Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: «Είναι μία ιστορική στιγμή»

Τι δήλωσαν οι παίκτριες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: «Είναι μία ιστορική στιγμή»

Μόνο υπερηφάνεια για τα κορίτσια της Εθνικής Πόλο που κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, καθώς επικράτησαν της Ιταλίας με σκορ 7-6. Με αυτήν την επίδοση, οι Ελληνίδες αθλήτριες προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι σε Λιλ και Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη πρόκριση, μετά από 16 χρόνια για την Εθνική Πόλο Γυναικών, με τις παίκτριες και την ομοσπονδιακή τεχνικό της ομάδας να χαρακτηρίζουν «Λύτρωση» και «Ιστορικές στιγμές» τα όσα έζησαν τις προηγούμενες ώρες. Για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι ήταν εμφανές πως η Εθνική ήταν πιο «διψασμένη» για τη νίκη, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να ξεχωρίζει στα τελευταία λεπτά, στο ματς απέναντι στις Ιταλίδες διεθνείς.

Δείτε επίσης: Κατερίνα Δαλάκα: Τέλος τα ψέματα - Όλη η αλήθεια για τη σχέση της με τον Ατζούν

Οι δηλώσεις της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι Ελληνίδες αθλήτριες μίλησαν στον ανταποκριτή της δημόσιας τηλεόρασης για το ERT Sports.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου δήλωσε: «Είναι μία ιστορική στιγμή, παλέψαμε σαν Ελληνίδες σήμερα και δώσαμε την ψυχή μας. Νομίζω το αξίζαμε, ξορκίζουμε 16 χρόνια, είναι μεγάλη υπόθεση και ευθύνη την οποία σηκώσαμε όλοι εκείνοι που πιστέψαμε σε αυτές τις αθλήτριες. Η απάντηση είναι όλη δική τους. Συνεχίζουμε, γιατί αυτή η ομάδα θα κάνει σπουδαία πράγματα, τώρα που έφυγε από μέσα τους αυτό το άγχος»

Η Νικόλ Ελευθεριάδου από την πλευρά της, με δάκρυα στα μάτια, είπε μεταξύ άλλων: «Προσπαθώ να βρω τις λέξεις. Τρέμω. Δεν μπορώ να περιγράψω τι σημαίνει αυτό για εμάς. Αυτή η ομάδα έπαιξε με τόση ψυχή, που δεν άξιζε κάτι άλλο. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Είμαι ευγνώμων που θα ζήσω το όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων παρέα με αυτά τα κορίτσια. Δεν έχω λόγια».

Η γκολκίπερ Ιωάννα Σταματοπούλου δήλωσε με τη σειρά της: «Σκεφτόμαστε το Παρίσι και την τρίτη θέση, ένα μετάλλιο από μόνο του δεν είναι λίγο. Με βοήθησε πολύ η άμυνα, το έβλεπα στα πρόσωπα των κοριτσιών πόσο πολύ το ήθελαν, και επιτέλους τα καταφέραμε. Τα καλύτερα έρχονται».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω δει αυτή τη στιγμή τόσες, μα τόσες φορές στα όνειρά μου... Που όταν έρχεται τελικά δεν ξέρεις τι να πεις... Είναι τρεις Ολυμπιάδες που δεν έχουμε βρεθεί. Από το '12 και μετά δεν έχουμε καταφέρει να πάμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει... Σήμερα πήραμε μία πανάξια νίκη, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Ιταλία. Νιώθω τόσο περήφανη ειλικρινά, που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, που μετά από 12 χρόνια έφερε την Ελλάδα μας ξανά στους Ολυμπιακούς αγώνες και δίνει λύτρωση σε τόσες γενιές που δεν τα κατάφεραν. Έφυγε ένα μεγάλο πλάτος από τις πλάτες μας, τα καλύτερα έρχονται».

Η Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε: «Η χαρά είναι απερίγραπτη, περάσαμε στους Ολυμπιακούς μετά από τόσο κόπο και κούραση. Είμαστε πολύ χαρούμενες, αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε, έρχεται και ένα παγκόσμιο σε πολύ λίγο. Και θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Και η Μαρία Πάτρα κατέληξε: «Είμαστε όλες πολύ συγκινημένες, νομίζω το αξίζαμε και το αποδείξαμε μες στο νερό. Είμαστε πολύ χαρούμενες όλες και γι' αυτό που πετύχαμε σαν ομάδα, και που καταφέραμε να κάνουμε περήφανους όλους τους Έλληνες και τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν τόσα χρόνια, τους φίλους μας, όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη».