Σταύρος Σβήγκος: H εξομολόγηση για τις οικονομικές δυσκολίες και την επιβίωση με ένα πακέτο μακαρόνια

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο ηθοποιός

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σταύρος Σβήγκος: H εξομολόγηση για τις οικονομικές δυσκολίες και την επιβίωση με ένα πακέτο μακαρόνια

Λίγο μετά την ανακοίνωση της μετακόμισης του «Έρωτα Φυγά» στον ΑΝΤ1 από το Open, o Σταύρος Σβήγκος βρέθηκε στον καναπέ του Στούντιο 4. Ο ηθοποιός μίλησε στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την αβεβαιότητα του επαγγέλματος, αλλά και τους τρόπους που την αντιμετωπίζει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ακόμα και μετά από 15 χρόνια στον χώρο, δεν νιώθει σιγουριά, καθώς το επίδομα ανεργίας δεν φτάνει ούτε για τον λογαριασμό του ρεύματος.

«Μπορείς να κάνεις μία μεγάλη επιτυχία και να είναι μόνο για ένα χρόνο. Γενικά νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να νιώσει οικονομική ασφάλεια στη χώρα που ζούμε. Δεν είμαστε στη Γαλλία, που αν μείνω άνεργος σαν ηθοποιός, για τον υπόλοιπο χρόνο θα με πληρώνει το κράτος το συμβόλαιο που είχα πέρσι μέχρι να βρω δουλειά. Εδώ πέρα θα πάμε στον ΟΑΕΔ, θα πάρουμε 420€, τα οποία είναι ένα κομμάτι της ΔΕΗ, που δεν ξέρω τι τιμολόγιο να διαλέξω», είπε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος.

Δείτε επίσης: Ελένη Χατζίδου για χωρισμό Πετράκου & Παπαθωμά: «Εγώ δεν θα ξεχάσω στη βάφτιση της Μελίτας που ήταν...»

Η αποκάλυψη του Σταύρου Σβήγκου για την περασμένη εβδομάδα

Ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος τότε τον ρώτησε για την τελευταία φορά που βρέθηκε σε οικονομική δεινότητα με τον ηθοποιό να απαντάει: «Συνέχεια. Και όταν ξεκινούσα μπορεί να έκανα δουλειές, να μου έρχονταν κάποια χρήματα, αλλά δεν είχα συνηθίσει ότι θα είναι για έξι μήνες και τους άλλους έξι θα είσαι άνεργος. Ακόμα προσπαθώ να το αντιληφθώ. Από την άλλη, μπορεί να κάνεις μία χρονιά στο δικό μας επάγγελμα που να έχει αρκετά οικονομικά οφέλη, αλλά ταυτόχρονα έρχεται η εφορία και σου λέει “Είμαστε συνέταιροι, δώσε μου το 47%”. Δουλεύεις μετά γιατί χρωστάς αυτό και για να ξεχρεώσεις το επόμενο. Θεωρώ τρομερή αδικία το πώς λειτουργεί το κράτος απέναντι στους εργαζόμενους».

Σε εκείνο το σημείο η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον ρώτησε πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασε μέρες με ένα πακέτο μακαρόνια, με τον Σταύρο Σβήγκο να απαντάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Την περασμένη εβδομάδα. Όλοι έχουμε οικονομικές δυσκολίες. Και εμένα οι εργοδότες μου και κάποια συμβόλαια που μπορεί να έχω, μπορεί να μου πούνε ότι φτάσαμε στο όριο και θα σε καθυστερήσουμε. Αν είναι εντάξει γενικότερα και δεν είναι κακοί εργοδότες, το κατανοείς, γιατί αυτά είναι μες στη ζωή. Αν μιλάμε για μία εταιρεία-κολοσσό, εκεί δεν θα το κατανοήσω, θα απαιτήσω να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει».