Γιάννης Μπέζος: «Θα το δείτε στο επόμενο επεισόδιο, υπάρχουν αναταράξεις..» - Όλα όσα αποκάλυψε για την σειρά "Famagusta"

«Θέλω να παραμείνω και αυστηρός και απρόσιτος...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Γιάννης Μπέζος: «Θα το δείτε στο επόμενο επεισόδιο, υπάρχουν αναταράξεις..» - Όλα όσα αποκάλυψε για την σειρά

Για την πολυσυζητημένη σειρά του Mega, Famagusta, την συνερασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου αλλά και την ελληνική τηλεόραση, μίλησε ο Γιάννης Μπέζος, στην εκπομπή Πάμε Δανάη, όπου βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης 25/1.

Όλα όσα είπε ο Γιάννης Μπέζος για την σειρά Famagusta

«Με πήρε ο σταθμός τηλέφωνο και μου είπε για τη σειρά. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Μας απασχολεί αυτό το θέμα εδώ και 50 χρόνια και είναι και εθνικό θέμα με την ευρύτερη σημασία. Μετά μιλήσαμε και με τον Αντρέα Γεωργίου και πήρα και τα κείμενα.

Όταν είδα την πρόθεση των ανθρώπων για το θέμα που θέλουμε να κάνουμε, είδα την ματιά τους στο ζήτημα και είδα ότι και με τους χρόνους είναι κάτι που μπορεί να γίνει μια τόσο φιλόδοξη δουλειά. Εναι 24 επεισόδια σε 3 κύκλους των 8. Μου άρεσε πάρα πολύ.

Ο Αντρέας έχει πάθος, πίστη και αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνει και μου αρέσει αυτό. Μας δικαιώνει το αποτέλεσμα όλους από ό,τι είδα. Είναι σαν προσφορά. Πρέπει να μάθουμε κάποια πράγματα και να μην τα προσπερνάμε όλα αυτά. Καλό είναι να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε. Είναι κάτι που εξακολουθεί να υπάρχει στο νησί, είναι σχεδόνδιχοτομημένο.

«Να μην περιχαρακωνόμαστε ότι είναι το έθνος, η πατρίδα και η σημαία κάποια σύμβολα. Υπάρχει μια ουσία από πίσω. Υπερασπιζόμαστε έναν τρόπο που αποφασίζουμε να ζούμε, τη γλώσσα τις συνήθειες και τις παραδόσεις μας, τον τρόπο που θρηνούμε τους νεκρούς μας.

Και κάποιος έρχεται και μας επιβάλει έναν άλλον, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπερασπιστώ το έθνος μου, δηλαδή τη συνήθειά μου, και την πατρίδα με την ευρεία έννοια. Αλλιώς παγιδευόμαστε σε εθνικισμούς και ανοησίες. Ο Αντρέας και η Βάνα το κάνουν πολύ έξυπνα. Υπάρχει η βάση αυτή, αλλά και η μυθοπλασία και ο τρόπος που γίνεται και υπάρχει μία επιμέλεια»

Δείτε επίσης: Famagusta Πρεμιέρα: «Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο...» - Καθήλωσε το πρώτο συγκλονιστικό επεισόδιο

Για τον ρόλο του είπε: «Μέλημα του ρόλου μου είναι να προστατεύσει και τον ίδιο και την σύζυγό του. Είναι ας το πούμε παλαιού τύπου άνδρας, "αρχηγός της οικογενείας", ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, να κρατήσει ισορροπία, διότι υπάρχει και μια οικογένεια πίσω. Δεν είναι εύκολο αυτό. Θα το δείτε στο επόμενο επεισόδιο, υπάρχουν αναταράξεις»

«Η κοινωνία είναι συντηρητική και η τηλεόρασή μας είναι συντηρητική διότι είναι καθρέφτης. Πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά με το ζόρι. Η ελληνική τηλεόραση είναι ένα τάβλι, ένα τσίπουρο κι ένα χωριό.

Την πρώτη ευθύνη την έχουν αυτοί που εμφανίζονται, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί, ούτε καν οι σταθμοί. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εκτεθείς, αν θες κάτι ουσιαστικό να πεις πρέπει να προσπαθήσεις γι’ αυτό.» πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Θέλω να παραμείνω και αυστηρός και απρόσιτος. Αυτά τα βάζουν κάποιοι που τους αρέσουν, είναι έτοιμοι να υπογραμμίσουν. Έχουμε όλοι γνώμη, χωρίς να έχουμε γνώση. Πανεύκολα βάζουμε ταμπέλες, είμαστε έτοιμοι να χαρακτηρίσουμε. Είναι κι αυτό μες στο παιχνίδι. Γνωριζόμαστε πολύ καλά» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε εδώ το βίντεο: