«Δέχτηκα ομοφοβική επίθεση σε πανελλήνιο επίπεδο» - Ο Ιωάννης Μελισσανίδης "σπάει" τη σιωπή του για πρώτη φορά

«Δεν μάσησα, σας μάσησα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Δέχτηκα ομοφοβική επίθεση σε πανελλήνιο επίπεδο» - Ο Ιωάννης Μελισσανίδης

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο Just The 2 of Us και κάθε εμφάνισή του είναι ένα αριστούργημα (δείτε εδώ τη στιγμή που έκανε την Δέσποινα Βανδή να ανατριχιάσει). Πολύ πρόσφατα, σε ένα από τα live, εξομολογήθηκε πως δέχθηκε επίθεση και πως μόνο ένας άντρας βρέθηκε στο πλευρό του.

Σε αυτήν την επίθεση αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή του OPEN, Ποιος είναι πρωινιάτικα, την Παρασκευή 2/12, εξηγώντας τι είχε συμβεί και για ποιο λόγο είχε συμβεί. Το μήνυμα που θέλησε να περάσει, όμως, μέσα από όλο αυτό είναι πως κανείς δεν πρέπει να το βάζει κάτω.

Η ομοφοβική επίθεση κατά του Ιωάννη Μελισσανίδη

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους πει ποιον ή ποια να αγαπήσουν. Αυτοί που δημιουργούν το bullying απέναντι σε αυτά τα παιδιά, έχουν το πρόβλημα. Χρίζουν ψυχικής ή και ψυχιατρικής επίβλεψης. Το 2000 στο Σίδνεϋ δέχτηκα μια ενορχηστρωμένη ομοφοβική επίθεση σε πανελλήνιο επίπεδο από συνάδελφούς σας δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά δεν μάσησα, σας μάσησα. Για αυτό κι είμαι εδώ ακόμα. Αν γινόταν τώρα, οι μισοί θα είχαν μπει φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος στην τελευταία μου εμφάνιση στον διαγωνισμό, προχώρησε σε μία πολύ συγκινητική και σχετική αφιέρωση:

«Αφιερώνουμε αυτή την εμφάνιση στα παιδιά που πριν από ακριβώς έναν μήνα στην Αρμενία, δύο νέα αγόρια δεκαπέντε χρονών, αυτοκτόνησαν από την γέφυρα. Όπως και ο Τσαϊκόφσκι επίσημα πέθανε αλλά ουσιαστικά τον αυτοκτόνησαν γιατί άλλα ήθελε και κάτι άλλο αγαπούσε. Δημιούργησε το αριστούργημα, την «Λίμνη των κύκνων» και ο μαύρος και ο λευκός κύκνος είναι ετεροφυλόφιλα, ομοφυλόφιλα, αμφιφυλόφιλα ζώα. Μάλιστα, είναι μονογαμικά και είναι βαθιά στην πίστη προς το ταίρι τους.

Όταν πεθάνει ή χάσουν το ταίρι τους, τα περισσότερα αυτοκτονούν. Δηλαδή πνίγονται από την μελαγχολία που έχουν και είναι συγκλονιστικό αυτό. Θέλαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα γιατί είμαστε όλοι μας μοναδικοί, είμαστε όλοι μας διαφορετικοί και για μένα δεν υπάρχει μειονότητα», είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

«Θα συμπληρώσω σε αυτό που λέει ο Ιωάννης πως βρήκα ότι είμαι κύκνος», είπε ο Νίκος Κοκλώνης.