Βασίλης Καρράς - Χάρης Κωστόπουλος: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τους δυο κουμπάρους

Ενωμένοι στη ζωή και στον θάνατο...

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Καρντάσια, φίλοι ζωής και κουμπάροι, συνοδοιπόροι στα πρώτα τους βήματα στο τραγούδι, ο Βασίλης Καρράς και ο Χάρης Κωστόπουλος, έτσι όπως ξεκίνησαν και πορεύτηκαν μαζί επαγγελματικά, έτσι έφυγαν σχεδόν μαζί και από την ζωή, με ελάχιστες μέρες διαφορά.

Οι δυο Βορειοελλαδίτες καλλιτέχνες, συναντήθηκαν κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '80 και η συνάντηση αυτή όπως φάνηκε εκ των υστέρων ήταν καρμική και για τους δυο, σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Ουσιαστικά ο ένας συμπλήρωνε σαν χαρακτήρας τον άλλον και στη δουλειά είχαν έναν κοινό στόχο, την αγάπη τους για το λαικό τραγούδι. Ο Χάρης Κωστόπουλος που είχε λατρεία για το μπουζούκι, όπως και τα δυο αδέρφια του Αλέξης και Δημήτρης, και ο Βασίλης που λάτρευε το τραγούδι, πολλές φορές κάθονταν παρέα μετά την δουλειά μέχρι το ξημέρωμα κλεισμένοι σε ένα καμαρίνι για να “γεννήσουν” σουξέ και μεγάλες επιτυχίες.

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο Καρράς και Κωστόπουλος

Δείτε επίσης: 23 ημέρες από την κηδεία του Βασίλη Καρρά - Το νέο χτύπημα της μοίρας για τη σύζυγό και την κόρη του, Ειρήνη

Πολλά ήταν εκείνα τα βράδια, που ακόμα και όταν ο ήλιος είχε βγει, ο Χάρης γρατζουνούσε το μπουζούκι του και ο Βασίλης από δίπλα μουρμούραγε το τραγούδι που μόλις του είχε δώσει το φιλαράκι του. Οι δυο τους από κοινού “γεννούσαν” επιτυχίες από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν στον χώρο, με συντροφιά τους ένα μπουκάλι ουίσκι και “βουνό” αποτσίγαρα. Ένα από εκείνα τα βράδια έμπνευσης, ο συνθέτης και στιχουργός Χάρης Κωστόπουλος, χάρισε στον Βασίλη Καρρά δυο από τις μεγάλες του επιτυχίες, “Περιττό να σου πω”, “Καρδιά είσαι εσύ, ή βάσανο”, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλες.

Ο Παντελής Παντελίδης ο Βασίλης Καρράς και ο Χάρης Κωστόπουλος σε νυχτερινό κέντρο
25-10-2012 Posidonio

Τα δυο καρντάσια έκτοτε δεν αποχωρίστηκαν ποτέ, ούτε και ζήλεψαν ο ένας τις επιτυχίες του άλλου, ποτέ δεν ξεστόμισε κακία ο ένας για τον άλλον. Τουναντίον, όταν τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά άρχισαν να γίνονται επιτυχίες και να τα τραγουδάει ο κόσμος, ο Χάρης Κωστόπουλος ήταν εκείνος που τον ενθάρρυνε να μην το βάλει κάτω, παρά τον πόλεμο που δεχόταν. Και όταν ο συνθέτης και στιχουργός αποφάσισε με την σειρά του να βγει μπροστά και να τραγουδήσει, το συζήτησε πρώτα με τον Βασίλη Καρρά και εκείνος με την σειρά του έδωσε την έγκρισή του να το κάνει χωρίς να σκεφτεί οτιδήποτε.

Η απόφαση του Χάρη Κωστόπουλου να σταματήσει την συνεργασία του με τον Καρρά όχι μόνο δεν “πάγωσε” την σχέση τους, αντίθετα, δυνάμωσε ακόμα πιο πολύ με την κουμπαριά. Ο γνωστός τραγουδιστής πάντρεψε τον φίλο του με την Βιβή Ρίζου και στη συνέχεια βάφτισε τον πρωτότοκο γιο τους Χρήστο. Οι οικογένειες δέθηκαν ακόμα περισσότερο με τα γλέντια και τα τραπέζια που μοιραζόντουσαν κατά καιρούς και ιδιαίτερα σε γιορτές να είναι αμέτρητα, η Χριστίνα Κεσογλίδη και η Βιβή Ρίζου σαν σύντροφοί τους ήταν και αυτές αχώριστες. Όσο για τις εμφανίσεις τους σε νυχτερινά μαγαζιά, ο πρώτος που πήγαινε στις πρεμιέρες του Χάρη για να του ευχηθεί καλή επιτυχία ήταν ο Βασίλης και τούμπαλιν...

Δείτε επίσης: Χάρης Κωστόπουλος: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του - Η έκκληση της συζύγου και των παιδιών του

Οι δυο τους έκτοτε βάδιζαν πάντα μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα, δεν τους χώρισε ποτέ τίποτα και κανένας, ούτε ακόμα και ο θάνατος όπως φάνηκε εκ των υστέρων, το τραγικό χτύπημα της μοίρας και η αρρώστια τους “χτύπησε” ταυτόχρονα.

Όταν ο Βασίλης ενημερώθηκε για τον καρκίνο και για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του, το ίδιο περίπου διάστημα ενημερώθηκε και ο Χάρης. Ακόμα και τότε όμως τηλεφωνιόντουσαν καθημερινά και μιλούσαν, έδινε κουράγιο ο ένας στον άλλον, μοιράζονταν την λύπη τους και το πρόβλημά τους.

Ο Χάρης Κωστόπουλος έφυγε σχεδόν έναν μήνα αργότερα από τον Βασίλη Καρρά και επειδή ο πρώτος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο δεν κατάφερε να είναι στην κηδεία του κουμπάρου του, όπως σας είχαμε γράψει πρώτοι άλλωστε. Και εάν αυτή ήταν η μοναδική φορά που οι δυο τους αποχωρίστηκαν για σοβαρούς λόγους, τώρα πια όμως αντάμωσαν εκεί ψηλά αφού αποδείχτηκε ότι ούτε και ο θάνατος κατάφερε να τους χωρίσει για πολύ...