Φωτεινή Πετρόγιαννη: «Ως μία γυναίκα που δυσκολεύεται να κάνει παιδί...» - Η συγκινητική εξομολόγηση για την επιθυμία της να γίνει μητέρα

«Ξέρω ότι μπορεί να μην το καταφέρω ποτέ....»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Φωτεινή Πετρόγιαννη: «Ως μία γυναίκα που δυσκολεύεται να κάνει παιδί...» - Η συγκινητική εξομολόγηση για την επιθυμία της να γίνει μητέρα

Η Φωτεινή Πετρόγιαννη έκανε μια προσωπική εξομολόγηση την Τρίτη 16/1 στον αέρα του Πρωινού με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση, που έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τον νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πιο αναλυτικά, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο κομμάτι της τεκνοθεσίας και ειδικότερα στην ύπαρξη της παρένθετης μητέρας, που για πολλά ζευγάρια και μάλιστα ομόφυλα αποτελεί μια λύση για να γίνουν γονείς.

Από τη μεριά της λοιπόν, η Φωτεινή Πετρόγιαννη είναι διχασμένη δεδομένου ότι και εκείνη επιθυμεί να γίνει μητέρα, ωστόσο έχει εξομολογηθεί πως αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία. Η ίδια μάλιστα έχει αποκαλύψει, πως έχει αποδεχτεί το γεγονός, πως μπορεί και να μην αποκτήσει δικό της παιδί (δείτε εδώ την ευχάριστη αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή).

Οι δηλώσεις της Φωτεινής Πετρόγιαννη για τη μητρότητα

«Δεν έχω ξεκάθαρη σκέψη ακόμα για το θέμα της παρένθετης κύησης. Θα σου πω ως μία γυναίκα που δυσκολεύεται να κάνει παιδί και μία γυναίκα που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της, ότι μπορεί να μην το καταφέρει ποτέ αυτό - μιλάω για εμένα, ξέρω ότι μπορεί να μην το καταφέρω ποτέ αυτό - όταν ξεκίνησε το θέμα με την παρένθετη κύηση, αισθάνθηκα μία ανακούφιση ως γυναίκα.

Δε μπορώ να απαντήσω για το αν θα το έκανα γιατί είμαι σε μία κατάσταση που δεν έχει ξεκαθαρίσει τελείως η σκέψη μου και φοβάμαι όλα αυτά τα γύρω γύρω που συζητάμε. Το να ξεφύγει η κατάσταση και να φύγει από το νομικό πλαίσιο.

Αν με ρωτάς, εγώ ως πρώτη επιλογή θα σκεφτόμουν να υιοθετήσω ένα παιδάκι ή αν καταλάβω ότι δε μπορώ να κάνω ίσως και να μην κάνω ποτέ. Κάθε γυναίκα, κάθε άνδρας, κάθε ζευγάρι σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο», είπε η Φωτεινή Πετρογιάννη.

Η εξομολόγηση για την ενδομητρίωση και τη μητρότητα

«Έλαβα αμέτρητα μηνύματα από γυναίκες όταν δημοσιοποίησα το θέμα μου. Είναι πολλές που πονάνε κατά τη διάρκεια της ημέρας πάρα πολύ. Μερικές δεν έχουν πλήρη γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει. Κάποιες μέρες ο πόνος της ενδομητρίωσης δεν αντέχεται. Και κατά την ωορρηξία είναι πάρα πολύ έντονος.

Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να σταματήσεις και τη σεξουαλική επαφή γιατί απλά δεν αντέχεις να συνεχίσεις παραπάνω. Και μπορεί να είσαι και συνεχώς με παυσίπονα αν είναι οι δύσκολες μέρες του μήνα ή οι ημέρες της ωορρηξίας.

Μου γύρισε ανάποδα αυτό. Άρχισα να λέω για τον εαυτό μου ότι δεν θέλω να κάνω παιδιά, μου το είχε δημιουργήσει όλη αυτή η συνθήκη, πιστεύοντας ότι θα πείσω τον εαυτό μου πως δεν θέλω να κάνω παιδιά γιατί ίσως να μην μπορέσω. Άρα ας πείσω τον εαυτό μου ότι δεν το επιθυμώ και πάρα πολύ», είπε πριν από μήνες η Πετρόγιαννη στο Όλα για τη ζωή μας.