Δύσκολες ώρες για τον Παύλο Γερουλάνο - Θρήνος στην οικογένεια του

Η συγκινητική του ανάρτηση

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Δύσκολες στιγμές περνά ο πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, Αιμιλία Γερουλάνου. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μεσημέρι της Τετάρτης 24/1.

Υπνεθυμίζουμε ότι στις 18 Απριλίου 2023, είχε φύγει από τη ζωή και η αδελφή του, Δέσποινα η οποία αντιμετώπιζε ένα αυτοάνοσο νόσημα στους πνεύμονες (δείτε επίσης την ανάρτηση της οικογένειας του Χάρη Κωστόπυολου για τον θανάτό του).

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου για την μητέρα του

«Αντίο, μανούλα μου γλυκιά» έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος στο προφίλ του στα social media, δημοσιεύοντας στο τραγούδι "τα θερινά σινεμά" .

Δείτε εδώ:

Αντίο, μανούλα μου γλυκιά.

Posted by Παύλος Γερουλάνος on Wednesday, January 24, 2024

Ποια ήταν η Αμαλία Γερουλάνου

Η Αιμιλία Καλλιγά – Γερουλάνου, διετέλεσε από το 2005 πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πατέρας της ήταν ο Παύλος Καλλιγάς, συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Από την πλευρά του πατέρα της ήταν δισέγγονη του Παύλου Καλλιγά και ανιψιά του Μαρίνου Καλλιγά, ενώ από την πλευρά της μητέρας της εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την βυζαντινή έκθεση του 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης. Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Προήχθη στην θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας, το 2000 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το 2005 πρόεδρος αυτού.

Παντρεύτηκε με τον Μαρίνο Γερουλάνο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες και τον γιο της, Παύλο Γερουλάνο.

Πηγή: protothema.gr

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
NDP PHOTO