Γιώργος Λαμπάτος: Βίντεο μέσα από το 15 τετραγωνικών υπόγειο που ζει - Εικόνες εξαθλίωσης

«Πολλές φορές δεν έχω να πάρω ψωμί»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σοκαριστκό είναι το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok από το δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, ο οποίος έφερε την επιφάνεια την οικονομική εξαθλίωση που έχει υποστεί ο ηθοποιός, Γιώργος Λαμπάτος (δείτε εδώ την σοκαριστική εξομολόγησή του).

Ο δημοσιογράφος μίλησε μάλιστα την Τετάρτη 17/1 στο Πρωινό με τον ίδιο να περιγράφει τις πολύ δύσκολες καταστάσεις, που περνάει ο ηθοποιός μετά από την επίσκεψη του στο σπίτι του. Ο Γιώργος Λαμπάτος ζει σε ένα υπόγειο 15 τετραγωνικών στην πλατεία Αμερικής στην Κυψέλη.

Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφει ο ηθοποιός, που αναγκάζεται να περνάει το μήνα με 220 ευρώ, καθώς υπάρχουν ημέρες, που αδυνατεί να αγοράσει το ψωμί του.

Οι δύσκολες στιγμές που ζει ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος

«Φίλους δεν έχω! Παλιά που βγαίναμε στη Φωκείονος, γιατί εγώ είμαι παιδί της Κυψέλης, τότε είχαμε λεφτά! Τα καλά τα χρόνια, που πίναμε τα λεφτάς μας, κερνάγαμε κλπ. Αυτοί όμως δε λογίζονται ως φίλοι. Μέσα από τα social media μου στέλνουν καλέσματα για παραστάσεις, αλλά δεν πηγαίνω πολύ. Δεν έχω την ψυχολογία και δεν έχω και τα χρήματα. Για να πας κάπου πρέπει να ντυθείς, πως θα πας;

Ρούχα έχω από τα παλιά, αλλά δεν έχεις πέντε δραχμές στην τσέπη σου να πάρεις τσιγάρα, που να πας στην πρεμιέρα; Αν δεν έχεις να δώσεις στην ταξιθέτρια να σε βάλει να κάτσεις στην καρέκλα και είμαι και γνωστός άνθρωπος, που να πας; Έχω φτάσει στο σημείο να μαζέψω τσιγάρο από κάτω ας πούμε. Το φαγητό το έφερνα βόλτα, γιατί κάνω μια σούπα, ένα ρύζι και κάτι φτιάχνω, κάτι θα βάλω στο στομάχι μου. Με αυτή την έννοια. Πολλές φορές μπορεί να μην έχω να πάρω ψωμί», είπε ο Γιώργος Λαμπάτος.

Η προσφορά της Άννας Φόνσου να τον βοηθήσει

«Ξέρω προσωπικά τον Λαμπάτο είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Αυτό που θέλω να πω στον Λαμπάτο και στους άλλους ηθοποιούς είναι ότι το σπίτι του ηθοποιού είναι πάντα κοντά τους. Μπορεί να έρχεται εδώ να τρώει και να κάθεται παρέα με τους ηθοποιούς.

Αν κάνουμε κάτι σε παραστάσεις να συμμετέχει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δωμάτιο να τον βάλω να καθίσει, κάνουμε και το δίπλα κτίριο, έχει και εκεί δωμάτιο. Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε από τη στιγμή, που υπάρχει το σπίτι του ηθοποιού, υπάρχει το σπίτι αλληλοβοηθείας των Ελλήνων ηθοποιών. Είμαστε όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Λέω στον κύριο Λαμπάτο, όποτε θέλει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για να καλυτερέψει η ζωή του», είπε στο Πρωινό η ιδιοκτήτρια από το Σπίτι του ηθοποιού, Άννα Φόνσου.