Γρηγόρης Πετράκος: «Όλη μέρα είναι μέσα στην αγκαλιά μου...» - Η αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή μετά τον χωρισμό από την Παπαθωμά

Οι πρώτες του δηλώσεις για το τέλος της σχέσης τους

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Γρηγόρης Πετράκος μετά το γεγονός πως μαθεύτηκε ο χωρισμός του από την Θεοφανία Παπαθωμά μετά από δέκα χρόνια, παρέμεινε σιωπηλός και μακριά από τις κάμερες, προσπαθώντας να προστατεύσει τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά κυρίως τα παιδιά που απέκτησε με την πρώην σύζυγό του (δείτε εδώ τον λόγο που κατέληξαν στον χωρισμό).

Την Κυριακή 14/1, ωστόσο, εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Γειά σου, με αφορμή την όλη συζήτηση που έχει ανοίξει για το νομοσχέδιο περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε την άποψή του και στο τέλος αναφέρθηκε και στη νέα του ζωή μετά το τέλος της σχέσης του με την ηθοποιό.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γρηγόρη Πετράκου για τον χωρισμό του με την Θεοφανία Παπαθωμά

«Αν φέρεις μπροστά μου ένα ομόφυλο ζευγάρι με παιδί, εμένα πραγματικά θα με συγκινήσει, γιατί θα δω προφανώς δυο καλούς και ευαίσθητους ανθρώπους που θέλουν να διοχετεύσουν την αγάπη τους σε ένα παιδί. Ο Αριστοτέλης όμως, όταν διαφώνησε με τον δάσκαλο του Πλάτωνα, είπε την σοφή φράση "Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια". Που σημαίνει ότι πάνω από τους ανθρώπους και τα συναισθήματα, ο σοφός άνθρωπος πρέπει να βάζει την αλήθεια.

Η αλήθεια στο θέμα αυτό είναι ότι υπάρχουν νόμοι συμπαντικοί σε αυτή τη δημιουργία και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο νόμος της πολικότητας. Όλα σε αυτή τη δημιουργία είναι σε ζεύγη αντιθέτων. Υπάρχει το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο, η ζωή και ο θάνατος. Αυτό είναι και το αιώνιο σύμβολο του αρσενικού και του θηλυκού, ένα αρχέτυπο το οποίο δεν αλλάζει. Η οικογένεια, λοιπόν, βασίζεται στο αρχέτυπο του αρσενικού και του θηλυκού, το οποίο δημιουργεί την τριαδικότητα μετά μαζί με το παιδί. Ο άνθρωπος έχει την ελευθερία της βούλησης και μπορεί να αλλάξει και να συμπεριφερθεί όπως θέλει στα αρχέτυπα. Αυτό, όμως, θα έχει συνέπειες. Οι ψυχές έχουν και θηλυκή και αρσενική φύση», είπε αρχικά για το νομοσχέδιο και πρόσθεσε:

«Αν ήμουν στη βουλή προφανώς και η γνώμη μου θα ήταν πως το νομοσχέδιο είναι λάθος, γιατί πρέπει να είμαι φίλος περισσότερο με την αλήθεια. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν άνθρωπο που έχει αυτή την ανάγκη, αλλά θα πρέπει να έχουμε τα ίδια κριτήρια για συμφωνούμε και εμένα το δικό μου, σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, είναι η αλήθεια».

Για την προσωπική του ζωή, έπειτα, δήλωσε: «Δόξα τω Θεώ είμαι πολύ καλά. Έχω πράγματα που με γεμίζουν στη ζωή μου. Έχω πάνω απ’ όλα τα παιδιά μου, δυο υπέροχες κόρες που μου γεμίζουν την ημέρα, τη δουλειά μου που αγαπώ, τη μουσική και πολλούς φίλους. Είμαι τυχερός μπαμπάς, γιατί έχω όλη τη βδομάδα μαζί τους και δουλεύω μόνο το Σαββατοκύριακο. Είναι 9 και 6 ετών. Τα χαίρομαι πολύ, δόξα τω Θεώ. Όλη μέρα είναι μέσα στην αγκαλιά μου. Τις διαβάζω, τις ντύνω, δεν έχω μεγαλύτερη χαρά. Ο μπαμπάς με τις κόρες είναι ένα… πρόβλημα!».

Δείτε επίσης: «Αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση με δυσκολία» - Οι πρώτες δηλώσεις της Θεοφανίας Παπαθωμά μετά το χωρισμό από τον Γρηγόρη Πετράκο