Σταμάτης Γαρδέλης: Η πρώτη αποκαλυπτική συνέντευξη μετά το Δαφνί και το Άγιο Όρος - «Δεν καταλαβαίνω την υποτίμηση...»

Ποια είναι η ψυχολογική του κατάσταση σήμερα;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Σταμάτης Γαρδέλης: Η πρώτη αποκαλυπτική συνέντευξη μετά το Δαφνί και το Άγιο Όρος - «Δεν καταλαβαίνω την υποτίμηση...»

Ο Σταμάτης Γαρδέλης απασχόλησε έντονα τους τελευταίους μήνες τα φώτα της δημοσιότητας, μετά τη νοσηλεία του για λόγους ψυχικής υγείας σε ψυχιατρική κλινική και στη συνέχεια μέσα από την ξαφνική απόφαση του να βρεθεί στο Άγιο Όρος.

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν έχουν ειπωθεί πολλά και διαφορετικά για τον ηθοποιό και για τους λόγους, που ο ίδιος χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς. Τη Δευτέρα 24/1 ο Σταμάτης Γαρδέλης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο Πρωινό Σουσού με τον ίδιο να αποκαλύπτει πολλά για τη ζωή του τους τελευταίους μήνες (δείτε εδώ τις δηλώσεις του μετά την επιστροφή του από το Άγιο Όρος).

Η πρώτη συνέντευξη του Σταμάτη Γαρδέλη μετά την νοσηλεία του και την επίσκεψη στο Άγιο Όρος

«Δε μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω. Ό,τι έγινε πέρασε, είμαι καλά και προχωράμε, η ζωή προχωράει, είχα μια εμπειρία από την οποία αποκόμισα πάρα πολλά και ξεκινάω. Έκανα ένα restart και ξεκινάω.

Δε με έχει απογοητεύσει κάτι, ούτε έχασα τη δύναμη μου, απεναντίας βρήκα τη δύναμη για να αντιμετωπίσω κάποια πράγματα, που με στρίμωχναν. Δεν αισθάνομαι ότι έχω αδικηθεί, ούτε βγήκα να ζητήσω τίποτα, ούτε έχω παρακαλέσει. Εγώ ζήτησα ισονομία σε κάποια θέματα, που άπτονται της ζωής μας και ούτε ζήτηση ιδιαίτερη εύνοια, επειδή είμαι επώνυμος.

Το Άγιος Όρος είναι το προσωπικό μου ησυχαστήριο, είναι ένα τρόπος να γεμίζεις την μπαταρία σου. Είναι μια ιδέα, που θα ξεπερνάει πάντα το περιεχόμενό της. Το Άγιον Όρος είναι στο απυρόβλητο, ούτε το σχολιάζεις, είναι το Άγιον Όρος, που πηγαίνω 42 χρόνια, στον πνευματικό μου. Πιστεύω στον Θεό, στο ερωτηματικό της ύπαρξης μας. Η λογική είναι πολύ λίγη για να ερμηνεύσει το μυστήριο της ζωής.

Δεν καταλαβαίνω την υποτίμηση, το να βάλεις τους ανθρώπους σε μία κατηγορία, σχετικά με τη γενιά της βιντεοκασέτας.

Είχα μία πρόταση και περίμενα από τον παραγωγό να μου απαντήσει. Πήγα στο Άγιον Όρος, ωστόσο τα τηλέφωνα μου ήταν ανοιχτά», είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης.