Χάρης Κωστόπουλος: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του - Η έκκληση της συζύγου και των παιδιών του

Η συγκινητική ανάρτηση

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το Σάββατο 20/1 έφυγε από τη ζωή ο Χάρης Κωστόπουλο με τον τραγουδιστή να χάνει σε ηλικία 60 ετών τη μάχη, που έδινε αθόρυβα με τον καρκίνο. Στο πλευρό του όλους αυτούς του μήνες ήταν διαρκώς η σύζυγός του Βιβή και τα δύο του παιδιά.

Μέσα από μια ανάρτηση που έκανε η οικογένειά τα ξημερώματα της Κυριακής 21/1 έγινε γνωστό το που και πότε θα γίνει η κηδεία του Χάρη Κωστόπουλου (δείτε εδώ το συγκινητικό τους αντίο). Στο post μάλιστα αναγράφεται και η έκκληση της συζύγου και των παιδιών του.

Να θυμίσουμε εδώ, πως ο τραγουδιστής νοσηλευόταν για πάνω από ένα μήνα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αυτός μάλιστα ήταν ο λόγος, που αποχώρησε από το μαγαζί, που εμφανιζόταν με τους οικείους του να ελπίζουν, πως ο Χάρης Κωστόπουλος θα ξεπεράσει και αυτή τη μάχη.

Που και πότε θα γίνει η κηδεία του Χάρη Κωστόπουλου

«Η εξόδιος ακολουθία και ταφή του Χάρη Κωστοπουλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/01, στις 10.00 πμ, στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας, στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια», αναγράφει η σελίδα στο Facebook του Χάρη Κωστόπουλου.

Η αδερφική σχέση, η κουμπαριά και η απουσία από την κηδεία του Καρρά

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Η σχέση των δυο καλλιτεχνών - Καρρά και Κωστόπουλου - ήταν κάτι παραπάνω από συναδελφική, αδερφική... Ξεκίνησαν σχεδόν μαζί, από πολύ μικρή ηλικία, την καλλιτεχνική τους πορεία στην Θεσσαλονίκη και ο ένας βοηθούσε τον άλλον στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Ο Χάρης Κωστόπουλος - πολύ πριν ακόμα αποφασίσει να βγει στο τραγούδι - ήταν μουσικός και μαέστρος του Βασίλη Καρρά και τον συνόδευε με το μπουζούκι του παντού σε όλες τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ σαν συνθέτης και στιχουργός ήταν εκείνος που του είχε γράψει τις περισσότερες από τις πρώτες επιτυχίες που ερμήνευσε.

Ο Χάρης Κωστόπουλος μάλιστα σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει για το καρντάσι και στενό συνεργάτη του: «Επειδή ήμουν πάρα πολλά χρόνια μουσικός του Βασίλη Καρρά, τα περισσότερα τραγούδια μου τα έχει πει ο Βασίλης, όπως το “Περιττό να σου πω”, “Καρδιά είσαι εσύ η βάσανο”, “Πεθαίνω”, “Πώς τολμάς” και άλλα πολλά».

Χάρης Κωστόπουλος

Περνώντας τα χρόνια και όταν ο Χάρης Κωστόπουλος αποφάσισε να αφήσει την θέση του μουσικού και να ξεκινήσει καριέρα στο τραγούδι, ο Βασίλης Καρράς ήταν εκείνος που τον ενθάρρυνε και βρισκόταν στο πλευρό του για να του ευχηθεί καλή επιτυχία. Στην πορεία οι δυο καλλιτέχνες συνδέθηκαν ακόμα πιο στενά και έγιναν κουμπάροι, όταν ο Βασίλης Καρράς πάντρεψε τον Χάρη Κωστόπουλο με την σύζυγό του Βιβή, ενώ στην συνέχεια το 1989 στην Αγία Βαρβάρα στην Θεσσαλονίκη, βάφτισε τον πρωτότοκο γιο του Χρήστο που σήμερα είναι καθηγητής στο Higher School of Economics στα media.

Ο τελευταίος μάλιστα αποχαιρέτησε τον νονό του ανεβάζοντας μια κοινή του φωτογραφία με τον Βασίλη Καρρά και έγραψε στην λεζάντα «Σήμερα η Ελλάδα κλαίει γιατί έφυγε ένας σπουδαίος λαϊκός καλλιτέχνης, με τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και έχουν συντροφεύσει προσωπικές μας στιγμές. Εγώ ωστόσο κλαίω γιατί έφυγε ο νονός μου. Ένας σπουδαίος και καλός άνθρωπος, μια μεγάλη ψυχή. Ένας άνθρωπος που με στήριζε και μου έδινε αγάπη απλόχερα. Καλό σου ταξίδι νονέ».