Ντόρα Μπακογιάννη για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Αν ζούσε η Μαρίκα νομίζω πως θα έλεγε...»

«Τα πρότυπα οικογένειας σήμερα εκ των πραγμάτων είναι διαφορετικά...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Ντόρα Μπακογιάννη για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Αν ζούσε η Μαρίκα νομίζω πως θα έλεγε...»

Για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, το βράδυ της Πέμπτης 25/1, στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, Πρωταγωνιστές, εξηγώντας τους λόγους που είναι υπέρ. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς επώνυμου να εκφράζουν ανοιχτά την γνώμη τους (δείτε εδώ).

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Παντελής Τουτουντζής, ο οποίος εξομολογήθηκε το ακραίο περιστατικό bullying, που είχε βιώσει στο περελθόν. «Βάφω τα μάτια μου, φοράω το στενό μου τζιν εννοείται γιατί έτσι ένιωθα καλά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σταματάνε με χειρόφρενο δίπλα μου, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και με κάνουν μαύρο στο ξύλο. Αυτό που με σόκαρε είναι ότι...» (δείτε εδώ όλα όσα αποκάλυψε).

Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Αν ζούσε η Μαρίκα νομίζω πως θα έλεγε ''Ναι'' στην υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Η μάνα μου ήταν ένας παραδοσιακός άνθρωπος. Και εγώ είμαι ένας άνθρωπος παραδοσιακός. Αν η Μαρίκα ήξερε σήμερα ότι υπάρχουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά, είμαι σίγουρη πως θα έλεγε ''μέχρι εδώ''.

Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνετε στις προσωπική σας ζωή. Δικαίωμά σου να ζεις όπως θέλεις. Ποια είμαι εγώ που θα σου πω πως θα ζήσεις τη ζωή σου; Αλλά τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Δεν έχω καμία επιφύλαξη για το νομοσχέδιο και το έχω πει από την αρχή και το πιστεύω. Αυτό το νομοσχέδιο δε θα αλλάξει τίποτα για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Και αυτό που λέμε για τα πρότυπα... μα τα πρότυπα οικογένειας σήμερα εκ των πραγμάτων είναι διαφορετικά.

Παλιά υπήρχε ένα είδος οικογένειας. Τώρα έχουν εκ των πραγμάτων έχουν αλλάξει. Παλιά χώριζες και σε λέγανε ''ζωντοχήρα’''. Παλιά η μαμά σου χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο αν άκουγε ότι η κόρη της παίρνει διαζύγιο. Προτιμούσε να μείνει η κόρη της δυστυχισμένη σε ένα γάμο από το να πάρει διαζύγιο.

Σήμερα ένας στους δύο παίρνει διαζύγιο. Σήμερα υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες. Σήμερα υπάρχουν ομόφυλες οικογένειες. Όλα υπάρχουν! Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε εδώ το βίντεο: