Μαριάντα Πιερίδη – Εξελίξεις στην υπόθεση bullying του 10χρονου γιου της: «Σήμερα πήραμε κάποιες αποφάσεις...»

Τι αποκάλυψε για τις κουβέντες που έγιναν

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαριάντα Πιερίδη – Εξελίξεις στην υπόθεση bullying του 10χρονου γιου της: «Σήμερα πήραμε κάποιες αποφάσεις...»

Σε τηλεφωνική σύνδεση με την εκπομπή Fay's Time, η Μαριάντα Πιερίδη αποκάλυψε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του bullying που βίωσε ο 10χρονος γιος της στο σχολείο την περασμένη εβδομάδα. Δείτε εδώ τι είχε συμβεί.

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ υπήρχαν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα: «Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τη διοίκηση του σχολείου. Πήραν ωραίες αποφάσεις, σημαντικό αυτό. Από μόνοι τους οι άνθρωποι, δεν χρειάστηκε καν να ξεκινήσω να λέω από την αρχή τα πράγματα, γιατί κάποια απ' αυτά είχαν ήδη σημειωθεί στο βιβλίο ζωής του σχολείου. Θεωρώ ότι μπήκαμε σε καλό δρόμο για να λύσουμε ένα σοβαρό θέμα σε πολλά σχολεία, γιατί λαμβάνω μηνύματα από πολλές οικογένειες. Θα δείξει. Το θέμα είναι ότι υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές».

Δείτε επίσης: Μαριάντα Πιερίδη: «Τον έχω βάλει να κάνει μέχρι και αυτοάμυνα...» - Ξεσπά για τις επιθέσεις που δέχεται ο γιος της στο σχολείο

Στην πορεία ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά πως έχει αναφέρει ξανά παράπονα και τότε δεν είχε συμβεί κάτι. Τι άλλαξε; «Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων άλλαξε η διεύθυνση αυτού του σχολείου και κάποια από τα συμβάντα δεν είχαν σημειωθεί στο παρελθόν», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Είχα φροντίσει να τα έχω καταγράψει σε email. Αυτή η συζήτηση έγινε σήμερα και αυτό που άλλαξε είναι, δεν ξέρω τι ακριβώς. Θεωρώ ότι βοήθησε το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε το θέμα»!

Τι δήλωσε η Μαριάντα Πιερίδη για το bullying στα σχολεία

Η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι κάτι που συμβαίνει, όλα τα σχολεία έχουν κάποια παιδιά που περνούν δύσκολα στο σπίτι. Όπως και να 'χει, το σχολείο έχει υποχρέωση να βοηθήσει και να πέσει στο πρόβλημα του παιδιού αλλά και στα προβλήματα που δημιουργεί στις άλλες οικογένειες και στα υπόλοιπα παιδιά».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις του γιου της μέχρι στα χρόνια, η Μαριάντα Πιερίδη ανέφερε: «Αρχικά, ο Νικόλας τα κρατούσε μέσα του, δεν μου έλεγε τίποτα. Ήξερε ότι θα αντιδράσω έντονα. Τα μάθαινα από προηγούμενους δασκάλους, ενημέρωνε το σχολείο. Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε πιο δυναμική αντίδραση. Μιλούσαν στους γονείς, γινόταν επίπληξη στο παιδί, αλλά δεν υπήρχαν επιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει μια πιο έντονη αντίδραση από τα σχολεία όταν έχει να κάνει με σωματική και ψυχολογική βία. Υπάρχουν περιστατικά που έχω σε μηνύματα και σε email στο κινητό μου που σε δημόσια αλλά και μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, τους βολεύει η λύση να πάρει ο γονέας το παιδί και να το πάει σε άλλο σχολείο. Αλλά αυτό θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνεται. Όταν βλέπεις ότι η κατάσταση κλιμακώνεται, πρέπει να παίρνονται μέτρα».