Νίκος Μουρατίδης: Μια αγωγή και αμέτρητες κόντρες που έφεραν χάος!

Οι επώνυμες επιθέσεις και οι οργισμένες αντιδράσεις

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency

Θυμάστε ποτέ τον Νίκο Μουρατίδη να κάνει «ήσυχες» δηλώσεις και να μην δημιουργεί αντιδράσεις; Ποτέ! Ανέκαθεν χαρακτήρας αντισυμβατικός και απρόβλεπτος, πολλές φορές και αθυρόστομος, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας κάθε άλλο παρά συγκρατημένος ήταν στις κριτικές και στις απόψεις του για επώνυμα πρόσωπα. Κάποιες μάλιστα από αυτές τις δηλώσεις προκάλεσαν την οργή της άλλης πλευράς και πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η προσφάτως άγρια επίθεση του Νίκου Μουρατίδη, κατά της Χριστίνας Λαμπίρη και του Γρηγόρη Αρναούτογλου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων, επωνύμων και μη, που επιτέθηκαν με την σειρά τους και εκείνοι στον ραδιοφωνικό παραγωγό και συγγραφέα για τις ακραίες τοποθετήσεις του.

Όταν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια είπε την άποψή της για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Νίκος Μουρατίδης αντέδρασε με άσχημους χαρακτηρισμούς για εκείνη και την κόρη της χαρακτηρίζοντας το παιδί της «προβληματικό» και για την ίδια ότι τα έχει κάνει «σκ...» στην προσωπική της ζωή. Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου χαρακτηρίζοντάς τον «τηλεοπτικό απόβλητο», όταν ο παρουσιαστής πρόβαλλε τις αντιρρήσεις του για δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα που αφορούσαν διαφημίσεις των καλλιτεχνών... Δεν ήταν όμως η μόνη φορά που ο Νίκος Μουρατίδης προκαλεί αντιδράσεις με τις δηλώσεις του... Το youweekly.gr σκαλίζει το χρονοντούλαπο και ανασύρει μερικές από αυτές, καθώς και μια αγωγή μετά από απρεπή συμπεριφορά του...

Δείτε επίσης: Νίκος Μουρατίδης: «Τα μάζεψαν και έφυγαν και ελπίζω να μην με ξαναενοχλήσουν ποτέ» - Το ξεκαθάρισμα του για το περιστατικό με την "Super Κατερίνα"

16 επώνυμες επιθέσεις από το παρελθόν και μια αγωγή με το όνομα του Νίκου Μουρατίδη!

Δεν ήταν μια και δυο... 16 επώνυμοι μπήκαν στο στόμα του Νίκου Μουρατίδη και έγινε το έλα να δεις, μέχρι και αγωγή του έκανε ο Στέλιος Ρόκκος και εκείνος ανταπάντησε με την σειρά του...

Εύη Δρούτσα

Νίκος Μουρατίδης Εύη Δρούτσα
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Δεν είναι λίγες οι φορές που η γνωστή στιχουργός έχει καθίσει δίπλα στην κριτική επιτροπή με τον Νίκο Μουρατίδη και έχουν λογοφέρει άσχημα. Μερικά χρόνια πριν που οι δυο τους ήταν κριτές στο «Dancing for you 2» στο Mega Κύπρου, όταν ο Μουρατίδης διαφώνησε με μια κριτική της Δρούτσα, την αποκάλεσε «οχιά», «φαροφύλακα» και «τσούρα», (όπως λένε στην Κύπρο τις κατσίκες), λέγοντας χαρακτηριστικά και κοιτάζοντάς την με νόημα: «Εγώ μιλάω για νέα τσούρα γιατί υπάρχουν και οι γριές τσούρες».

Σοφία Μουτίδου

Στην ίδια περίπου κόντρα βρέθηκε και με την Σοφία Μουτίδου, στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια «Κάνε μου Like», όταν σε κριτική που έκανε σε διαγωνισμό τραγουδιού η ηθοποιός εκείνος την διέκοψε και της είπε: «Το δυστύχημα σε αυτή την χώρα είναι ότι σε πληρώνουμε για να πεις την άποψή σου».

Ρούλα Κορομηλά

Για την τηλεοπτική επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά στο «Epsilon» με το «Μπράβο Ρούλα» και την ξαφνική αποχώρησή της πριν την εκπνοή της τηλεοπτικής σεζόν, ο Νίκος Μουρατίδης έχει πει: «Η Ρούλα Κορομηλά ποτέ δεν μου άρεσε. Είναι από αυτές που συνέχεια περιαυτολογούν και κάνει εκπομπές με μηδέν περιεχόμενο. Tελειώνει μια εκπομπή της και έχεις δει το απόλυτο τίποτα! Απορώ, 60 χρόνων γυναίκα πόσο ακόμη θα σέρνεται στα κανάλια να σερβίρει ξαναζεσταμένη σούπα.... Πόσες ώρες photoshop θα καταναλώνουν για να την κάνουν να μοιάζει μικρούλα! Έλεος! Bravo Ρούλα μετά από 25 χρόνια;»

Ρούλα Κορομηλά Part 2

«Διαβάζω ότι όλη η Ελλάδα περιμένει απόψε την επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά. Από πού επιστρέφει; Είχε πάει κάπου; Και είναι σίγουρο ότι όλη η Ελλάδα την περιμένει αυτήν την επιστροφή; Ναι απαντούν μ' ένα στόμα μια φωνή όλες οι μικρές μεσημεριανατζούδες που τις μεγάλωσε και τις γαλούχησε ή μόρφωση, η ευφυΐα, και η αισθητική της. Εν ολίγοις ξεκινάει απόψε το Just the 2 of us με την Ζέτα Μακρυπούλια. Η Κορομηλά απλά και ταπεινά θα κρίνει πως τραγούδησαν και αν ήταν σωστοί στο τόνο τους οι διαγωνιζόμενοι! Μωρή θα τρελαθούμε όλοι μαζί; Αυτή – και στην συνέχεια και όλες οι υπόλοιπες όλες ανεξαιρέτως που έφερναν στις εκπομπές τους διάφορους φάλτσους και ούρλιαζαν –και ουρλιάζουν- χειροκροτώντας ΜΠΡΑΒοοοοοοοοο ! Αυτές που χειροκροτούν το φάλτσο.... Θα κρίνουν;»

Ευγενία Μανωλίδου

Για την συμμετοχή της στο πάνελ της κριτικής επιτροπής του DWTS άσκησε κριτική ο Νίκος Μουρατίδης λέγοντας χαρακτηριστικά «Την προτιμώ στο φούρνο με πατάτες! Αλλά έχε χάρη που δεν είναι στο χέρι μου».

Θεοχάρης Ιωαννίδης

Νίκος Μουρατίδης Θεοχάρης Ιωαννίδης
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την συνεργασία τους και την διακοπή των σχέσεών τους, ο Νίκος Μουρατίδης είχε πει: «Ναι, δούλεψα για τρεις μήνες μαζί του, αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν θα υπήρχε λόγος. Άλλα πράγματα είχα εγώ στο νου μου και άλλα εκείνος. Επίσης, δεν μου αρέσουν, όσοι λένε ψέματα. Αυτοί είναι κακοί άνθρωποι κυριολεκτικά».

Φαίη Σκορδά – Γιώργος Λιάγκας

Σε παλαιότερη ερώτηση που του έκαναν για το τηλεοπτικό μέλλον του ζευγαριού είχε πει: « Αχ... και δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου! Τι με νοιάζει εμένα; Δεν βλέπω τηλεόραση, πόσο μάλλον πρωινάδικα... που τα έχουν καταντήσει σαν κάδους απορριμμάτων κουτσομπολιού. Εκπομπές χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Τι με νοιάζει εμένα αν τσακώθηκε η Σκορδά με την Σάσα Σταμάτη, ή τι θα κάνει ο Λιάγκας..... Η Σκορδά απ’ ό,τι λέει το βιογραφικό της είναι σπουδαγμένη κοπέλα και μαθήτρια του Ουμπέρτο Έκο, οπότε θα τα καταφέρει και χωρίς τον Λιάγκα. Θα μας μεταλαμπαδεύσει όσο έμαθε στο πλευρό τού μεγάλου συγγραφέα και σημειολόγου».

Ροζίτα Σώκου

Σάλο είχε προκαλέσει η κόντρα του με την αξέχαστη Ροζίτα Σώκου για τις δηλώσεις που είχε κάνει εκείνη για την Μελίνα Μερκούρη. Είχε πει η Σώκου πως: «η Μελίνα Μερκούρη ήταν ελεεινή ηθοποιός» και ο Νίκος Μουρατίδης της απάντησε μέσα από συνέντευξή του: «Η Μελίνα είναι υπεράνω ταλέντου. Ήταν ένα άστρο λαμπερό και μοναδικό. Η κυρία Ροζίτα Σώκου δυστυχώς, δεν ήταν τίποτα. Χρόνια ολόκληρα μας πρήζει με τον Νουρέγιεφ και διάφορους άλλους "φίλους" της, που δεν διστάζει μετά θάνατον να τους ξεμπροστιάζει. Γιατί δεν το έκανε όσο ζούσαν; H Μελίνα ήταν μια όμορφη, σέξι και παθιασμένη γυναίκα. Η κ. Σώκου είναι μια άσχημη, ανέραστη και μανιοκαταθλιπτική».

Πάολα – Δέσποινα Βανδή – Έλλη Κοκκίνου

Νίκος Μουρατίδης Δέσποινα Βανδή
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Στο στόχαστρό του μπήκαν σε παλαιότερη συνέντευξή του και οι τρεις τραγουδίστριες για τις οποίες είπε: «Προσπαθώ να βρίσκω καλλιτέχνες που δεν τους «σπρώχνει» κάποια εταιρεία, κάποια κλίκα, κάποιος επιχειρηματίας της νύχτας ή κάποιο διαπλεκόμενο», δήλωσε και τόνισε ότι δεν του αρέσει καθόλου η Πάολα. Ο Νίκος Μουρατίδης όμως δεν σταμάτησε εκεί. «Δεν μου αρέσει η Βανδή, γιατί τραγουδάει πολύ ψηλά-τσιριχτά και γίνεται ενοχλητική. Η Κοκκίνου επίσης δεν μου αρέσει, γιατί δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης της στο ελληνικό τραγούδι. Μπορεί να είναι καλές γυναίκες, όμως δεν κρίνω το ήθος τους, αλλά το ταλέντο τους και τη στάση τους στην τέχνη της μουσικής».

Ναταλία Γερμανού

Όταν ο Νίκος Μουρατίδης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα πλήρωνε χώρες για να παίρνει 12αρια στην Eurovision στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά», η Ναταλία Γερμανού αντέδρασε έντονα. Συγκεκριμένα ο ραδιοφωνικός παραγωγός είχε πει: «Μην ανοίξω το στόμα μου γι’ αυτά που συνέβαιναν παλιά στην Eurovision. Εννοώ τον χορό των εκατομμυρίων που ξοδεύονταν και τον χορό των μιζών που δινόντουσαν για να παίρνει η Ελλάδα τα 12άρια. Πληρώναμε τις υπόλοιπες χώρες για να μας δίνουν 12άρια, αυτό εννοώ. Θυμάμαι ένα 12άρι που μας έδωσε η Αγγλία κάποτε, ξέρω πολύ καλά πώς το πήραμε και τι λαμογιά έγινε». Η Ναταλία Γερμανού που είχε γράψει με τον Χρήστο Δάντη το «My number one» της Έλενας Παπαρίζου με το οποίο η χώρα μας κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό, του απάντησε στις δηλώσεις του Νίκου Μουρατίδη μέσα από την εκπομπή της: «Πήραμε 12άρι από την Αγγλία το 2005. Και στο “Shake Ιt” πήραμε. Εγώ δεν είχα δώσει λεφτά. Δεν ξέρω τι ξέρει ο Νίκος και τα λέει όλα αυτά.

Νάνσυ Αλεξιάδου

«Ακαδημία της τσόντας» αποκάλεσε την διαγωνιζόμενη τραγουδίστρια, ο Νίκος Μουρατίδης σαν μέλος της κριτικής επιτροπής στο «Fame story» μόλις την είδε να εμφανίζεται με σούπερ λευκό καυτό μίνι

Τατιάνα Στεφανίδου

Η παρουσιάστρια του «Fame story 3» και της gossip εκπομπής «Γυάλινος τοίχος» στον ΑΝΤ1 βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο της καυστικής κριτικής του Νίκου Μουρατίδη και οι «μπηχτές» που αντάλλαξαν ήταν πολλές. Εκεί ακούστηκε και η φράση από την Τατιάνα Στεφανίδου: «Κύριε Μουρατίδη ακονίζετε τα νύχια σας για εμένα; Κάτι τέτοιο άκουσα», «Κυρία Στεφανίδου μπερδέψατε τις εκπομπές, εδώ είναι Fame story», της είπε εκείνος, ενώ σε δηλώσεις του αργότερα έλεγε: «Θα ήθελα να διαγράψω ως δια μαγείας το Fame story 3, με την Τατιάνα Στεφανίδου»

Μάρκελλος Νύκτας

Τους συνέδεε μία φιλία 20 ετών, που έληξε με το «Σκ@σε ηλίθια» που είπε ο Νίκος Μουρατίδης. Η on air διαφωνία των δύο ανδρών έκανε το κοινό του «Fame story» που βρισκόταν στο στούντιο να «παγώσει» και ταυτόχρονα να χειροκροτεί. Ένα στιγμιότυπο για το οποίο ο σχεδιαστής δεν συγχώρησε ποτέ τον άλλοτε φίλο του.

Άννα Βίσση

Ο κριτής ριάλιτι και ραδιοφωνικός παραγωγός είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο «Βήμα»: «Οι Έλληνες τραγουδιστές δεν κάνουν πια σημαντικά πράγματα στο εξωτερικό. Παίρνω απλά το παράδειγμα της Άννας Βίσση που μαϊμουδίζει τον ήχο στο εξωτερικό. Αντί να κάνει κάτι ορίτζιναλ, δικό της, που θα τους ξαφνιάσει, κάθεται και μαϊμουδίζει τα δικά τους».

Χρήστος Μενιδιάτης

«Δεν έχει κάνει τίποτα, προσπαθεί χρόνια… Έχει φωνή αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άχρηστοι που δεν χρειάζονται», είχε πει ο Νίκος Μουρατίδης στο «Πρωινό» για τον Χρήστο Μενιδιάτη. Ο λαϊκός τραγουδιστής με την σειρά του μέσα από τον λογαριασμό του στα social είχε απαντήσει λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεδομένου του αυστηρού κριτηρίου που διαθέτει ο κ. Μουρατίδης, τον ευχαριστώ γιατί θεωρεί ότι έχω καλή φωνή (αν και όχι κάτι το ιδιαίτερο). Όταν οι άνθρωποι βγαίνουν σιγά σιγά από τα πράγματα οφείλουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις προτού εκφράσουν απόψεις. Όσον αφορά στον όρο “άχρηστος” και εφόσον αφορά εμένα προσωπικά, πρέπει να πω ότι αν ήμουν κάτι τέτοιο ο ίδιος ο χώρος ο οποίος υπηρετώ τόσα χρόνια με αγάπη, θα με είχε στείλει σπίτι μου και θα έκανα κάτι άλλο στη ζωή μου.

Γιώργος Θεοφάνους

Νίκος Μουρατίδης Γιώργος Θεοφάνους
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Με τον Νίκο Μουρατίδη οι κόντρες τους έχουν μείνει ιστορικές στα παιχνίδια που συναντήθηκαν σαν κριτές. Μονοπωλώντας πολλές φορές το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, περισσότερο πουλούσε η δική τους διαμάχη στο X- Factor, παρά το ίδιο το μουσικό reality. Ο Θεοφάνους έχει αποκαλέσει τον Μουρατίδη ... καζολίν και του την έλεγε για την ηλικία του και ο Μουρατίδης τον έχει πει... ψυχάκια...

Στέλιος Ρόκκος

Αγωγή είχε καταθέσει το 2009 ο Στέλιος Ρόκκος κατά του Νίκου Μουρατίδη, ζητώντας το ποσό των 150.000 ευρώ με αιτία ότι «Προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και έχει μοναδικό στόχο τον διασυρμό και την γελοιοποίησή μου», όπως ανέφερε ο τραγουδιστής στο δικόγραφο. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι δυο τους συμμετείχαν ως μέλη στην κριτική επιτροπή του «Fame story».

«Λόγω λεκτικής αντιμαχίας μου με τον εναγόμενο (...) ο εναγόμενος υπέβαλε εναντίον μου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου», αναφέρεται στην αγωγή ενώ σε άλλο σημείο της επισημαίνεται: «Στην κατάθεση του ως μηνυτής (...) ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (...) με χαρακτήρισε ως μ....., όπως εμφαίνεται στα πρακτικά».

Ο τραγουδιστής σε άλλο σημείο της αγωγής του, τονίζει: «Ο ίδιος με είχε ήδη χαρακτηρίσει ως μ..... με ημερομηνία 26/02/05, στο πανελλήνιας κυκλοφορίας περιοδικό ΤΗΛΕΡΑΜΑ». Οι δύο άντρες τα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη «μετωπική» τους σύγκρουση έστειλαν ο ένας στον άλλον αγωγές, μέχρι που ο Στέλιος Ρόκκος αποφάσισε να στείλει εκ νέου αγωγή εναντίον του Νίκου Μουρατίδη για τον οποίο υποστήριζε ότι: «Πλήττει καίρια και ανεπανόρθωτα την προσωπικότητά μου και αφήνει στο περιθώριο όλα τα χρόνια της σκληρής δουλειάς μου στον καλλιτεχνικό χώρο».

Για τους λόγους αυτούς, ο Στέλιος Ρόκκος ζητούσε από τον Νίκο Μουρατίδη το ποσό των 150.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη την οποία όπως υποστηρίζει, έχει υποστεί.