Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία της κόρης της: «Ήταν δύσκολο και αρκετά ψυχοφθόρο»

Τι δήλωσε για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία της κόρης της: «Ήταν δύσκολο και αρκετά ψυχοφθόρο»

Με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το νομοσχέδιο που θα αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, η Ευγενία Δημητροπούλου θέλησε να τοποθετηθεί μέσα από την εκπομπή «Super Katerina». Αξίζει να σημειωθεί πως η άποψή της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μαζί με τον σύζυγό της Στέλιο Βλατάκη έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από τη Σιέρρα Λεόνε, την Εύα, που σήμερα είναι 3,5 ετών.

Σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο, η ηθοποιός ανέφερε ότι: «Εύχομαι ο καθένας να κάνει την οικογένεια που ονειρεύεται. Αυτό πιστεύω και εύχομαι όλα να οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι μπορούν να δημιουργηθούν πάρα πολύ όμορφες οικογένειες. Αυτό που πολλές φορές νομίζω ότι ξεχνιέται σε αυτήν την κουβέντα, είναι ότι κάθε φορά που υπάρχει μία υιοθεσία, οι υποψήφιοι θετοί γονείς, υπόκεινται σε έναν έλεγχο».

Δείτε επίσης: Άννα Φόνσου για Γιώργο Λαμπάτο: «Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε...» - Η κίνησή της μετά την είδηση της οικονομικής εξαθλίωσης

Και συμπλήρωσε: «Δηλαδή κάποιοι κοινωνικοί λειτουργοί αναλαμβάνουν να κάνουν μία έρευνα σε σχέση με το άτομο. Κάποιος που γίνεται βιολογικά γονιός, δεν περνάει ποτέ αυτόν τον έλεγχο ή ποτέ δεν χτυπάει κάποιος την πόρτα του να δει πού ζει αυτό το παιδί».

Η εξομολόγηση της Ευγενίας Δημητροπούλου για την υιοθεσία

Σύμφωνα με την ίδια: «Θα έπρεπε, χωρίς διάθεση κακού ελέγχου, να υπάρχει μια φροντίδα του κράτος, να βλέπει ότι το παιδί έχει τα απαραίτητα, αν χρειάζεται κάτι από το κράτος. Νομίζω ότι όσο γίνεται αυτή η κουβέντα λίγο το ξεχνάμε. Και είναι σημαντικό γιατί πέρα από τον αρχικό έλεγχο, υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και μιλάνε με αυτά τα παιδιά, βλέπουν όλο το περιβάλλον. Ας το δούμε λίγο με περισσότερη αγάπη». Κλείνοντας, κατέθεσε και τη δική της εμπειρία γύρω από την υιοθεσία: «Ήταν αρκετά δύσκολο και αρκετά ψυχοφθόρο και δόξα τω Θεώ που τα καταφέραμε».