Ο Ζερόμ Καλούτα απαντά στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε: «Με στήριξαν πολλοί από τον Παναθηναϊκό»

Για ποιο λόγο πήγαν να τον κάνουν cancel

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Ζερόμ Καλούτα απαντά στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε: «Με στήριξαν πολλοί από τον Παναθηναϊκό»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον της ΕΡΤ, ήταν ο Ζερόμ Καλούτα. Ο ηθοποιός και παρουσιαστής μίλησε μεταξύ άλλων με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά για τη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα στο Χ (πρώην twitter), καθώς έγινε trend η φράση «#Cancel Φτάσαμε», που είναι ο τίτλος της εκπομπής του, και δέχτηκε αρκετά υβριστικά μηνύματα.

«Τον λόγο τον ξέρουν αυτοί που το έκαναν», είπε αρχικά ο Ζερόμ Καλούτα για να συμπληρώσει το παρασκήνιο: «Μία Δευτέρα γυρνάω από το “40 και ξαναβγαίνω”, την παράσταση που παίζουμε με τον Θανάση Αλευρά και την Idra Kayne. Γύρισα με χαρά, και επειδή μπαίνω στο X, ξαφνικά βλέπω αυτό. Είδα πολλά μηνύματα και είπα “Τι έγινε; Ποιον ενοχλήσαμε;”. Τα διάβασα, δεν ήταν πολύ καλά, δεν απάντησα σε όλα».

Δείτε επίσης: ''Μαμά τα καταφέραμε'' - Η συγκινητική εξομολόγηση του Ζερόμ Καλουτά για τις δυσκολίες στη ζωή του

Όπως συμπλήρωσε σχετικά: «Ο λόγος δεν είναι ποτέ καλός και ανθρώπινος. Η αφορμή επίσης δεν ξέρω ποια ήταν, ίσως επειδή γίναμε λίγο πιο γνωστοί; Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Κάποια πράγματα τα βλέπεις, τα παίρνεις για αυτό που είναι και τα αφήνεις. Απάντησα σε ένα που έλεγε: “Α ρε, 150 κιλά. Του είπα: “140, το δουλεύω, κάνω σχοινάκι».

Ο λόγος που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση ο Ζερόμ Καλούτα

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής συμπλήρωσε και για τους λόγους που μάλλον ξεκίνησε αυτό το κύμα διαδικτυακών επιθέσεων: «Στο σχολείο ήμουν βασιλιάς, με πρόσεχαν και με αγαπούσαν, τα δύσκολα προέκυψαν αργότερα. Η λέξη κλειδί είναι η “επιτυχία”, που δεν έχει φίλους, έχει εχθρούς. Εκείνο το βράδυ δεν ξέρω ποιος Θεός με φώτισε, και είχα την ψυχραιμία να πω ότι μάλλον μας έχουν μάθει πιο πολλοί και καταλαβαίνουμε ότι δεν αρέσει σε όλους. Αν μπορώ να δω κάτι χρονικά, εκείνη την περίοδο περνούσε η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο για τους μετανάστες ότι θα έχουν δικαίωμα εργασίας».

Και κατέληξε: «Αυτό ηρέμησε συγκινητικά μετά από δύο ημέρες. Εγώ δηλώνω Παναθηναϊκός και μιλάω στο Twitter για τον Παναθηναϊκό, όπου υπάρχει μία τεράστια παναθηναϊκή οικογένεια που κάνουμε χαβαλέ και λέμε διάφορα. Μου έστειλαν πολλά συγκινητικά μηνύματα αγάπης, άτομα που δεν ξέρω, και είπανε: “Παιδιά βρίζουν στη σελίδα της ΕΡΤ τον Ζερομάκο μας. Ξέρετε τι πρέπει να κάνουμε”. Με βομβάρδισαν με θετικά συνθήματα και λέξεις. Δεν τους έχω δει και τους ευχαριστώ πολύ και πάλι».