Νίκος Βέρτης: «Ήταν από τους ανθρώπους που με παρότρυναν να έρθω στην Ελλάδα...» - Συγκινούν τα λόγια του για τον Χάρη Κωστόπουλο

«Άφησε πολύ μεγάλη "προίκα"...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Νίκος Βέρτης: «Ήταν από τους ανθρώπους που με παρότρυναν να έρθω στην Ελλάδα...» - Συγκινούν τα λόγια του για τον Χάρη Κωστόπουλο

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι, το πρωί της Τρίτης 23/1, στον Χάρη Κωστόπουλο, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών μετά από μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του τραγουδιστή τελέστηκε στο Νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας, και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, με μπουζούκια και μουσική (δείτε εδώ).

Ο γιος του Χάρη Κωστόπουλου, Χρήστος, στον επικήδειο λόγο του, αναφέρθηκε στην την φιλία του πατέρα του με τον Βασίλη Καρρά η οποία μετρούσε 40 χρόνια. Μάλιστα, ο ίδιος, αποκάλυψε ότι ο πατέρας του δεν έμαθε ποτέ για τον θάνατό του τραγουδιστή (δείτε εδώ).

Τα λόγια του Νίκου Βέρτη για τον Χάρη Κωστόπουλο

Ανάμεσα στον στους συναδέλφους του που βρέθηκαν στην κηδεία, ήταν και ο καλός του φίλος Νίκος Βέρτης. Μιλώντας στην εκπομπή, Το Πρωινό, ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι ο Χάρης Κωστόπουλος ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να έρθει στην Ελλάδα από την Ολλανδία.

«Ο Χάρης ήταν πολύ φίλος μου. Ήταν από τους ανθρώπους που με παρότρυναν να έρθω στην Ελλάδα να ξεκινήσω τη μουσική μου καριέρα. Ήταν από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει όχι μόνο στη δουλειά μας, αλλά γενικά στη ζωή μου.

Νομίζω ότι όλος ο κόσμος έχει να πει τα καλύτερα λόγια. Είχε γράψει πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες, άφησε πολύ μεγάλη “προίκα” σε όλους εμάς τους τραγουδιστές και τους μουσικούς. Ήταν μέσα στην κορυφή των δεξιοτεχνιών στο μπουζούκι και δυστυχώς έφυγε πάρα πολύ νωρίς, αλλά θα τον αγαπάμε και θα τον τιμούμε» είπε ο Νίκος Βέρτης

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ο Χάρης Ακριτίδης μιλά για τον Χάρη Κωστόπουλο μετά το θάνατό του

«Είμαι συγκλονισμένος, δεν ξέρω τι κακό μάς έχει βρει όλη την οικογένεια των καλλιτεχνών. Είμαι συντετριμμένος, ένα μήνα σχεδόν έχουμε τα 40 του Φλωρινιώτη, καπάκι χάσαμε τον δάσκαλό μας, Βασίλη Καρρά, και τώρα τον Χάρη Κωστόπουλο. Ο Χάρης ήταν για πολλά χρόνια μπουζουξής του Καρρά και θεωρώ ότι τον πήρε μαζί του για να τον συνοδεύει πάνω στον Άγιο Πέτρο. Ο Χάρης Κωστόπουλος ήταν μοναδικός. Ήταν παιδί θαύμα. Ο πρώτος μπουζουξής που βγήκε στο πατάρι να παίξει επαγγελματικά 13 χρονών. Πίστευε πολύ στον Θεό.

Είχε αντιμετωπίσει ξανά το θέμα του καρκίνου σε άλλο σημείο και πήγαινε στον Άγιο Εφραίμ. Τον είχε ξεπεράσει τον καρκίνο, ώσπου ένα βράδυ, σε ένα εξτρά του, λιποθύμησε και αι από εκεί ξεκίνησε πάλι το πρόβλημα σιγά σιγά. Έχω καιρό που ξέρω για το πρόβλημα αλλά περίμενα ότι θα νικήσει και αυτή την φορά. Δεν ήταν καλά, είχε αδυνατίσει, αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο γρήγορα το κακό. Θα μου λείψει ο Χάρης!», αποκάλυψε ο Χάρης Ακριτίδης

Ενώ αποκάλυψε και ένα άγνωστο περιστατικό ανάμεσα στον Βασίλη Καρρά και στον Χάρη Κωστόπουλο: «Ο Βασίλης Καρράς έδωσε στον Χάρη Κωστόπουλο τους στίχους από το "Καρδιά είσαι εσύ" και εκείνος το πέταξε στα σκουπίδια γιατί δεν του άρεσε. Ο Βασίλης τού είπε ότι θα το ηχογραφήσει γιατί θα βγάζει 20 χρόνια μεροκάματο από αυτό και ο Χάρης έψαξε τα σκουπίδια, το βρήκε και το ηχογράφησε» είπε στην κάμερα της εκπομπής BreakfastStar ο Χάρης Ακριτίδης.