Έρρικα Πρεζεράκου: «Σαν σήμερα, το 2004 ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Γη...» - Τσακίζει κόκαλα η ανάρτηση για τον θάνατο του πατέρα της

Η ανατριχιαστική φωτογραφία του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Έρρικα Πρεζεράκου πολλές φορές χρησιμοποιεί τα social media της για να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της για διάφορα θέματα που μπορεί να την προβληματίζουν. Την Κυριακή 14/1, λοιπόν, που ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για εκείνη, προχώρησε σε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση.

Πριν από 20 χρόνια, τέτοια μέρα, ο λατρεμένος της πατέρας έφυγε από τη ζωή, αφήνοντάς την σε κατάσταση σοκ. Δίπλα από την φωτογραφία που δημοσίευσε, μάλιστα, εξήγησε πως ως παιδί δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί την απώλειά του, ωστόσο αυτό την δυνάμωσε στην πορεία.

Δείτε επίσης: Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της αδερφής της 1 χρόνο μετά το θάνατο της 7χρονης ανιψιάς της

Η συγκινητική ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου για την απώλεια του πατέρα της

«Σαν σήμερα πριν ακριβώς 20 χρόνια… το 2004 ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Γη ο πατέρας μου. Είναι αλήθεια… οποίο παιδί βιώνει αυτό το κλείσιμο κύκλου - σε οποία ηλικία και αν βρίσκεται - βιώνει μεγάλο σοκ και πόνο. Όμως παράλληλα το σπρώχνει να δυναμώσει και να προχωρήσει στο άνοιγμα ενός νέου κύκλου είναι η αρχή ενός κύκλου που μας ζητάει εμείς να γίνουμε ο γονέας του εαυτού μας.

Είναι η στιγμή που μας ζητάει εμείς να μας φροντίσουμε, να μας αγαπάμε, να μας νοιαζόμαστε με όποιον τρόπο νιώσουμε ως καταλληλότερο για εμάς. Μεγάλη αγκαλιά πατέρα… με όσα μαθήματα και προκλήσεις μου άφησες για να με "συναντήσω". Καλή Κυριακή να έχουμε ηλιόλουστα μου πλάσματα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η εξομολόγηση για την αποβολή της

Η Έρρικα Πρεζεράκου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day του ALPHA και στη δημοσιογράφο Όλγα Λαφαζάνη. Η πρωταθλήτρια σε μια εξομολόγηση μέσα από την καρδιά της, μίλησε για το ατύχημα που παραλίγο να της κοστίζει την ζωή, αλλά και για την αποβολή που είχε.

«Μου έχουν γίνει 8 προτάσεις για να κατέβω στην πολιτική. Νομίζω τώρα είμαι έτοιμη», ανέφερε στην αρχή της συζήτησης της με την δημοσιογράφου.

Ενώ αποκάλυψε σχετικά με το ατύχημα που είχε στο χέρι της (δείτε πως πως έγινε το ατύχημα με το σκάφος): «Μετά το ατύχημα που είχα με το χέρι μου, ήρθε στο γραφείο μου ένα κοριτσάκι, μου άνοιξε την πόρτα και μου είπε "Μην ανησυχείς, θα περάσει και αυτό". Δεν ξέρω αν θα τελειώσει ποτέ η ιστορία, με το χέρι μου αλλά είμαι όλο και καλύτερα. Τώρα γράφω πια με το δεξί που δεν έγραφα. Συνειδητοποίησα ότι μπορεί σε μια στιγμή να σταματήσεις να υπάρχεις. Με άλλαξε αυτό πολύ εσωτερικά. Με τον άνθρωπο που οδηγούσε το σκάφος είμαστε σε μια δικαστική διαμάχη σε αυτή την φάση. Δεν συμπεριφέρθηκε καλά. Αισθάνθηκα ότι αυτό που έκανε, θα το ξαναέκανε, δεν είναι ένας καλός άνθρωπος».

Σχετικά με τη ζωή της: «Στα 12 μου έλεγα στους γονείς μου πως θέλω να μιλήσω σε ειδικό. Έψαχνα σεμινάρια για να κατανοήσω πως λειτουργούν η ενέργεια μας, το σώμα μας, το μυαλό και η καρδιά».

«Έχω περάσει από φάσεις που ένιωθα πως δεν αξίζω. Ο πρωταθλητισμός ήταν πιο πιο αυτογνωσιακό μάθημα της ζωής μου. Πριν από κάθε αγώνα έπαιρνα το βιβλίο με τους ψαλμούς τους Δαυίδ και έλεγα "πες μου τι είναι αυτό που χρειάζεται για να ξέρω. Μια φορά που δεν τους διάβασα, έπεσα στο ταρτάν, παραπάτησα και σύρθηκα», συμπλήρωσε.

Και εξομολογήθηκε: «Το ατύχημά μου ήταν ένα θαύμα. Έχασα το μισό μου αίμα, πραγματικά δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω. Θαύμα ήταν και όλος αυτός ο κόσμος που μαζεύτηκε για να βοηθήσει την Αναστασία (δείτε εδώ την ιστορία της ανιψιάς της που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο). Έχω κλάψει τόσο πολύ για αυτή την βοήθεια, την αγάπη. Ήταν τεράστιο μάθημα ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά. Είναι ευλογία αυτό το πράγμα»

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην αποβολή που είχε: «Είχα μια αποβολή και μετά από κάποιο διάστημα κατάλαβα τον λόγο που δεν έπρεπε να γίνω μητέρα εκείνη την στιγμή. Έχω μια βαθιά ανάγκη να μου δώσω λίγο χώρο. Την κατάλληλη στιγμή θα έρθει ο κατάλληλος άνθρωπος για μένα για να πάω παραπέρα».