Άκης Σακελλαρίου: «Οι ηθοποιοί υπομένουμε πολλά, αυτό μας κάνει πιο ενδιαφέροντες»

Τι δήλωσε για το ταξίδι του στην Αμερική

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Άκης Σακελλαρίου: «Οι ηθοποιοί υπομένουμε πολλά, αυτό μας κάνει πιο ενδιαφέροντες»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε Είδον ήταν ο Άκης Σακελλαρίου την Πέμπτη 25/1 και μίλησε εφ' όλης της ύλης για την καριέρα του, για το ταξίδι του στην Αμερική αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην υποκριτική. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις συμβουλές που του έδωσε η αείμνηστη Δέσπω Διαμαντίδου.

«Στην Αμερική βρέθηκα γιατί σπούδαζα στη σχολή της Ρούλας Πατεράκη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ήθελα να μάθω για τον ρεαλισμό και τον νατουραλισμό και γενικά να ενεργοποιήσω έναν μηχανισμό που δεν τον είχα μάθει καλά. Μου είπε ο αδερφός μου σε κάποια φάση “Ποια είναι η καλύτερη σχολή να συνεχίσεις;”, που ήταν το Actors' Studio. Βρήκα τη Δέσπω Διαμαντίδου και μου είπε “Δεν θα πας εκεί, δεν θα σε πάρουν. Θα πας στο HP Studio και θα βρεις τους τάδε ανθρώπους”. Χρυσή γυναίκα, υπέροχη», είπε αρχικά ο Άκης Σακελλαρίου.

Δείτε επίσης: «Κάποια μέρα θα πεθάνουμε» - Ο Άκης Σακελλαρίου εξομολογείται για την περιπέτεια της υγείας του

Η αποκάλυψη του Άκη Σακελλαρίου για την οντισιόν: «Με έκοψαν!»

Και συνέχισε: «Η ακρόαση στο Actors' Studio ήταν η αφορμή για να φύγω. Με έκοψαν, αλλά φυσικά τη θυμάμαι, είχα ανέβει στο τραπέζι κιόλας, αλλά δεν κράτησε ούτε ένα λεπτό. Έκανα ένα απόσπασμα από τον “Γυάλινο Κόσμο”, είχα τρομερό άγχος. Ευτυχώς πέρασα μετά εξετάσεις για τη σχολή της Uta Hagen και της Stella Adler, που ήταν μία εξαιρετική εμπειρία».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί, με τον παρουσιαστή Φώτη Σεργουλόπουλο να αναφέρει ότι περνούν πολλά και τον Άκη Σακελλαρίου να συμφωνεί: «Αυτό μας κάνει και πιο ενδιαφέροντες. Δεν έχουμε μια καθημερινότητα όπως έχουν άλλα επαγγέλματα, είμαστε τυχεροί γι’ αυτό. Έχω φίλους δικηγόρους και γιατρούς, συμμαθητές από σχολείο. Αυτές οι φιλίες, από το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι γνωστό ότι δεν αλλάζουν, ήμασταν η ίδια παρέα».