Αύγουστος Κορτώ: Ξέσπασε δημόσια για την φωτογραφία με το φιλί στο στόμα του συζύγου του που κατέβηκε από το Facebook

«Θεωρούν το φιλί με τον σύζυγό μου ενάντιο στη φύση, στη θρησκεία...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αύγουστος Κορτώ: Ξέσπασε δημόσια για την φωτογραφία με το φιλί στο στόμα του συζύγου του που κατέβηκε από το Facebook

Ο Αύγουστος Κορτώ είχε αναρτήσει το 2022 μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κατά την οποία αντάλλασσε ένα φιλί στο στόμα με τον σύζυγό του. Αυτή η φωτογραφία ωστόσο, κατέβηκε από το προφίλ του τώρα - και δεν είναι η πρώτη φορά -, γεγονός που τον εξόργισε (δείτε εδώ το φιλί τους στο Athens Pride).

Προχώρησε σε μία ανάρτηση, λοιπόν, δημοσιεύοντας την ανακοίνωση για το γεγονός πως η πλατφόρμα αποφάσισε να την αφαιρέσει, ξεσπώντας, καθώς αντιλαμβάνεται πως αυτό συνέβη λόγω της κακίας του κόσμου και των report που του έκαναν.

Δείτε επίσης: «Η μητέρα μου πήρε 450 χάπια και ήξερε ότι θα την βρω εγώ» - Κατάθεσης ψυχής από τον Αύγουστο Κορτώ

Η φωτογραφία του Αύγουστου Κορτώ με το φιλί στο στόμα του συντρόφου του που κατέβασε το Facebook

«Η φωτογραφία αυτή κατεβαίνει για δεύτερη φορά, όχι λόγω ακατάλληλου περιεχομένου, αλλά, προφανώς, έπειτα από σωρεία report ανθρώπων που θεωρούν το φιλί με τον σύζυγό μου ενάντιο στη φύση, στη θρησκεία, στον ζοφερό κόσμο της ψυχής τους. Η αγάπη θα αντηχεί όταν οι εχθροί της θα' χουν χαθεί στη σιωπή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η εξομολόγηση για την ψυχική του νόσο

Στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης 24/11 ο Αύγουστος Κορτώ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Η μικρή λέξη αγάπη».

Ο γνωστός συγγραφέας προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, καθώς τόνισε πως νιώθει χρέος να μιλά για την ψυχική νόσο, μιας και εκείνος είναι διπολικός κι αλκοολικός. Ο ίδιος πολλές φορές τοποθετείται σε κοινωνικά ζητήματα, ενώ συχνά μιλά για προσωπικά του βιώματα, χωρίς κανένα δισταγμό.

«Όπως πολύ διπολικοί και δη αρρύθμιστοι – γιατί η μητέρα μου ήταν παραμελημένη, δεν έβλεπε ψυχίατρο, έπαιρνε χάπια στα κουτουρού κι ήταν αλκοολική, όπως κι εγώ είμαι διπολικός κι αλκοολικός. Η μητέρα μου δεν είχε φίλτρο. Ήταν ένας άνθρωπος, που η ψυχή του δεν είχε δέρμα. Ήταν τελείως απογυμνωμένη. Μου μιλούσε για τα αισθήματά της, τη ζωή, τον κόσμο από πολύ νωρίς σαν να ήμουν ενήλικας.

Είμαι ένας άνθρωπος που επίσης δεν έχω φίλτρο. Δεν έχω κανένα δισταγμό να μοιραστώ ένα προσωπικό βίωμα με 150.000 ανθρώπους γιατί αισθάνομαι κι είμαι ελεύθερος. Νιώθω κι ένα χρέος να μιλώ για τη ψυχική νόσο, για τη θεραπεία, για τα άκρα γιατί το στίγμα στην Ελλάδα είναι ακόμα πάρα πολύ βαρύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος πρόσφατα μίλησε και για το πως κατάφερε να ξεπεράσει τέσσερις φορές την κλινική κατάθλιψη.