι με το 2024 να έχουμε λιγότερη βία!

Όσο μεγαλώνουμε όλες μας πιάνει το άγχος για το ''πότε θα γίνω μάνα''. Αρκετές έχουμε μεγαλώσει με αυτό το κοινωνικό πρότυπο. Αναρωτήθηκα εάν θέλω να κάνω παιδί ή όχι, ενώ εγώ αναρωτιόμουν τα χρονιά περνούσαν και το βιολογικό ρολόι δεν επικοινωνεί σύμφωνα με τον εγκέφαλο, οπότε αποφάσισα να κάνω χρήση της δυνατότητας, που μου δίνεται ιατρικά πια. Έχουν περάσει τρία χρόνια. Θεωρώ ότι ήταν το μεγαλύτερο δώρο, που έχω κάνει στον εαυτό μου. Από τότε έχω αλλάξει πολύ τον τρόπο, που επιλέγω συντρόφους μου», είπε η Ελισάβετ Σπανού.

H αποκάλυψη για πρώην σύντροφο της που την χτύπησε

Η ίδια είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα "On Time" και ανάμεσα σε όλα μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη σωματική κακοποίηση.

Η τραγουδίστρια απάντησε, πως δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. «Με έχουν φλερτάρει κι έντονα, δεν έχω ανταποκριθεί. Δεν ξέρω αν αυτό επηρέασε και την επαγγελματική μου πορεία αργότερα, όταν το φλερτ γινόταν από ανθρώπους με εξουσία στο χώρο, αλλά δεν με έχει πιέσει κανείς», δήλωσε με ειλικρίνεια.

«Θεωρώ ότι σίγουρα έχουν υπάρξει βίαιες και ακραίες συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες, αλλά από το να βάζουμε σε ένα τσουβάλι τα πάντα και πλέον να σου μιλάει ένας άνδρας και αυτό να θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση, υπάρχει απόσταση», παρατήρησε, πως είναι άλλο πράγμα το ένα, άλλο πράγμα το άλλο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίρνουν χαμπάρι από λόγια και όρια. Το έχω δει αυτό να συμβαίνει γύρω μου, αλλά υπάρχει και πολύς κόσμος που, αν θέσεις τα όριά σου, θα τα σεβαστεί». εξήγησε εμφατικά. Διευκρινίζει, πως γνωρίζει, ότι συμβαίνει πολλές γυναίκες να έχουν αντισταθεί και κάποιοι άνδρες επέμεναν. Συμπληρώνει, «Δυστυχώς, συμβαίνει σε όλους τους χώρους και όχι μόνο σε γυναίκες, απλώς δεν συμφωνώ με το να φτάνουμε στα άκρα και να θεωρούνται όλοι "ένοχοι" εξαρχής».

Ο δημοσιογράφος, εν συνεχεία τη ρώτησε, εάν έχει υποστεί σωματική κακοποίηση, και εκείνη απάντησε θετικά, «Είχαμε σχέση και η κατάσταση ξέφυγε, ήταν έκρυθμη. Μου έδωσε σφαλιάρα στο πρόσωπο και με χτύπησε. Έφυγα εκείνη τη στιγμή. Υπήρχαν διάφορα ζητήματα βίας ως επί το πλείστον». Όμως, όπως δηλώνει δε σκέφτηκε ποτέ να τον καταγγείλει, «γιατί εκείνη την περίοδο θεώρησα ότι δεν ήθελα να τραβήξω τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν ήθελα να εκτεθούμε δημόσια», κατέληξε (δείτε επίσης πως είχε σχολιάσει την κακοποίηση της Άννας Μαρίας Βέλλη).