Ιωάννα Παπαδοπούλου: Η απόλυτη Ελληνίδα βιομήχανος

Μια δυναμική γυναίκα πίσω από τα μπισκότα Παπαδοπούλου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Ιωάννα Παπαδοπούλου: Η απόλυτη Ελληνίδα βιομήχανος

"Είμαι βιομήχανος και όχι επιχειρηματίας. Με ενδιαφέρει να μη διώχνω κόσμο αλλά να προσλαμβάνω, να βγάζω σωστά προϊόντα, να βγάζω λελογισμένα κέρδη και αυτά να τα επενδύω", λέει η "απόλυτη" Ελληνίδα βιομήχανος, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της βιομηχανίας μπισκότων και αρτοσκευασμάτων Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. Μια φιλοσοφία ζωής από την οποία δεν έχει παρεκκλίνει στο ελάχιστο, όπως δείχνει και η πορεία της στη βιομηχανία τις τελευταίες τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Ποια είναι η Ιωάννα Παπαδοπούλου

"Από τη μέρα που γεννήθηκα μυρίζω και ασχολούμαι με τα μπισκότα και τα τρόφιμα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο", λέει η Ιωάννα Παπαδοπούλου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Χημεία Τροφίμων στην Αγγλία, επιστρέφοντας στην Ελλάδα για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση στην εταιρεία.

Η "σκληρή, αλλά δίκαιη" -όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό της- η κ. Παπαδοπούλου βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης από το 1995 και βασική της επιθυμία ήταν να τη διατηρήσει ανέπαφη, πετυχαίνοντας πριν από 15 χρόνια να την επαναγοράσει από την Danone - υπενθυμίζεται πως το 1996 η γαλλική πολυεθνική είχε αποκτήσει το 60% της επιχείρησης.

ιωάννα παπαδοπούλου

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, είναι αυτήν τη στιγμή η "σιδηρά κυρία των μπισκότων", όπως τη χαρακτηρίζουν, αφού μεθοδικά και αθόρυβα, λόγω των δικών της ιδεών, η εταιρεία της παραμένει leader του κλάδου.

Η "χρυσή εποχή" των μπισκότων Παπαδοπούλου

Aπό τον φούρνο ενός σπιτιού στην Κωνσταντινούπολη, στην κορυφή της αγοράς. Αυτή είναι η «γλυκιά» ιστορία της… μπισκοτοβιομηχανίας Παπαδοπούλου, στην ηγεσία της οποία βρίσκεται η τρίτη γενιά της οικογένειας. Και η Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι πολύ περήφανη γι' αυτό! "Να χαίρεσαι! Να αγοράζεις το προϊόν σου από το ράφι και να χαίρεσαι. Ναι ρε παιδί μου θα το ξαναπάρω. Ως καταναλωτής, ως νοικοκυρά, ως ιδιοκτήτης", λέει εκείνη χαμογελώντας.


Ένας ολόκληρος στόλος φορτηγών μεταφέρει προϊόντα Παπαδοπούλου, σε περισσότερες από 60 χώρες και στις 5 ηπείρους. Πλήθος βραβείων, σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ο σεβασμός και η ποιότητα είναι διαχρονικές αξίες για την Ιωάννα Παπαδοπούλου, που ηγείται μιας εταιρείας η οποία μετράει 100 και πλέον χρόνια ζωής. Και συνεχίζει...

Ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε τα Caprice, το πιο εξαγωγικό προϊόν της εταιρείας, ενώ με πρωτοβουλία της έγινε η επέκταση στις μπάρες δημητριακών και στο συσκευασμένο ψωμί. Διοικεί τέσσερα εργοστάσια, ενώ μέσα στην κρίση αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της.