Famagusta – Αιμιλία Υψηλάντη: «Ήμουν στην Κύπρο όταν έγινε η εισβολή από τους Τούρκους»

Τι δήλωσε για την απώλεια της κόρης της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Famagusta – Αιμιλία Υψηλάντη: «Ήμουν στην Κύπρο όταν έγινε η εισβολή από τους Τούρκους»

Η Αιμιλία Υψηλάντη μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» εφ' όλης της ύλης, για την απώλεια της κόρης της, για τη σχέση με τον σύντροφό της, αλλά και την προσωπική εμπειρία που έχει από τα γεγονότα της σειράς «Famagusta», στην οποία και συμμετέχει. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, το θέατρο ήταν ανάμεσα στα πράγματα που τη βοήθησαν να σταθεί ξανά στα πόδια της εκείνη την δύσκολη περίοδο.

«Σεβάστηκα απόλυτα τις επιθυμίες της κόρης μου. Και κατάλαβα ότι κάποιος δεν μπορεί να ακολουθεί αυτό που εγώ επιθυμώ», ανέφερε σχετικά με την πρόσφατη σημαντική απώλεια που βίωσε, για να συμπληρώσει: «Η δουλειά γενικά, και η συμμετοχή στην κοινωνία, είναι βοηθητική για όλα μας τα προβλήματα. Και τα μικρά και τα μεγάλα μπορώ να τα ξεχάσω. Αλλά τις απώλειες τις κουβαλάμε συνέχεια, είναι εδώ, μας βαραίνουν και με αυτές συμπορευόμαστε. Για μια μάνα το να χάσει το παιδί της, είναι το χειρότερο που μπορεί να της συμβεί, γιατί καταλύει τους φυσικούς νόμους που λένε ότι πρέπει να “φύγουν” πρώτα οι μεγάλοι».

Δείτε επίσης: Λύγισε η Αιμιλία Υψηλάντη 11 μήνες μετά το χαμό της κόρης της: «Να μην πούμε όμως κάτι παραπάνω για...»

Όπως λέει, όταν απευθύνεται στην εγγονή της, λέει το όνομα της κόρης της, κάτι που γινόταν και πριν. Και συμπλήρωσε: «Στις δυσκολίες, η συντροφικότητα έπαιξε μεγάλο ρόλο. Η μοναξιά είναι άγριο πράγμα. Η σχέση μου με τον σύντροφό μου έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, έχει αποκτήσει μεγαλύτερη έγνοια. Το ερωτικό στοιχείο είναι τελείως διαφορετικό, έχει μέσα του κι έναν μικρό ανταγωνισμό, μία διαμάχη. Τίποτα δεν μένει το ίδιο, οι άνθρωποι κάθε μέρα αλλάζουμε».

Η αναφορά της Αιμιλίας Υψηλάντη στη σειρά Famagusta

Σε σχέση με την πορεία της στον χώρο είπε χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές πληρώνεις την ευγένεια, καθώς κάνεις στην άκρη και δεν διεκδικείς αυτά που θα μπορούσες σαν άτομο», ενώ κατέληξε με μία αναφορά στη σειρά του Αντρέα Γεωργίου, του Κούλλη Νικολάου και της Βάνας Δημητρίου, στην οποία συμμετέχει: «Παίζω στη “Famagusta” στο MEGA, είπα το “ναι” αμέσως γιατί έχω μεγάλη ευαισθησία στα κυπριακά ζητήματα. Ήμουν εκεί όταν έγινε η εισβολή. Αυτή η σχέση θα βοηθήσει τους Έλληνες να καταλάβουν κάποια πράγματα, αλλά μακάρι να πάει και στο εξωτερικό. Πάντα τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής είχαν σχέση και με την Κύπρο».