Αντιδράσεις στο Super Kατερίνα με τον Λαζόπουλο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Τη μαμά τη λένε Μήτσο και τον μπαμπά τον λένε Κίτσο! Μνήσθητί μου κύριε...»

«Είναι παλιακό!»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αντιδράσεις στο Super Kατερίνα με τον Λαζόπουλο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Τη μαμά τη λένε Μήτσο και τον μπαμπά τον λένε Κίτσο! Μνήσθητί μου κύριε...»

Ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε με τη σειρά του - μέσα από podcast - το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ηθοποιός πήρε θέση μεταξύ πολλών προσώπων δείχνοντας την εμφανή αντίθεσή του.

Το απόσπασμα προβλήθηκε την Παρασκευή 19/1 στο Super Κατερίνα με τον Λάκη Λαζόπουλο να δείχνει αρνητικός με το κομμάτι της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Πιο αναλυτικά, ο ίδιος στέκεται περισσότερο στο κομμάτι της ονομασίας της ''μητέρας'' και του ''πατέρα''.

Αφού λοιπόν προβλήθηκε το απόσπασμα με τις απόψεις του Λάκη Λαζόπουλου, τα μέλη του πάνελ του Super Κατερίνα εξέφρασαν, πως ο τρόπος που σχολιάζει ο ηθοποιός αυτά που πραγματεύεται το νομοσχέδιο είναι παλιακός.

Δείτε επίσης: Πατέρας Στυλιανός: «Είναι άκαρπες συκιές αυτοί οι άνθρωποι! Σας λέω διαστροφικό» - Έξαλλος ο Γιάννης Πουλόπουλος στον αέρα του Super Κατερίνα με την "επίθεση" για την προσωπική του ζωή

Οι δηλώσεις του Λάκη Λαζόπουλου για το νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλων

«Σε αυτή την κανονικότητα τώρα, προσπαθούν με ήπιους τόνους να πείσουν τους βουλευτές της Ν.Δ ότι αφού δε θα υπάρχει γονέας Α και γονέας Β στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα συνεχίσουν να λένε τα παιδιά ''μαμά'' και ''μπαμπά'' 'άρα μπορούν να το δεχτούν το νομοσχέδιο...

Και το βλέπω το τραγουδάκι, αν υπήρχε επιθεώρηση: «Τη μαμά τη λένε Μήτσο, τον μπαμπά τον λένε Κίτσο, τη γιαγιά τη λένε Νίνα, τον παππού μου Ασημίνα. Ο προπάππους μου η Λόλα και η προγιαγιά η Βιόλα». Μνήσθητί μου κύριε και θαυμαστά τα έργα σας», είπε ο Λάκης Λαζόπουλο.

Οι θέσεις του Πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο

«Το πρώτο που θα νομοθετήσουμε είναι την ισότητα στο γάμο, δηλαδή την απαλοιφή οποιασδήποτε διάκρισης ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα της σύναψης μίας σχέσης γάμου, που ουσιαστικά είναι το επιστέγασμα την αγάπης αλλά ταυτόχρονα και νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο γάμος είναι από τη φύση του θα έλεγα ένας συντηρητικός θεσμός, ενέχει μια έννοια σταθερότητας και μονιμότητας. Αυτό που προτίθεμαι να φέρω προς ψήφιση δεν είναι κάτι επαναστατικά διαφορετικό από αυτό που ισχύει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε 20 χώρες στην Ευρώπη που ήδη έχει νομοθετηθεί η ισότητα στο γάμο, 15 στην Ε.Ε. δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, ούτε να κάνουμε κάτι το οποίο ξεφεύγει από αυτό που συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Όσον αφορά στην αντίθετη στάση της εκκλησίας, επισήμανε: «Σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις, σέβομαι και την άποψη της εκκλησίας, ήταν απέναντι στον πολιτικό γάμο, απέναντι στην καύση των νεκρών... Προφανώς και θα ακούσουμε τις απόψεις της εκκλησίας, θα σεβαστούμε τη διαφορετική άποψη, αλλά νομοθετεί η πολιτεία».

Σχετικά με την τεκνοθεσία, ο πρωθυπουργός, δήλωσε: «Το θέμα των παιδιών είναι το πιο ευαίσθητο, οι πιο πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν αντίρρηση στο γάμο. Έχουν επιφύλαξη για τα παιδιά. Τι πρέπει να γίνει με τα παιδιά; Παιδιά υπάρχουν και κανείς δεν αμφισβητεί μια πραγματικότητα ότι δεν θα εξαφανιστούν αυτά τα παιδιά, αλλά δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Μια μητέρα η οποία συζεί με την σύντροφο της έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει. Αν συμβεί αυτό η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα απέναντι στο παιδί, θα πάει σε ίδρυμα».

Και πρόσθεσε: «Κοιτάω στα μάτια αυτούς που μπορεί να έχουν επιφύλαξη. Εξυπηρετούμε τα δικαιώματα των παιδιών με το να μην ρυθμίσουμε τα λίγα παιδιά που αφορά; Πότε υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο bulling όταν γίνονται στα κρυφά ή όταν μιλάμε ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά;».

«Εμείς δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αυτή η έννοια γυναικών που μετατρέπονται σε μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία – όπως είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αυτό δεν πρόκειται να γίνει – σημαντική διαφορά από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων στην Ελλάδα, δεν θα πειραματιστούμε με τις πιο προχωρημένες ιδέες στα θέματα δικαιωμάτων πχ ένας άνδρας μόνος του να μπορεί με παρένθετη μητέρα να κάνει παιδί, αυτό δεν θα γίνει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.