Στέφανος Κασσελάκης: «Ναι σημαίνει ναι στην ελληνική γλώσσα!» - Η ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα που προκάλεσε τη σκληρή του απάντηση

Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Star

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Στέφανος Κασσελάκης: «Ναι σημαίνει ναι στην ελληνική γλώσσα!» - Η ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα που προκάλεσε τη σκληρή του απάντηση

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε την Πέμπτη 11/1 μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που συζητείται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί από τα μέλη της Βουλής (δείτε εδώ όσα είπε ο Πρωθυπουργός).

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου στον Κασσελάκη σχετικά με το αν ο ίδιος θα επιβάλλει κομματική πειθαρχεία στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο είδαμε να είναι πολύ έντονος στην απάντησή του.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Ήταν μια συνέντευξη, που έδωσε ο Πρωθυπουργός στον κύριο Κουβαρά, είχε και μερικά θετικά και μερικά με τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προσκαλείς - έμμεσα και άμεσα - τους βουλευτές σου να απέχουν; Τι ηγετικότητα είναι αυτή;

Όντως το πιστεύει; Πρέπει να επιβάλλει κομματική πειθαρχεία, όπως θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Μισό λεπτό γιατί είναι σημαντικό αυτό, που είπατε! Εσείς στους βουλευτές σας θα επιβάλλεται κομματική πειθαρχεία;», είπε η Μάρα Ζαχαρέα.

«Ναι σημαίνει ναι στην ελληνική γλώσσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.