Γιώργος Χατζηνάσιος: «Θα ήθελα όταν πεθάνω να μην συμβεί τίποτα, να κάνουν πάρτι»

Τι ανέφερε για το... βρίσιμο από τη γυναίκα του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Χατζηνάσιος: «Θα ήθελα όταν πεθάνω να μην συμβεί τίποτα, να κάνουν πάρτι»

Συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day στον Alpha παραχώρησε ο Γιώργος Χατζηνάσιος, όπου μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να κόψει το τσιγάρο, για την ανακάλυψη του Μιχάλη Χατζηγιάννη, καθώς και για τη σχέση του με τα παιδιά του, και τη σύζυγό του, που κρατάει πολλές δεκαετίες. Όπως αποκάλυψε, υπάρχει και ένας... ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο πλέον δεν μπορεί να ξεχάσει την μεταξύ τους επέτειο.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης υποδέχτηκε την Όλγα Λαφαζάνη στο στούντιό του, το οποίο ονομάζει «χρυσό κλουβί», καθώς έβαλε κάγκελα στα παράθυρα για να μην τον ενοχλούν οι ήχοι από τον κήπο όταν είχε οίστρο. «Δεν είχα δυστοκία έμπνευσης, χαλάρωνα, έπαιρνα ένα τσιγαράκι και κάπνιζα. Όταν έβγαινε το τραγούδι, έκανα κι ένα γιορταστικό τσιγάρο!», είπε μεταξύ άλλων για να συμπληρώσει: «Εδώ και δέκα χρόνια δεν καπνίζω. Την Πρωτοχρονιά του 2013 ξύπνησα στα καλά καθούμενα με δύσπνοια και δεν σταματούσε. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα τι θα γίνει αργότερα».

Δείτε επίσης: Γιώργος Χατζηνάσιος: «Είχα πάθει κατάθλιψη! Ήταν έρωτας, πώς να το κάνουμε» - Ο γάμος και το διαζύγιο στα 22 με την αγαπημένη του Μαρία

Όσον αφορά τη σχέση που έχει χτίσει με τα παιδιά του, ο Γιώργος Χατζηνάσιος ανέφερε: «Δεν ήθελα να μου έχουν μεγάλη αδυναμία τα παιδιά μου, ώστε όταν λείψω να πάθουν σοκ. Θα ήθελα, αν πεθάνω να μην συμβεί τίποτα, να μην στενοχωρηθούν, να γελάνε, να κάνουν πάρτι. Όταν ο πατέρας μου “έφυγε” ήταν στο νοσοκομείο με την καρδιά του, με κοίταξε και είπε: “Γιώργο, την πατήσαμε”, με ένα χαμόγελο. Και πέθανε».

Ο λόγος που ο Γιώργος Χατζηνάσιος δεν ξεχνά την επέτειο του γάμου του

Μιλώντας για τα χιλιάδες τραγούδια που έχει συνθέσει, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα κομμάτια τα γιορτάζω, την ώρα που τα συνθέτω. Όταν βγουν στα προσκήνιο, πάω παρακάτω. Σκέφτομαι την υστεροφημία, το έργο είναι αυτό που σε καθιερώνει, γι' αυτό πασχίζω να κάνω έργα που μένουν ανεξίτηλα. Τα τραγούδια τα οικειοποιούνται περισσότερο οι τραγουδιστές, αλλά τα μεγάλα έργα έχουν μέσα τους όλες τις μορφές της Τέχνης».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έργου, με το οποίο θέλει να αφήσει ανεξίτηλη την υπογραφή του, είναι η όπερα του Ελ Γκρέκο, που κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής. Για αυτό ανέφερε: «Είναι ένα έργο που το δουλεύω πολλά χρόνια, από το '85 έχω αρχίσει να συλλέγω τις μουσικές, είναι το απάνθισμα του Γιώργου Χατζηνάσιου από μελωδίες. Γι' αυτό ζω αυτή τη στιγμή. Πρέπει να αναφέρω και τον Ηλία Λιαμή, που έγραψε το λιμπρέτο».

Κλείνοντας αναφέρθηκα στη σύζυγό του, με την οποία είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια. Στην αρχή δεν ήθελε να το πει βέβαια, αλλά τελικά το παραδέχτηκε, και αποκάλυψε μία αστεία ιστορία πίσω από τον λόγο που θυμάται την επέτειό τους: «Έχω φάει βρίσιμο, που δεν τολμάω να μην τη θυμηθώ! Δεν υπάρχει περίπτωση». Δείτε όλη τη συνέντευξη στο απόσπασμα από το Happy Day: