Βασίλειος Κωστέτσος: «Ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε αναστάτωση γιατί παρουσίαζαν τους ομοφυλόφιλους ως ντιγκιντάγκες»

«Έδειξε την σωστή εκδοχή ενός γκέι»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Βασίλειος Κωστέτσος: «Ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε αναστάτωση γιατί παρουσίαζαν τους ομοφυλόφιλους ως ντιγκιντάγκες»

Στο στούντιο της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου ο Βασίλειος Κωστέτσος για να μιλήσει για το επερχόμενο νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Ο σχεδιαστής μόδας έπλεξε μεταξύ άλλων το εγκώμιο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς τόνισε πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει την σωστή εκδοχή ενός ομοφυλόφιλου άνδρα.

«Πιστεύω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει φέρει την αναστάτωση στο σκηνικό. Έδωσε ώθηση σαφώς αλλά έφερε μια άλλη, για μένα την σωστή, εκδοχή ενός γκέι, ομοφυλόφιλου, ΛΟΑΤΚΙ, όπως θέλει ο καθένας να το τοποθετήσει. Την εκδοχή ενός σοβαρού ατόμου γιατί μέχρι πρότινος παρουσίαζαν τους ομοφυλόφιλους ως ντιγκιντάγκες, ως λούγκρες, ως οι τρελές του χωριού και τα λοιπά -κάποιοι ακόμα και τώρα θέλουν να το παρουσιάζουν έτσι», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Ο Κασσελάκης, λοιπόν, τους σόκαρε γιατί έδωσε μια εικόνα ενός σοβαρού ανθρώπου, που θα μπορούσε να είναι τραπεζίτης και δικηγόρος, το ντύσιμο του, τους ταρακούνησε πάρα πολύ».

Δείτε επίσης: Κατερίνα Δαλάκα: Τέλος τα ψέματα - Όλη η αλήθεια για τη σχέση της με τον Ατζούν

Ο Βασίλειος Κωστέτσος για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Όπως ανέφερε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης ο Βασίλειος Κωστέτσος: «Δεν είναι απλά θετικό το νομοσχέδιο, είναι αναμενόμενο και είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν μπορούμε εμείς να απέχουμε σαν χώρα, διαφορετικά να κλείσουμε τα σύνορα μας και να λειτουργούμε μόνοι μας. Δεν γίνεται, είναι κάτι διεθνές, το είδαμε και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, και με μεγάλους σταρ. Είναι μια κίνηση παγκόσμια με την οποία αποδεχόμαστε την ελευθερία του ανθρώπου».

Και συνέχισε: «Προσωπικά δεν πιστεύω στο καλούπι του γάμου, δεν μου πάει εμένα πολύ, αλλά θα μπορούσε, δεν λέω ποτέ. Όσον αφορά την υιοθεσία, την ακούνε σαν κάτι πολύ εύκολο. Είναι όμως κάτι πολύ δύσκολο για τα ζευγάρια με έναν άνδρα και μια γυναίκα, έχει πάρα πολλές διαδικασίες. Ξέρω φίλες και πελάτισσες που έχουν προσπαθήσει να υιοθετήσουν, ταλαιπωρούνται, και είναι κρίμα γιατί στο τέλος τα παιδάκια αυτά μένουν σε ορφανοτροφείο, δεν πηγαίνουν σε μία ανάδοχη οικογένεια να πάρουν αγάπη».