Πέγκυ Αντωνάκου: Η γυναίκα-ηγέτης της Google στη ΝΑ Ευρώπη

Με σπουδαίες ικανότητες και στρατηγική σκέψη εμπνέει τις ομάδες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
npd photo agency
npd photo agency

Από τον Μάρτιο του 2020 είναι η νέα Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γεγονός που την "εξοπλίζει" με υψηλό βαθμό επιδραστικότητας. Με εντυπωσιακό υπόβαθρο, εκτεταμένες σπουδές και επιτυχημένη καριέρα, έχει συμβάλλει καθοριστικά στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η μεγάλη και σημαντική εμπειρία της σε διαφορετικούς κλάδους και μέρη του κόσμου την καθιστούν μία από τις πιο καταξιωμένες προσωπικότητες στον επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα, η ίδια γράφει στον λογαριασμό της στο LinkedIn ότι είναι παθιασμένη με τις νέες ιδέες και τα τολμηρά οράματα, κάνοντας το μέλλον πραγματικότητα.

Ποια είναι η Πέγκυ Αντωνάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από τους γονείς της έχει καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη και τη Μύκονο. Έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο σε νεαρή ηλικία, οπότε η εφηβεία της ήταν αρκετά δύσκολη. Αν και ήθελε από παιδί να γίνει ψυχολόγος, εν τέλει ακολούθησε τη συμβουλή του μπαμπά της, που της είχε πει να επιλέξει κάτι πιο "πρακτικό".


Έτσι στράφηκε στην τεχνολογία που, μάλιστα, την θεωρεί "έναν ζωντανό οργανισμό που αλλάζει συνέχεια και ταχύτατα. Είναι συνυφασμένη με τη ζωή μας σε όλες τις ηλικίες, τις καταστάσεις, τις ώρες της ημέρας. Ταυτόχρονα είναι το πιο στρατηγικό εργαλείο για ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας σε κάθε έκφανσή της".

Σπουδές & διακρίσεις

Με σπουδές στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκε για λίγα χρόνια στην Opel, πριν φύγει για τις ΗΠΑ, όπου έκανε ΜΒΑ με ειδίκευση στο μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Κι επειδή τα όνειρά της δεν τα εγκαταλείπει ποτέ, έκανε και ένα μεταπτυχιακό στην ψυχολογία. Εργάστηκε στην DELL για περίπου μία δεκαετία, στην Αμερική και στην Ευρώπη διαδοχικά, και μετά εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft Ελλάς, όπου κατόρθωσε να ανέλθει στη θέση της CEO. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα και η ηλικιακά η νεότερη που έφτασε τόσο ψηλά στη μέχρι τώρα ιστορία της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ως Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη και την καινοτομία στην περιοχή, θέτοντας ως στόχο της να βοηθήσει την Ελλάδα να βρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη της ψηφιακής εξέλιξης παγκοσμίως.

Η συνεχής μάθηση, η σκληρή δουλειά αλλά και το πάθος της για αριστεία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που την οδηγούν στην επιτυχία. "Στόχος μου είναι να υποστηρίξω τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό και την τεχνολογική ενεργοποίηση στο οικοσύστημα, να υποστηρίξω το επόμενο κύμα ψηφιακών πρωτοπόρων, να βοηθήσω τους ανθρώπους να ευημερήσουν σε ένα διαρκώς επεκτεινόμενο παγκόσμιο περιβάλλον", σημειώνει εκείνη.

Info