Η Ελπίδα για την αποστολή της Eurovision: «Τα πλήρωνα όλα εγώ, η ΕΡΤ τίποτα!»

Τι δήλωσε για τη συνεργασία της με τον Χούλιο Ιγκλέσιας που ναυάγησε

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Η Ελπίδα για την αποστολή της Eurovision: «Τα πλήρωνα όλα εγώ, η ΕΡΤ τίποτα!»

H Ελπίδα έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, ωστόσο δεν μάσησε τα λόγια της για την μεταχείριση που είχαν στο παρελθόν οι αποστολές της Eurovision από τη δημόσια τηλεόραση. Η αγαπημένη τραγουδίστρια συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με το κομμάτι «Σωκράτη», αλλά όπως είπε πέρα απ' τα εισιτήρια και το δωμάτιό της, τα πάντα προέρχονταν από την τσέπη της.

Αρχικά η Ελπίδα μίλησε για τη σημερινή της ζωή, που τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει και βρίσκονται λιγότερο στο σπίτι: «Τώρα είναι μεγάλοι πλέον, και είμαι μόνη μου γιατί είχα μάθει με πολύ κόσμο στο σπίτι, δεν άδειαζε. Τα παιδιά έχουν τα δικά τους και δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνω για να τους κάνω να σκέφτονται εμένα». Με αυτήν την αφορμή, αναφέρθηκε και στον χρόνο που περνάει, και θυμήθηκε ένα αστείο περιστατικό: «Στο J2US μου έλεγαν ότι κάνουν όλοι μπότοξ, οπότε είπα “Ας πάω κι εγώ να τους κάνω τη χάρη”. Και από την πρώτη μέρα φτιαχνόμουν, για να μοιάζω μ' εμένα! Δεν το ξανάκανα ποτέ, αυτό ήταν. Κρίμα που ήταν αποτυχημένο, ενώ είδα άλλες που τους πήγαινε. Δεν το ρισκάρω».

Οι συνεργασίες της Ελπίδας που δεν πραγματοποιήθηκαν

Ανάμεσα στους μουσικούς της σταθμούς βρισκόταν και μία συνεργασία με τον Χούλιο Ιγκλέσιας, όταν εκείνος ήταν κορυφαίο όνομα παγκοσμίως. Για αγνώστους λόγους όμως δεν έγινε την τελευταία στιγμή, με εκείνη επίσης να μην δίνει πολλές λεπτομέρειες. «Ήξερα ποιος ήταν ο Χούλιο Ιγκλέσιας αλλά δεν ήξερα πώς να το χειριστώ αυτό το θέμα. Ήταν και κάποια υπόγεια πράγματα που το εμπόδισαν να συμβεί. Υπήρχε μία ίντριγκα αλλά τώρα ας μην την κουβεντιάσουμε», αρκέστηκε να πει.

Η Ελπίδα μίλησε επίσης για την συμμετοχή της στη Eurovision που ήταν αρκετά... φτωχική όπως ανέφερε: «Ήταν ένα τίποτα, τα πάντα τα πλήρωνα εγώ. Δεν μας έδωσαν τίποτα, ένα ταξίδι, ένα ξενοδοχείο... Αυτά! Δεν νομίζω ότι κάνουν το ίδιο τώρα, έχουν πέσει με τα μούτρα». Όπως συνέχισε: «Το '79 έγιναν όλα μαζί. Και παντρεύτηκα, και πήγα στη Eurovision, βγήκε η “Ντισκοτέκ” και μετά όταν συνεργαστήκαμε με τα Ημισκούμπρια το '96, έγινε κάτι τελείως διαφορετικό. Παίζει σε όλα τα πάρτι. Ο γιος μου μού λέει: “Μαμά μου έχεις κάνει ένα μεγάλο κακό, δεν μπορώ να πάω σε κλαμπ, γιατί παίζουν τη «Ντισκοτέκ» και έρχονται όλοι γύρω μου”».

Δείτε επίσης: Cash or trash: Του έδωσαν το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ και τους ''έριξε'' άκυρο - Άφωνη η Δέσποινα Μοιραράκη με τον ιδιοκτήτη

Κλείνοντας η σπουδαία ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στο επόμενο επαγγελματικό της βήμα, που είναι η αναβίωση κάποιων κομματιών με τον Κώστα Χατζή από έναν δίσκο με εκείνη και τον Δάκη που επίσης δεν κυκλοφόρησε για πολύ. «Δυστυχώς λείπει ο Δάκης, με τον οποίο ήμασταν καλοί συνεργάτες και φίλοι, αν και όχι κολλητοί. Είχαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον», ανέφερε αρχικά για να καταλήξει: «Είχαμε κάνει έναν δίσκο και καταργήθηκε... Ασ’ το τώρα, ας μην το συζητάμε, τον καταργήσαμε... Κάτι έχει παίξει, το οποίο δεν συζητιέται, τελείωσε. Τι να κάνουμε; Δεν παραπονιέμαι, έχω κάνει τόσα πράγματα».