Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Το έχω δοκιμάσει στον εαυτό μου! Βάλτε στο πρόσωπό σας...»

Η παχύρρευστη ουσία που χρησιμοποιεί και κάνει θαύματα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Το έχω δοκιμάσει στον εαυτό μου! Βάλτε στο πρόσωπό σας...»

Δηλώσεις στις κάμερες των πρωινών εκπομπών έκανε η Βίκυ Χατζηβασιλείου, όταν την συνάντησαν σε βραδινή έξοδο της χθες Πέμπτη 25/1. Ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τόσο για τα επαγγελματικά της - αφού απέχει από την τηλεόραση - αλλά και για τα μυστικά της ομορφιάς της.

Οι δηλώσεις της Βίκυς Χατζηβασιλείου

«Από 18 χρονών κάνω ρουτίνα ομορφιάς. Κάθε πρωί - βράδυ κάνω καθαρισμό με γαλάκτωμα. Βάλτε μελάσα στο πρόσωπο. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Το έχω δοκιμάσει στον εαυτό μου», αποκάλυψε, δίνοντας tips για μυστικά ομορφιάς.

Σχετικά με τα επαγγελματικά της, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, αποκάλυψε πως: «Έχει χτυπήσει το τηλέφωνο μου για την τηλεόραση αλλά δεν είναι προτεραιότητα μου».

Δείτε επίσης: «Κατάφερε να σταματήσει το Πάμε Πακέτο ο...» - Η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποκάλυψε πρώτη φορά τον άνθρωπο που την έκανε να φύγει από τον ALPHA

Τι είναι η μελάσα

Η μελάσα ή μελάσσα είναι παχύρρευστη ουσία που προκύπτει από τη διύλιση ζαχαροκάλαμου ή ζαχαρότευτλων σε ζάχαρη. Η μελάσα ποικίλλει ως προς την ποσότητα ζάχαρης, τον τρόπο εκχύλισης και την ηλικία του φυτού. Η μελάσα ζαχαροκάλαμου χρησιμοποιείται κυρίως για να γλυκάνει και να αρωματίζει τα τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και αλλού. Η μελάσα είναι κύριο συστατικό της εκλεκτής καστανής ζάχαρης του εμπορίου.
Είναι επίσης ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την απόσταξη του ρουμιού.

Το γλυκό σιρόπι σόργου ονομάζεται στην καθομιλουμένη μελάσα σόργου στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Η μελάσα έχει πιο δυνατή γεύση από τα περισσότερα εναλλακτικά σιρόπια.

Θεπτρική αξία

Η μελάσα αποτελείται από 22% νερό, 75% υδατάνθρακες και πολύ μικρές ποσότητες (0,1%) λίπους. Δεν περιέχει πρωτεΐνη. Σε ποσότητα αναφοράς 100 γραμμαρίων, η μελάσα είναι μια πλούσια πηγή (20% ή περισσότερο της Ημερήσιας Αξίας) βιταμίνης Β6 και αρκετών διαιτητικών μετάλλων, όπως μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρος, κάλιο και ασβέστιο.

Τα σάκχαρα στη μελάσα είναι σακχαρόζη (29% των συνολικών υδατανθράκων), γλυκόζη (12%) και φρουκτόζη (13%) (στοιχεία από τον διατροφικό πίνακα του USDA).

Με πληροφορίες wikipedia