Aλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Ο Χριστός και η Παναγία! Τώρα το ακούω...» - Σάστισε μαθαίνοντας για την οικονομική εξαθλίωση του Λαμπάτου

«Μια φορά έμεινα χωρίς δουλειά και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του Happy Day, οι οποίες προβλήθηκαν την Πέμπτη 18/1 με τον ηθοποιό να σχολιάζει μεταξύ άλλων την πρόσφατη είδηση για την οικονομική εξαθλίωση του συνάδελφου του, Γιώργου Λαμπάτου.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός ζει εδώ και πολύ καιρό σε ένα υπόγειο 15 τετραγωνικών στην Κυψέλη (δείτε το εδώ). Οι οικονομικές δυνατότητες του μάλιστα είναι πολύ περιορισμένες, καθώς υπάρχουν ημέρες που δε δύναται να αγοράσει το ψωμί του.

Με τη σειρά του ο Αντωνόπουλος ρωτήθηκε για την κατάσταση του συναδέλφου του με τον ίδιο να ξαφνιάζεται, καθώς δεν είχε λάβει γνώση για την είδηση. Η θλίψη του ήταν μεγάλη, καθώς και ο ίδιος έχει πάντα το μεγάλο άγχος να μη μείνει χωρίς εργασία.

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου για τον Γιώργο Λαμπάτο

«Δεν ξέρω τώρα το ακούσω. Σε κανέναν να μην συμβεί αυτό. Ο Χριστός και η Παναγία. Είναι ένα πράγμα που με συγκλονίζει. Δεν το παλεύει κανείς εύκολα. Μια φορά έμεινα χωρίς δουλειά και νόμιζα ότι θα πεθάνω. Όπως βλέπετε είμαι ζωντανός», ανέφερε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο γολγοθάς που περνάει και οι αγωγές με τον Σεφερλή

Ο ηθοποιός ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, υψώνει την φωνή του απεγνωσμένα και ζητάει βοήθεια για να μπορέσει να επιβιώσει, λέγοντας ότι σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία προκειμένου να ξεφύγει από την άθλια ζωή που περνάει.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας και πρόεδρος του ΣΕΗ, είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Λαμπάτο στην τηλεοπτική σειρά «Χάι Ροκ» και στο θέατρο και είχαν αναπτύξει μεταξύ τους και φιλικές σχέσεις στην συνέχεια. Το youweekly.gr επικοινώνησε μαζί του για να τον ρωτήσει εάν ήταν ενήμερος για την κατάστασή του και εάν είχε ποτέ ζητήσει εκείνος την βοήθεια από το σωματείο.

«Με τον Γιώργο είμασταν φίλοι και είχαμε συνεργαστεί. Τα τελευταία χρόνια όμως δεν είχαμε σχέσεις, είχαμε χαθεί. Ενημερώθηκα τυχαία για την κατάστασή του από την Λίλιαν Φωκά, την γυναίκα του Σπύρου, με την οποία ο Γιώργος είχε φιλικές επαφές. Μου το είπε εχτές το βράδυ που εκείνη πέρασε από το Σωματείο (σ.σ την Τρίτη) για μια δική της δουλειά. Σαν Πρόεδρος δεν γνώριζα τίποτα. Το ΣΕΗ δεν επεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή του κάθε ηθοποιού, εάν δεν έρθει ο ίδιος να μας πει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα εμείς, που να το ξέρουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Όλγα Πρωτονοτάριου Γιώργος Λαμπάτος Σπύρος Μπιμπίλας

«Φλέρταρε» με την επιτυχία από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση. Η Ελένη Μαβίλη σεναριογράφος και σκηνοθέτης με την οποία έκανε παρέα, τον στήριξε αρκετά στις συνεργασίες τους. Οι τηλεοπτικές σειρές που εκείνη υπέγραφε «Χάι Ροκ» και «Λαβ σόρρυ», που έκαναν τεράστια επιτυχία στο MEGA το 1992, τον έκαναν γνωστό στο κοινό με ρόλους δίπλα από τους πρωταγωνιστές Πέτρο Φιλιππίδη και Τάσο Χαλκιά.
Ο αγαθός Θανάσης του «Λαβ Σόρρυ» και βοηθός του Σάκη του υδραυλικού που έκανε συνέχεια γκάφες και εκνεύριζε το αφεντικό του, συνέχισε με σημαντικές συνεργασίες δίπλα σε καταξιωμένους πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης, όμως εξαφανίστηκε για ένα διάστημα από τα φώτα και τους προβολείς και εμφανίστηκε πολύ αργότερα κάνοντας άγρια επίθεση σε συναδέλφους του. Μια από αυτές τον έφερε αντιμέτωπο δυο φορές με τον Μάρκο Σεφερλή στα δικαστήρια...

Οι επώνυμες κόντρες του Γιώργου Λαμπάτου

Ο ίδιος παραπονιόταν σε συνεντεύξεις του πολλές φορές ότι δεν πήγαινε με τα νερά όσων κινούν τα νήματα μέσα στον χώρο και για αυτό είναι στα αζήτητα. Δήλωνε επιπλέον αδικημένος από το σύστημα, αν και ενεργητικός στην δουλειά του. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά στο στόχαστρό του μπήκαν πολλοί επώνυμοι συνάδελφοί του, με κάποιους από αυτούς μάλιστα εκτός του ότι είχε συνεργαστεί, έκανε και στενή παρέα. Οι ευθείες βολές του Γιώργου Λαμπάτου πήραν τον Μάρκο Σεφερλή, τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γιάννη Καπετάνιο, μάλιστα ο πρώτος του έκανε δυο φορές αγωγή και το δικαστήριο τον καταδίκασε και τις δυο για όσα είπε εναντίον του...

«Ο Μάρκος Σεφερλής μου έριχνε 15 σφαλιάρες κάθε βράδυ και οι σφαλιάρες αυτές ήταν αληθινές». Οι ισχυρισμοί του Γιώργου Λαμπάτου για σωματική και ψυχολογική βια από τον συνάδελφό του Μάρκο Σεφερλή στην παράσταση «Ηλίας του 16ου» το 2002 υποστηρίζοντας ότι δεχόταν εσκεμμένα επί σκηνής αληθινά χαστούκια, κρίθηκαν ψευδείς και συκοφαντικοί και το δικαστήριο τον καταδίκασε δυο φορές. Την πρώτη για χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ και την δεύτερη για 7000 ευρώ. Ο δικηγόρος του Μάρκου Σεφερλή Μιχάλης Σαρρής δήλωνε τότε σε εκπομπές: «Το δεύτερο ποσό που αποφάσισε το δικαστήριο και διαφοροποιήθηκε από την πρώτη απόφαση, ήταν γιατί διαπιστώθηκε μια εξακολουθητική συμπεριφορά εκ μέρους του κυρίου Λαμπάτου με τους ίδιους ισχυρισμούς και μάλιστα, ενώ υπάρχουν αντίθετες δικαστικές αποφάσεις απείλησε ότι σε επόμενη φορά που ο κύριος Λαμπάτος θα προτείνει τους ίδιους ισχυρισμούς που θίγουν την τιμή και την υπόληψη του κυρίου Σεφερλή και τον συκοφαντούν, ο κύριος Σεφερλής έχει το δικαίωμα να αξιώνει 500 ευρώ για κάθε παράβαση».

Γιώργος Λαμπάτος Ζέτα Θεοδωροπούλου Αλέξανδρος Πετρίδης

Όσον αφορά στην αθωωτική απόφαση για τον Μάρκο Σεφερλή ο Γιώργος Λαμπάτος είχε αναφέρει: «Μου έκανε αυτός μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Εγώ δικάστηκα ερήμην. Δεν βρέθηκα εκεί να δικαστώ, αν ήμουν εκεί θα είχε πάρει άλλη τροπή η υπόθεση». Όμως και την δεύτερη φορά που ο Γιώργος Λαμπάτος δικάστηκε ερήμην δήλωσε αδικημένος και δήλωνε: «Καταδικάστηκα επειδή είπα την αλήθεια. Δεν το μετάνιωσα, απλώς είμαι στενοχωρημένος γιατί τα χρήματα είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν. Είναι πάρα πολλά, θα το υποστώ. Μπορεί να είμαι χωρίς φράγκο αλλά αισθάνομαι υπερήφανος που μίλησα»

Ο συνάδελφος και προσωπικός φίλος του Μάρκου Σεφερλή, Γιάννης Καπετάνιος που τον υποστήριξε και είπε ότι τον Γιώργο Λαμπάτο δεν τον γνωρίζει ούτε η μάνα του δέχτηκε επίθεση από εκείνον που με την σειρά του δήλωσε: «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε στο όνομα της μάνας και μάλιστα μιας μάνας που έχει φύγει από τη ζωή. Δεν θεωρώ πλέον τον Γιάννη Καπετάνιο συνάδελφο. Οι δηλώσεις που έκανε είναι άστοχες, διότι θα πρέπει να ξέρει ότι δεν με έχει ξεχάσει ο κόσμος. Θα πρέπει να έρθει να δει τι γίνεται στην παράσταση που παίζω. Στην παράσταση που αναφέρθηκα εγώ, δεν έπαιζε ο Γιάννης Καπετάνιος, δεν ήταν εκεί για να ξέρει τι μου συνέβη» είπε αρχικά ο Γιώργος Λαμπάτος.

«Προφανώς είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Τα τελευταία 25 χρόνια οι καλύτεροι ρόλοι που έχει υποδυθεί είναι ενός ανθρώπου που προετοιμάζεται να πάει στην τουαλέτα κι ενός ανθρώπου που ανακουφίζεται μετά την τουαλέτα», ανέφερε στη συνέχεια ο ηθοποιός. «Δεν θεωρώ ότι είναι συνάδελφός μου. Ο Γιάννης προφανώς πληρώνεται με την καρπαζιά και το δέχεται. Πάει με τον Καίσαρα. 25 ολόκληρα χρόνια δεν είναι τυχαίο που δεν έχει βρει άλλο συνεργάτη και συνεργάζονται μονίμως με τον Μάρκο, προφανώς θα τα έχουν βρει» συμπλήρωσε.

Ελένη Φιλίνη Γιώργος Λαμπάτος

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη υπήρξαν συνεργάτες και φίλοι στο παρελθόν, όμως μετά τις καταγγελίες που δέχτηκε εκείνος για κακοποιητικές και σεξουαλικές συμπεριφορές, ο Γιώργος Λαμπάτος δήλωνε υπέρ των θυμάτων και έλεγε για τον ηθοποιό και πρωταγωνιστή: «Θα σας κάνω μια αποκάλυψη που δεν γνωρίζει κανένας και που δεν γνώριζα κι εγώ μέχρι πριν λίγες μέρες. Πρώην σύντροφός μου δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον Πέτρο. Αν το είχα μάθει τότε, θα ήμουν εγώ στη φυλακή και όχι αυτός. Μιλάμε για σεξουαλική επίθεση. Ήταν μία ακόμα μαχαιριά από τον Πέτρο στην καρδιά μου. Με πήρε τηλέφωνο η πρώην σύντροφός μου και μου το είπε». Κλείνοντας, ο Γιώργος Λαμπάτος ανέφερε: «Ο Πέτρος είναι ένα ξεφτιλισμένο άτομο. Δεν πιστεύω ότι υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο»

Σε άλλη πάλι συνέντευξή του προηγουμένως είχε μιλήσει για κακοποιητική συμπεριφορά που είχε δεχτεί από τον Φιλιππίδη κατά την διάρκεια παραστάσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μεταξύ σοβαρού και αστείου, μου είχε πετάξει ένα βάζο και με πέτυχε στον αστράγαλο, μετά μια λάμπα που στριφογυρνούσε κόντεψε να μας σκοτώσει εμένα και τη Νικολέττα Βλαβιανού πάνω από το κεφάλι μας και ένα κεφαλοκλείδωμα θυμάμαι επί σκηνής. Όλα αυτά και καλά στην πλάκα, αλλά που "στραγγαλίζουν" έναν ηθοποιό»