Καλεσμένος της εκπομπής Στούντιο 4 βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ιωάννης Μελισσανίδης, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσωπική του ζωή, καθώς και στην ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε μετά από ένα φιλί στο στόμα που αντάλλαξε στους προκριματικούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, με τον τότε προπονητή του Χρήστο Κασιόλα.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης δεν μάσησε τα λόγια του στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Είχε γίνει όλος αυτός ο ντόρος τότε με το φιλί, με τον προπονητή μου. Όλη αυτή η χυδαία ομοφοβική επίθεση που είχε γίνει προς το πρόσωπό μου. Νομίζω ότι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα, τέτοια επίθεση ενορχηστρωμένη ζωντανά, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε έναν αθλητή. Ήμουν τραυματισμένος, είχα 5 κήλες στη μέση μου και προσγειώθηκα με ένα πόδι. Αντί να πούνε “Δείτε τι μάγκας είναι αυτός ο αθλητής”, άρχισαν να λένε αυτόν τον οχετό». Όπως συμπλήρωσε πάντως: «Εννοείται ότι δεν μάσησα. Τους μάσησα», ενώ αναφέρθηκε σε τίτλους από τις εφημερίδες της εποχής όπως: «Ο Ιωάννης φιλούσε υπέροχα».

Δείτε επίσης: «Δέχτηκα ομοφοβική επίθεση σε πανελλήνιο επίπεδο» – Ο Ιωάννης Μελισσανίδης “σπάει” τη σιωπή του για πρώτη φορά

«Αν γινόταν τώρα, θα είχαν μπει οι μισοί στη φυλακή. Έβγαιναν σε δελτία ειδήσεων και έλεγαν όσα έλεγαν. Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφανόπουλος, υπέροχος, όταν πήγαμε στο Προεδρικό Μέγαρο και ήταν η ομαδική φωτογραφία, εγώ είχα πάει πιο πίσω και δεν ήθελα. Κι έστειλε έναν από τους συνεργάτες του και είπε ότι με ήθελε δίπλα του στη φωτογραφία» είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

«Δεν με επηρέασαν. Με έκαναν ακόμα πιο σκληρό και δυνατό. Δεν σημαίνει πως όλα τα παιδιά λειτουργούν με τον δικό μου χαρακτήρα. Με όλο αυτό θα μπορούσα να έχω αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι, όπως άλλα παιδιά τα έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονία, τα έχουν σκοτώσει. Θυμάστε τον Γιακουμάκη… Δεν μάσησα, απάντησα με το άλμα Μελισσανίδη και τη δεύτερη ολυμπιακή διάκριση, έγινα ο μοναδικός Έλληνας αθλητής με δύο διακρίσεις σε δύο Ολυμπιακά αγωνίσματα».

Η αναφορά του Ιωάννη Μελισσανίδη στην προσωπική του ζωή

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ιωάννης Μελισσανίδης αναφέρθηκε και στον θάνατο του πατέρα του, μία από τις μοναδικές στιγμές που έκλαψε, ενώ διηγήθηκε και μια ιστορία με πρώην σύντροφό του, ο οποίος δεν γνώριζε πως είναι Ολυμπιονίκης. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πατέρα μου, ο οποίος λίγο πριν ξεψυχήσει μου είπε: “Σας ευχαριστώ, για αυτό που μου δώσατε, για τα παιδιά που έκανα και για τα εγγόνια”. Και ξεψύχησε. Δεν υπάρχει αυτή η παρακαταθήκη, να ξεψυχάς και να ευχαριστείς εσύ τους ανθρώπους που είναι απέναντί σου. Τι να πεις… Πώς να μην το κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή;», δήλωσε όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ενώ για την προσωπική του ζωή συμπλήρωσε: «Μια σχέση πολύ δυνατή που είχα, κατάλαβε ότι είμαι Ολυμπιονίκης μετά από επτά μήνες. Εγώ δεν είπα κάτι, εκείνος με ρωτούσε αν ασχολούμαι με τον αθλητισμό, λόγω σώματος, με έβλεπε να προπονούμαι και τελικά το είδε από μια συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα. Μούτρωσε επειδή δεν το είχα πει».